V neděli 24.5. získali naši dorostenci tři hodně cenné mistrovské body ve Staňkově a to až v dramatickém závěru utkání, které skončilo hokejovým výsledkem 5:6 pro Mochtín !!!

Dopoledne se v neděli  hrál v Mochtíně pěkný turnaj mladších přípravek, který pořádal náš oddíl za účasti 4 družstev. Vyhrála ho Železná Ruda, která disponovala byzicky a věkově nejvyspělejšími hráči. Naši kluci, vedeni trenérem Jar. Marešem a jeho asistentem Petrem Rajtmajerem, potěšili sebe i své rodiče a fanoušky, obsadili pěkné 2.místo !

..KS dorostu  - FK Staňkov - Sokol Mochtín  5:6 (3:2). Hokejový výsledek se rodil po chybách naší obrany, která tentokráte hodně chybovala a soupeř toho dokázal využít. Náš tým byl sice jasně lepší, měl převahu, ale zakončení chybělo. A tak po 3 hrubkách M.Zajíce, jednom penaltovém zákroku R.Madery a chybě J.Žiaka, šli domácí do vedení 5:3, které drželi ještě v 80.minutě hry ! A měli další šance, které naštěstí vychytal náš golman Jakub Hadáček. Síla Mochtínského dorostu se ale ukázala v posledních minutách utkání, kdy na 5:4 snižoval Šveňha, na 5:5 srovnával D. Burian (šancí na gol měl David minimálně 8, skoroval jen 3x) a v poslední 90.minutě vsítil z penalty (jasná ruka domácích ve vápně) vítězný gol Mochtína Jarda Pretzelmayer, který prokázal pevné nervy v klíčovém momentě. Výhrou si Mochtín drží stále naději na celkové vítězství, ale nebude to vůbec jednoduché. Zatím jsou naši kluci na 3.místě s 62 body, o bod více má druhé Nýrsko a vedoucí Horažďovice. Čeká se jen, kdo klopýtne a ztratí nějaký ten bod. !

Branky ve Staňkově stříleli : David BURIAN - 3, Patrik ŠVEŇHA 1, Jaroslav PRETZELMAYER 1 (z pok.kopu), 1 byla vlastní.

.. TURNAJ ml. přípravky v Mochtíně

Výsledky : Mochtín - Bolešiny 3:1, Luby - Žel. Ruda 0:8, Bolešiny - Luby 0:3, Mochtín - Železná Ruda 2:6, Mochtín - Luby 2:1, Bolešiny - Žel. Ruda 0:11.

Konečné pořadí turnaje : 1. SRK Železná Ruda, 2. Sokol Mochtín, 3. Start Luby, 4. SK Bolešiny

Přálo počasí (pod mrakem, ale nepršelo), přihlíželo přes 100 diváků, k vidění byly pěkné sportovní výkony všech zúčastněných týmů ! Zkrátka, pěkný turnaj.

TRENINKY dorostu zůstávají v úterý a čtvrtek od 18,00 hod.,

TRENINKY mužů budou i tentokráte v úterý a pátek od 18,00 hod.