Pouťová neděle 31.května 2015 přinesla mistrovské body jen našim dorostencům, kteří si poradili s Postřekovem. Porazili ho vysoko 5:1 a vrátili se do čela krajské soutěže !

Odpolední souboj našeho "B" týmu mužů s vedoucím Svatoborem Hrádek překvapení nepřinesl. Vyhráli favorizovaní hosté, ale o všechny tři body museli perně bojovat. Jistotu jim přinesl až pan rozhodčí Hájek, který si vymyslel penaltu, ze které Hrádek zvýšil na 2:0, bylo rozhodnuto! Od diváků to ale patřičně schytal - udělal si v Mochtíně ostudu! Za ten výrok se styděli i mnozí fanoušci Svatoboru.

..KS dorostu Sokol Mochtín - Sokol Postřekov  5:1 (3:1).

Úvod utkání byl z naší strany dost ospalý a toho nebojácní hosté málem využili. Několikráte se ocitli v nebezpečném zakončení, naštěstí nemířili přesně. Mochtín se postupem času dostával do tempa a v 16.min. šel do vedení, když se z VPK přesně trefil Jar. Pretzelmayer. Naši kluci zvyšovali na 2:0 opět z VPK, ve 29.min. se trefil ze 28 m Jan Žiak. Hosté ale v útočení byli hodně dobří, ve 30.min. se jim podařilo snížit na 2:1. Pět minut před přestávkou ale prošel do vápna hostů náš D.Burian, přesnou přihrávkou našel Ondru Šota a ten zblízka zvyšuje na 3:1. Brzo po přestávce se golově prosadil i Dan Kotlan, v 69.min. navíc přidal pátý gol Mochtína opět Jar. Pretzelmayer, bylo rozhodnuto. Naši hráči pak v poklidu výsledek pohlídali, výhrou se opět vyhoupli do čela tabulky, protože jejich největší soupeři v boji o titul (Horažďovice i Nýrsko) nečekaně ztratili v sobotu body. Rozhdočí Jiří Klička, hráno slušně, bez karet, branky Mochtína : PRETZELMAYER Jaroslav - 2, Jan ŽIAK, Ondřej ŠOT a Daniel KOTLAN.

.. OP mužů Sokol Mochtín "B" - Svatobor Hrádek  0:2 (0:1).

Náš tým měl tradičně potíže se sestavou a tak musel nastoupit i trenér Jar. Pavlík a nutno dodat, že zahrál velice dobře. Tentokráte se omluvili z účasti především studenti Vysokých škol, kteří mají zkoužkové období (M.Žiak, Potužník, Sukovatý),přijet nemohl L.Kolárik, pro zranění nakonec nemohl nastoupit P.Staněk, nevolno bylo Ji. Čeledovi a tak ze soupisky áčka přišel pomoci jen Jiří Flodr, který po včerejším povedeném výkonu patřil k našim nejlepším hráčům i dnes. K němu se přidali bojovností a nasazením i ostatní a tak hosté - vedoucí tým tabulky, měli nakonec s naší zálohou hodně práce, aby jí udolali. Svatoboru sice patřila úvodní dvacetiminutovka, ve které měl jasně navrch. Pak ale naše béčko vyrovnalo hru a dokonce bylo blizoučko vyrovnání. To se totiž ve 26.minutě vydal do průniku středem hřiště L.Kašpar, napřáhl ze 28 m a ... trefil břevno hrádecké branky ! Gol z toho nebyl, ale Mochtín získal větší sebedůvěru, Hrádek naopak slevil ze svého výkonu, byla z toho najednou nečekaně vyrovnaná partie. Přesto hosté vedli 1:0 a to od 19.minuty, kdy se golově prosadil Radek Holeček. I po přestávce naše béčko s aspirantem na postup do I.B třídy nečekaně drželo krok, mělo i šance. Ty největší pak M.Reitmaier po přihrávce Jar. Pretzelmayera a také Jos. Křivánek, po přiťuknutí Jos. Rašeka. Hrádek byl v šancích také, největší měl v 61.minutě, kdy trefil tyč Mochtínské branky, zbytek golových náznaků spolehlivě vyřešil a vychytal náš mladý golman z dorostu Jakub Hadáček, který se stále zlepšuje a roste z něj šikovný brankář ! Krátký byl pouze na střelu z pokutového kopu v 63.minutě, který si pan rozhodčí Hájek doslova vymyslel a tím zcela okatě a zjevně pomohl hostům k jistotě získání všech tří bodů, potřebných k vedení tabulky. Naše hráče (i fanoušky) jeho rozhodnutí hodně rozhodilo, ale nezlomilo. I v dalším čase naše záloha bojovala o vstřelení alespoň čestného úspěchu. To se jí nakonec nepovedlo, ale před pouťovou, slušnou návštěvou (cca 100 diváků) odvedla proti jasnému favoritu přeboru bojovný, solidní výkon. Škoda jen, že v závěru (v 84.min.) obdržel Jar. Pretzelmayer, který ještě na půlce hostů atakoval a přibrzdil v rozjezdu útočníka Hrádku, červenou kartu a byl vyloučen. Rozhodčí Zdeněk Hájek z Pocinovic, ŽK 2:1, ČK 1:0, sestava Mochtína : Hadáček J., Pavlík Jar. (Kotlan D.), Bláha L., Švátora P., Kašpar L., Křivánek J., Flodr Ji., Reitmaier M., Podráský Ji., Pretzelmayer Jar., Rašek Jos. (75. Žiak J.).

TRENINKY  mužů zůstávají i v tomto týdnu v úterý a pátek od 18,00 hodin

TRENINKY  dorostenců budou v úterý a ve čtvrtek od 18,00 hodin.

Jen upozorňuji, že ve středu 3.6.2015 bude na našem hřišti probíhat od rána až do večera SKARIFIKACE trávníků obou hřišť (vyčesávání stařiny, prořezávání ), kterou bude zajišťovat odborná firma z Horažďovic.