V poslední říjnový den, v sobotu 31.10.2015, si tři mistrovské body vybojovali pouze naši dorostenci, kteří v posledním podzimním utkání Krajské soutěže porazili těsně 2:1 Start Luby a v tabulce přezimují na pěkném třetím místě. Blahopřejeme !

Již v pátek 30.10.2015 zakončili mistrovský podzim naši mladší žáci a to na hřišti svého soupeře v Klatovech. Domácí byli favority, vyhráli zaslouženě 8:1 (2:0), když čestný úspěch Mochtína zaznamenal Lukáš Rajtmajer, když snižoval na 4:1. Tabulku vede bez ztráty jediného bodu Kolinec, Sokol Mochtín bude přezimovat na 6.-7.místě se 17 body a skorem 42:51.

Své letošní učinkování ve vypsaných turnajích OFS ukončily i naše týmy přípravek. Mladší přípravka na turnaji v Bolešinech a starší přípravka ve Svéradicích. Našim nejmenším fotbalistům i jejich trenérům patří poděkování za předvedené výkony a dobrou reprezentaci !

V sobotu 31.10., brzo po poledni, vyrazilo naše áčko mužů k derby I.A třídy do Pačejova, kde mělo v úmyslu bodovat. Jenže, utkání se mu vůbec nepovedlo. Soupeř nebyl lepší, jen dělal méně chyb a hlavně, dokázal proměňovat své šance v goly, vyhrál přesvědčivě 4:1 !

.. KS dorostu  Sokol Mochtín - Start Luby   2:1 (1:1). Mochtín vyhrával derby zápasy s Lubským Startem v posledních rocích bez problémů, tentokráte se ale se svým soupeřem hodně natrápil. Naši kluci měli sice více ze hry i více šancí, ale nedokázali je proměnit v goly a tak z toho bylo drama až do poslední minuty. Po vyrovnané začátku otevřel skore náš Jar. Pretzelmayer ve 22.min., vzápětí měl obrovskou šanci na navýšení skore Ji.Peleška, ale neproměnil ji a to byla škoda. Škoda i dalších nevyužitých příležitostí, protože ve 38.min. přišel centr na neohlídaného kanonýra Lub K.Šlaise a ten přesnou hlavičkou srovnal na 1:1. Hrálo se bojovně a důrazně, doplatil na to soupeř, kterému byl vyloučen v 56.min. R. Šilha (2ŽK(ČK). Od této doby se Luby převážně bránily, ale stále držely přijatelnou remisu. Šance Mochtín neproměňoval, až v 89.min. se dostal po dlouhém pasu za beky k zakončení náš kapitán Jiří Peleška, který šikovně přehodil golmana Lub a zajistil svému týmu vítězství 2:1! Utkání odřídil mladý rozhodčí (15 let !) Lukáš Frgal, ŽK 1:3, ČK 0:1, 60 diváků ! Sestava Mochtína v tomto poslední podzimním utkání : J.Hadáček, O.Šot, P.Lorenc, St. Strejc, D.Burian, P.Šveňha, T.Velek, J.Šafránek, J.Nebeský, Ji. Peleška, J.Pretzelmayer - střídali T.Řeřicha, P.Peleška, M.Fürbacher, D.Janda, branky : PRETZELMAYER Jaroslav, PELEŠKA Jiří - po 1.

..I.A třída mužů  Sokol Pačejov - Sokol Mochtín  4:1 (2:0) . Oba týmy potřebují bodovat, aby se v tabulce posunuly o trochu výše a tak oba začaly aktivně, útočně. Hned v úvodní minutě zakončuje levačkou náš Zb. Smolík a i v dalších minutách má Mochtín více ze hry. Na druhé straně se dostal v 8.min. do velké golové šance domácí kapitán Klásek, ale neproměnil ji. V 16.min. se dostal do úniku náš Ji.Čeleda, ale jeho zakončení nebylo golové, golman Pačejova si s ním poradil. Mochtín byl stále o něco aktivnější, domácí poctivě bránili, čekali na nějakou chybu soupeře a ta přišla ve 20.minutě. Ze špatné rozehrávky přišel domácí brejk do otevřené obrany a přesné zakončení J.Hlůžka - 1:0. A nebyla to chyba poslední, další přišla o pět minut později, domácí jí naštěstí v gol neproměnili ! Vzápětí měl ale obrovskou šanci na vyrovnání náš Zbyněk Smolík, golman Pačejova mu ji však likviduje ! Ve 30.min. se dostávají k zakončení také domácí hráči, náš golman však dobře mířenou střelu vyráží na roh. Obrovská šance na srovnání skore přichází pro Mochtín ve 34.minutě. Ji.Čeleda nebojácně prošel do vápna, byl faulován, ale nařízenou penaltu náš kapitán Jiří Dolejš v gol neproměnil, jeho neumístěnou střelu golman Kozlík chytá ! Škoda, Mochtín by si za svoji aktivitu vyrovnání zasloužil. Nestalo se, naopak, na druhé straně ve 40.min. přichází další brejková akce domácích, ze které Pačejov zvyšuje Kubáněm svoje vedení na 2:0 ! I po přestávce začal Mochtín hodně aktivně, chtěl dát rychle kontaktní gol. Blizoučko k němu měl náš Petr Švátora, kterého poslal do šance přesnou přihrávkou Zb.Smolík. Domácí golman však opět prokázal své velké kvality, golovce zabránil a čelil úspěšně i dalším pokusům mochtínských hráčů. Jenže, Pačejov v 53.min. předvedl další jednoduchou a účelnou akci, kterou zakončil dalším golem. Zb. Toman zbytečně ztratil míč na vlastní polovině hřiště, domácí bleskově založili další brejk, ze kterého opět Jar. Kubáň střílí další gol, zvyšuje na 3:0 ! Tento gol otřásl sebevědomím našich hráčů, hráli odevzdaně a v 60.min. inkasovali znovu. To si domácí P.Žák doslova pohrál s našim mladým bekem P.Šveňhou, lehce ho obešel a z úhlu nekompromisně zakončuje na 4:0 ! Do 79.min. pak měli domácí ještě další tři tutovky, dvě jim vykryl náš golman Pe. Kodeš, jedna střela skončila na břevně . Až v 81.min. se dostává ke golovému zakončení na druhé straně náš JI.Flodr, ale střelu mu obránci zblokovali, čestného úspěchu se dočkal Mochtín až v 88.min. kdy se dostal do šance náš Jiří Dolejš a upravil na konečných 4:1. Rozhodčí Václav Kafka, asistenti Vl.Čermák a Tom. Doksanský, delegát Jos. Vyhnálek, ŽK 3:1, 70 diváků . Sestava Mochtína : Kodeš Pe., Cihlář Jar., Dolejš Tom., Zahálka Pa. (46. Šveňha Pa.), Švátora Pe. (67.Bejvl Jak.), Žiak J. (79.Pretzelmayer Jar.), Flodr Ji., Dolejš Ji. Toman Zb., Čeleda Ji. (79.Velek T.), Smolík Zb., připraveni byli ještě Pe. Rajtmajer a D.Kotlan.

Naše áčko ještě nekončí, má před sebou ještě dva zápasy - příští neděli doma přivítá vedoucí Okulu Nýrsko, za 14 dní v sobotu (ne v neděli dle rozlosování) pak zakončí mistrovský podzim ve Kdyni !

V NEDĚLI 1.11.2015

se hraje v Mochtíně od 14,00 hod. utkání III.třídy mužů Sokol Mochtín "B" - FK Svéradice "B"

   Jedná se o poslední zápas podzimní sezony našeho béčka, přijďte se podívat !!!

TRENINKY mužů se budou konat v dalším týdnu ve středu a pátek od 18,00 hod. !