Přesně na Štědrý den se před 50 roky narodil v Brně mochtínský fotbalista a úspěšný trenér - Jaroslav Pavlík z Klatov !

Své mládí ale prožil na Šumavě (a nebylo jednoduché), k fotbalu "čuchnul" v Dešenicích, kde začínal v žákovském týmu. Hrál zde i za dospělé, pak i za Železnou Rudu, nějaký čas v Německu, pak ve Strážově a nakonec zakotvil v Mochtíně. U nás si zahrál za áčko, ale především nejvíce zápasů odehrál za "B" tým, který v posledních letech vede společně s Honzou Kolárikem a do kterého postupně zapracovává jednoho odchovance za druhým, kteří u nás vyrůstají (někteří již od minižáčků).

    Svoji trenérskou dráhu zahájil právě v Dešenicích, s místním žákovským týmem vyhrál 2x Přebor okresu a zároveň postoupil i do Krajské soutěže, kde si jeho svěřenci vždy vedli výborně. A že to byli skvělí fotbalisté, dokazuje výčet těch nejznámějších, mezi které např. patřili - kanonýr Michal Poupa a jeho bráška Jiří, či následně kapitáni mužů Okuly Nýrsko Rosťa Šteiner a Tomáš Valenta, nebo jeho syn Jarda Pavlík a další.

     A k trenování se dostal Jarda i v Mochtíně, kde má na starost již dlouhou řadu let dorostence. Jeho rukama prošla nespočetná řada kluků, některé z nich jsme "sebrali" přímo z ulice, abychom mohli dát tým vůbec dohromady, ale všichni, ačkoliv již třeba s fotbalem museli skončit, vzpomínají na tento dorostenecký čas, strávený v týmu Sokola Mochtín, jako na nejlepší čas svého mládí!

     A náš jubilant Jarda Pavlík se svými svěřenci, dorostenci So Mochtín jen nepaběrkoval, právě naopak, dosáhl řadu skvělých úspěchů. Ty největší pak v posledních rocích. Tou nejcenější trofejí je dvojnásobné prvenství v Krajské soutěži dorostu Plzeňského kraje, sk.B a to v soutěžních ročnících 2012/2013 a 2013/2014 a i po podzimu 2014 vede Mochtínský dorost 16 člennou tabulku Krajské soutěže, ve které jsou za Mochtínem  tak zvučná jména klubů s velkou fotbalovou tradicí, jako např. Holýšov, Horažďovice, H.Týn, Sušice, Blovice, Luby, Chotěšov, Nýrsko, Nepomuk, Merklín a další.

     Jarda je obrovský obětavec, pro Mochtínský fotbal odvedl a stále odvádí obrovský kus poctivě práce. Má ale také u nás štěstí na spolupracovníky, kteří mu dle možností pomáhají. U béčka mužů další mochtínský srdcař Jenda Kolárik, u dorostu pak jeho tr. asistent Stanislav Bejvl a řada rodičů našich kluků, bez kterých bychom to sami jen těžko zvládali. 

Jardovi, i všem ostatním, které jsem výše jmenoval, patří naše velké poděkování a uznání, stejně tak i bývalým mládežnickým trenérům So Mochtín -  Jiřímu Flodrovi a Tomáši Kapustovi, jejichž svěřenci z žáků pak plynule přecházeli a přechází do dorostu, který patří v posledních letech, pod vedením Jardy Pavlíka k nejlepším v okrese !

 A těží z toho hlavně naše oba týmy dospělých, ve kterých se zabydluje stále více a více našich odchovanců.  Jen v posledních rocích se do Mochtínského áčka mužů postupně přes dorost a "B" tým posunula nová generace hráčů, jako např. Tomáš Babka, Zdeněk Plánička, Viktor Špindler, Jiří Flodr, Zbyněk Smolík, Pavel Staněk, Jakub Šťastný, Jan Žiak, Jakub Bejvl a brzo k nim jistě přibudou i další, kteří též již občas vypomáhají (M.Žiak, D.Burian a pod.).    

A Jarda Pavlík nemá radost jen z výsledků Mochtínských dorostenců, ale dělá mu ji i jeho syn Kryštof, který též v Mochtíně začínal s fotbalem. V Klatovech pak hrál za žáky, byl členem i žákovského výběru OFS Klatovy i Plzeňského kraje, zaslouženě byl také vyhlášen nejlepším fotbalovým mládežníkem okresu Klatovy roku 2012 v rámci ankety Sportoce roku okr. Klatovy. V současné době ale tento fotbalový (16 letý) talent hraje ve Viktorce Plzeň, kde je kapitánem ligového týmu 17 letých ! Zde je potřeba též vyzdvihnout obrovský podíl manželky našeho oslavence - Pavlíny Pavlíkové, která je nejen velkou faninkou Sokola Mochtín, ale hlavně, veškerý volný čas věnuje právě svým mužským v kopačkách - Kryštofovi a Jaroušovi. Bez její podpory a pochopení by oba nebyli tam, kde jsou !

 Jardo, k významnému životnímu jubileu ti za fotbalový odd. TJ Sokol Mochtín, společně se všemi svými spolupracovníky, hráči a fanoušky  blahopřeji s poděkováním za vše, co jsi pro fotbal v Mochtíně doposud udělal. Do dalších let ti přejeme stále pevné zdraví a hodně radosti v osobním i sportovním životě !