V neděli 16.11.2014 zakončili podzimní sezonu 2014 i naši muži "A" Sokola Mochtín, kteří doma hostili vedoucí tým tabulky I.B třídy - TJ Košutka Plzeň. Hosté se představili ve výborném světle, ale výborně zahráli i naši fotbalisté. Ti nakonec zdolali svého soupeře 2:0, v tabulce poskočili s 22 body a skorem 19:22 na výborné 3.místo.

Postavení v tabulce je výborné, ale nelze ho přeceňovat, protože do 7.místa je rozdíl pouhých třech bodů a ani soupeři na dalších místech tabulky na tom nejsou tak špatně. Na jaře 2015 to bude ještě pro všechny týmy této skupiny "B" I.B třídy hodně zajímavé, důležitý bude každý bodík.

... I.B třída mužů TJ Sokol Mochtín - TJ Košutka  2:0 (1:0).

I poslední duel této soutěže se odehrál za mimořádně pěkného počasí a také před pěknou návštěvou. Hodně fanoušků totiž přijelo přímo z Plzně, aby podpořilo svoje mužstvo, které jako nováček soutěže vedlo tabulku s 8 bodovým náskokem ! A je třeba říci, že fanoušci hostů fandili svým fotbalistům i za nepříznivého stavu a velice sportovně.

Košutka má mladý, běhavý tým, který začal ve svižném tempu a hned v 8.minutě byla ve velké golové šanci. Náš golman však zachraňuje, vyráží míč na roh. Mochtín postupem času srovnal hru, dařilo se mu a ve 27.min. udeřil. Po přesně zahraném VPK Jiřím Flodrem si na centr naběhl Jakub Bejvl a hlavou otevřel skore - 1:0. Branka soupeře trochu přibrzdila, ale stále byl nebezpečný. Hlavně centry z levé strany přinášely Košutce šance. Ve 35.min. vyráží náš golman hlavičkovaný míč z 5 metrů (!), další hlavička ve 41.min. jen těsně minula naší branku. Brzo po přestávce se dostal k zakončení i náš Zd. Plánička, ale jeho střela našla přímo náruč hostujícího brankáře. Krásný moment přišel v 65.min., kdy náš kapitán Jiří Dolejš nádhernou střelou z VPK trefil břevno hostující branky. V 68.min. se dostal do úniku náš V.Špindler, těsně před vápnem byl faulován hráčem, který za to byl následně vyloučen, ale Viktor "opět" neudržel nervy na uzdě, obdržel 2 ŽK a byl také vyloučen ! Z nařízeného VPK se ale náš kapitán J.D. trefil přízemní střelou kolem zdi přesně k tyči, Mochtín vedl 2:0 ! V 72. min. střílel Ji.Dolejš další VPK, ale jeho střela jen těsně minuly branku. To pak bylo z naší strany na delší dobu vše, závěr totiž patřil hostům, kteří prostřídali postupně 5 hráčů, tlačili se do ofenzivy a měli také blízko golům. Nejblíže v 73. a 88.minutě, ale Michal Riška v naší brance 2x bravuně zachraňoval, vyráží míč na rohový kop, udržel čisté konto! Mochtín se radoval z vítězství, které bylo dílem kolektivního výkonu, všichni hráči "odmakali" zápas na doraz, byl to navíc kvalitní fotbal a to zásluhou obou týmů.

Utkání odřídil r.Pavel Pohančeník z H.Týna, ŽK 5:1, ČK 1:1 (Špindler - Arnošt), přes 100 diváků ! Sestava Mochtína : Riška, Dolejš Tom., Špindler, Bejvl, Staněk (46. Žiak J.), Flodr, Babka (87.Pretzelmayer Jar.), Dolejš Ji., Cihlář, Šťastný, Plánička (74. Potužník), branky : BEJVL Jakub, DOLEJŠ Jiří

Tímto utkáním skončila podzimní fotbalová sezona 2014, která přinesla našim fanouškům poměrně hodně radosti a za to patří poděkování především našim hráčům. Fanouškům na oplátku děkujeme za jejich trvalou podporu ! Dokopná v naší "Fotbalce" hned po tomto utkání sezonu uzavřela.

Tabulka I.B třídy, sk.B vypadá do její poloviny takto : 1. Košutka Plzeň 34:15  27 b., 2. Štěnovice  28:22  22 b., 3. Sokol MOCHTÍN  19:20  22 b., 4. Sp.Poříčí  30:21  21 b., 5. Žákava  28:22  20 b., 6. Přeštice "B"  15:17  20 b., 7. Chanovice  28:25  19 b., atd.

Připomínám hráčům (dorostu i mužům), že pro udržování kondice bude od středy 19.11. sloužit hala ZŠ Čapkova v Klatovech, která tam je zajištěna od 20,00 do 21,00 hod. a bude k dispozici i nadále každou středu. Účast je dobrovolná, zimní příprava mužů pak bude zahájena kolem poloviny ledna 2015 (trenovat se bude opět 3x týdně), vše bude ještě upřesněno, včetně přípravných zápasů.