V neděli 26.7.2015 odehrálo naše áčko mužů svůj druhý přípravný zápas a to opět na domácím hřišti. Soupeřem byl Tatran Dlouhá Ves, účastník I.B třídy, který se v Mochtíně představil ve velice dobrém světle.

.. Sokol Mochtín - Tatran Dlouhá Ves   4 : 1  (2:1).

Úvodních 25 minut patřilo Mochtínu, který měl více ze hry a minimálně 6 velice kvalitních střel na branku hostů. Golman Tatranu Jiří Kodýdek však chytal výborně, míč za svá záda nepustil ani jednou. Ve 27. min. přišla na druhé straně velká šance hostů, průnik středem naší obrany naštěstí hostující útočník zakončil střelou těsně vedle tyče. A hosté se mohli dočkat branky i ve 33. min. kdy kopali dva rohové kopy a před naší brankou to "hořelo". Naštěstí gol nedali, z protiútoku se ve vápně Dl.Vsi dostal nečekaně k špatně odkopnutému míči Zd, Plánička a nekompromisně ve 34.min. otevírá skore - 1:0. Radost fanoušků Mochtína trvala jen 2 minuty. To se po centru za naše stopery dostal k míči hostující Švec, náš golman proti němu vyběhnul, ale nechtěl ho faulovat a tak P.Švec srovnává ve 36.min. pohodlně do prázdné branky na 1:1. Tento stav trval do 41. min. V té době se po levé straně dostal ve vápně k zakončení střídající Zbyněk Smolík a přízemní střelou k tyči posílá Mochtín do vedení 2:1. Do poločasu mohl Mochtín skore ještě navýšit, ale slibné zakončení po dvou rohových kopech golem neskončilo, stejně tak jako solo na brankáře Zd. Pláničky.   Začátek II.poločasu patřil nečekaně hostům, v naší defenzivě to skřípalo a jen zásluhou výborných zákroků našeho střídajícího golmana P.Kodeše se skore neměnilo. I v další části hry bylo na co koukat, oba celky se snažily o ofenzivní hru, šance byly na obou stranách. Golů se fanoušci Mochtína dočkali až v závěru utkání. V 81. min. se golově prosadil Jiří Dolejš (3:1), v 86. min. pak prošel solo akcí obranou hostů T.Babka, předložil míč J. Rašekovi a ten pohodlně proměnil golovou přihrávku ve 4 gol Mochtína. Hrálo se slušně , ŽK 1:1, rozhodčí Zd. Říha z Velenov.

Sestava Mochtína : Rajtmajer Pe. (46. Kodeš Pe.), Žiak J., Cihlář Jar., Čeleda Ji. (38. Smolík Zb. / 70. Velek Tom.), Šťastný J. (71. Žiak M.), Bejvl J., Flodr Ji., Dolejš Ji., Toman Zb., Plánička Zd. (66.Rašek Jos,), Babka T., branky : Plánička Zdeněk, Smolík Zbyněk, Dolejš Jiří, Rašek Josef

TRENINK mužů v Mochtíně je od 18,00 hod.  v úterý 28.7.  a v pátek 31.7. 2015 -účast dorostenců a "B" týmů  mužů vítána !!!

VE STŘEDU 29.7.2015

se hraje v Mochtíně přípravné utkání mužů Sokol Mochtín - Sokol Pačejov - bude to zajímavý  souboj účastníků I.A třídy  - přijďte se podívat !