V sobotu 19.září se z vítězství radovali jen muži "B" Sokola Mochtín, kteří ve Švihově sice prohrávali 0:2, ale nakonec zápas III.třídy dotáhli do vítězného konce s výsledkem 5:2 !

Bohužel, bez bodů se vrátili naši dorostenci, kteří museli k zápasu s H. Týnem absolvovat dlouhou cestu až do Bělé nad Radbůzou. Zápas KS zahájili parádně, když již ve 2.minutě vedli 2:0 (!!!(, ale domácí nakonec výsledek otočili, vyhráli vysoko 7:2 !

V sobotu dopoledne odehráli na svém hřišti v Mochtíně svůj 2. turnaj podzimu 2015 i naši nejmladší fotbalisté - tým mladší přípravky, ve kterém hrají kluci (i dvě děvčata) od 5 do 8 let. Přálo počasí, turnaj se povedl a naši "prckové" nezklamali.

Svůj mistrovský zápas odehráli již v pátek 18.9.2015 naši mladší žáci a to doma s Tatranem Dl.Ves. Byl to vyrovnaný zápas, se šťastnějším koncem pro hosty, kteří v předposlední minutě dali vítězný gol na 3:4, odvezli si všechny tři body.

TURNAJ ml. přípravek v Mochtíně :  konečné pořadí : 1.Sokol Pačejov - 9 bodů, 2. SK Bolešiny - 4 body, 3. Sokol Mochtín - 4 body, 4. SK Klatovy "B" - 0 bodů

Výsledky našeho družstva : Mochtín - Pačejov 2:5, Bolešiny - Mochtín 4:4, Mochtín - Klatovy B 5:4

OP ml. žáků  :  So Mochtín - Tatran Dl. Ves  3:4 (1:0). Naši kluci byli v 1.poločase lepší, vedli 1:0 brankou Vašíka Boučka, ale další velké šance naši kluci již neproměnili a to byla škoda. Hostům se ve II. poločase podařilo nejen vyrovnat, ale šli i 2x do vedení. Naši kluci bojovali, srovnali na 2:2 ( Lukáš Rajtmajer) a v 55.min. i na 3:3 (Daniel Vozka). Zdálo se, že se budou kopat penalty, ale nakonec k tomu nedošlo. Hosté v poslední minutě z brejku dali vítězný gol - odvezli si 3 body. I přes porážku, ale Mochtín nezklamal ! Rozhodčí Josef Blaheta.

KS dorostu _ Dynamo Horšovský Týn - So Mochtín  7:2 (4:2). Naši kluci měli výborný začátek. Již v 1.minutě otevřel skore náš J.Hadáček, o pouhou minutu na to přidal další gol Jar. Pretzelmayer a vzápětí mohli domácí inkasovat znovu. Zachránila je tyčka - škoda. Pak H.Týn přidal, začal těžit z chyb naší obrany a skore otočil. V poločase vedli domácí 4:2, ve II. přidali další 3 branky, Mochtín odjeížděl s debaklem. Nutno však dodat, že domácí měli kvalitní tým složený z kluků z H.Týna a Bělé, u našeho dr. musel trenér Jar. Pavlík improvizovat, protože mu stále chybí někteří hráči do sestavy. Rozhodčí Pavol Hálek, ŽK 1:2, branky  Mochtína : Jakub Hadáček, Jaroslav Pretzelmayer

III,třída mužů - FK Švihov - Sokol Mochtín "B"   2:5 (2:2). Na totálně vyprahlém trávníku s mnoha nerovnostmi se nedal hrát žádný oslnivý fotbal. Naši hráči se snažili o kombinaci, ale ta jim vůbec nešla. Soupeř se jednodušeji dostával před naší branku a dvakrát udeřil. Již v 18. min. šel Švihov do vedení 1:0 z penalty (faul Ji. Švátory), na 2:0 zvyšoval ve 29.minutě, s naším týmem to vypadalo hodně špatně. Naštěstí, domácím v závěru poločasu několikráte  nevyšel ofsajd systém, naši hráči z toho těžili. Nejdříve šel sám na golmana D.Kotlan, ale šanci neproměnil, trefil přímo golmana, ve 37.min. to ale již bylo 2:1. To se dostal do úniku Patrik Šveňha, obešel i golmana a skoruje do prázdné branky. Těsně před přestávkou šla na domácího golmana zcela sama dvojice našich hráčů Kotlan - Šveňha (opět po špatně zahraném ofsajd systému !) a šanci nakonec (se štěstím) dotáhla k vyrovnání na 2:2. Do II. poločasu náš tým vstoupil daleko lépe. Již ve 48.min. se dostal do úniku po pravé straně náš krajní bek Pavel Zahálka, zatáhl míč až do vápna a střelou z úhlu překvapil domácího (ne)golmana (Hadžiho) - 2:3 ! O dvě minuty později se dostal do samostatného úniku na druhé straně náš mladík  Jar. Pretzelmayer, ale gol z toho nebyl. Švihov pak přidal, snažil se o vyrovnání. Obrana Mochtína, i golman Riška však udrželi čisté konto, naopak, na druhé straně přidal náš Jar. Pretzelmayer v závěru utkáná dvě pěkné branky, bylo rozhodnuto. V 84.min. po solovém úniku zvyšoval na 2:4, v 87.min. po dalším pěkném průniku Pa. Zahálky a jeho přihrávce před branku Švihova  zakončuje zblíska a nekompromisně na konečných 2:5. Rozhodčí I.Petličarovský, ŽK 1:2, cca 15 diváků, z toho 7 fanoušků Mochtína. Smutný to pohled na domácí tým, který ještě před pár roky hrál úspěšně I.B i I.A třídu ! Sestava Mochtína : Riška M., Švátora Ji., Pavlík Jar., Žiak M., Zahálka Pa., Křivánek Jos., Šveňha Pa., Kotlan D., Velek Tom., Pretzelmayer Jar., Bouzek Vá. (74. Peleška Pe.), branky : PRETZELMAYER Jaroslav - 2, ZAHÁLKA Pavel, ŠVEŇHA Patrik, KOTLAN Daniel - po 1.

V NEDĚLI  20.9.2015

se přijďte podívat a fandit do Mochtína ! Od 16,30 hod. se zde bude hrát utkání I.A třídy mužů Sokol Mochtín - Baník Stříbro !

TRENINKY dorostu budou v dalším týdnu v úterý a ve čtvrtek od 18,00 hodin  !!!