V sobotu 8.listopadu 2014 odehrálo áčko mužů Sokola Mochtín předposlední mistrovský zápas podzimu na hřišti svého soupeře - v Dlouhé Vsi. Okresní derby I.B třídy nakonec vyznělo lépe pro náš tým, který vyhrál 2:1, do tabulky si připsal všechny tři body ! 

Svůj poslední zápas podzimu 2014 odehraje naše Áčko příští neděli 16.11.2014 doma v Mochtíně a to s vedoucím týmem tabulky - Košutkou Plzeň ! Začínat se bude již ve 13,30 hod., přijďte se podívat !!!

Po skončení tohoto posledního zápasu pak bude následovat ve Fotbalce dokopná našich fotbalistů - mužů.

..I.B tř. mužů - Tatran Dlouhá Ves - Sokol Mochtín  1 : 2 (1:0). Derby provázelo příjemné podzimní počasí, ale první poločas přítomným divákům žádný oslnivý fotbal nepřinesl. Snaha tam sice byla, ale hra byla oboustraně nepřesná a tak nebylo ani mnoho golových šancí. V 9.min. sice centr domácího Hubeného líznul břevno naší branky, na druhé straně ve 20.min. Ji.Dolejš poslal míč z centru (z VPK) J. Cihláře těsně vedle domácí branky. Velká příležitost Mochtína na vedení v utkání přišla o šest minut později. Průbojný Zd.Plánička vniknul za přihrávkou do vápna, ale tam ho nemilosrdně "sestřelil"domcí golman Kodýtek. Rozhodčí spávně odpískal penaltu, ale brankáři (nesprávně) udělil jen žlutou kartu. Důležitý moment utkání, protože domácí mohli hrát i nadále v 11 lidech, nevyloučený golman navíc chytil našemu Ji. Dolejšovi penaltu - stav i nadále zůstával 0:0. Škoda, protože Mochtín od této doby začal být lepším týmem. Jenže  ... ve 35.min. se po ojedinělé akci dostal k zakončení domácí kapitán J.Hubený, ze 25 m se trefil přesně k tyči - Dl.Ves vedla 1:0 ! Do přestávky Mochtín již na skore nic nezměnil, ale po přestávce  se celý náš tým výrazně zlepšil, začal svého soupeře jasně přehrávat a přišly i branky ! Domácí odolávali tlaku Mochtína až do 56.min. kdy se po centru z VPK dostal k zakončení zblíska náš mladý stoper Jakub Bejvl a pohotově míč poslal do sítě - 1:1 ! Nápor Mochtína pokračoval, domácí se jen bránili a o tři minuty později inkasovali znovu. To dostal šikovný míč do běhu střídající Michal Reitmaier, z pravé strany přesně nahrál před branku a tam v pádu hlavičkou náš kapitán Jiří Dolejš míč zakončil vedoucím golem na 1:2!  I pak naši hráči byli lepší, domácím nic nedovolili, naopak, měli další šance na skorování. Ty největší pak v 71. min. Ji.Dolejš po zapětné přihrávce Zd.Pláničky a v 77. Jar. Cihlář po vysunutí Ji.Dolejšem, ale zakončení zleva šlo těsně vedle branky. Domácí se v závěru utkání snažili o vyrovnání, blízko k němu měli v 82.minutě. Náš golman ale střelu vyrazil, dorážka naštěstí šla nad. Z těsné, ale zasloužené výhry se tak radovali naši hráči, kteří především ve II.poločase předvedli velmi kvalitní výkon. Rozhodčí Šimek, ŽK 4:3, 80 diváků. Sestava Mochtína : Riška, Bejvl, Staněk, Dolejš T. (46. Reitmaier), Švátora P.(88. Pretzelmayer Jar.), Flodr, Špindler, Šťastný, Cihlář, Dolejš Ji., Plánička (72. Potužník), branky : Jakub BEJVL, Jiří DOLEJŠ

v NEDĚLI 9.11.2014

se hraje v Mochtíně mistrovské utkání KS dorostu Sokol Mochtín - Sokol Hradešice. Zápas začíná v 10,00 hodin, přijďte se podívat, přijďte povzbudit naše mladé fotbalisty, kteří zatím stále vedou tabulku Krajské soutěže a jistě udělají vše proto, aby jí vedli i nadále.