V neděli 12.10.2014 se měly hrát v Mochtíně dva mistrovské zápasy.Hrál se ale jen jeden.

Ten dopolední (dorostenecký) Mochtín - Stod se nehrál, protože se k němu soupeř ze Stoda nedostavil. V 8,45 hod. (zápas měl být od 10,00 hod.) volal na mob. předsedy FO So Mochtín sekretář Stoda pan Petr Chlíbec, že Stod se k zápasu bohužel nedostaví, protože se jim na sraz k odjezdu do Mochtína dostavilo jen sedm hráčů. Škoda, naši kluci se na zápas moc těšili, bylo jich připraveno hrát 20 a byli na soupeře pořádně nažhaveni.

A tak byl nakonec odehrán jen odpolední zápas, ve kterém Mochtín "B" hostil v zápase OP mužů SK Bolešiny. Hosté byli favoritem, vedli, ale nakonec odjeli jen s 1 bodem, když naše béčko doslova "vyválčilo" po bojovném výkonu 2 body. Přispěl k tomu výrazně náš golman Petr Vítovec, který opět své mužstvo během zápasu podržel a pak v penaltovém rozstřelu o druhý bonusový bod chytil soupeři dvě penalty ! Dva body jsou cenné, ale naše béčko stále zůstává na posledním místě tabulky a k úplné spokojenosti je hodně daleko.

.. OP mužů - Sokol Mochtín "B" - SK Bolešiny  1:1 (0:1). Soupeř byl favoritem utkání, patří mezi týmy z první poloviny tabulky a hned ve 3.minutě se navíc ujal vedení ! Naši hráči začali vlažně. Chybovali v rozehrávce, špatně bránili a tak po ztrátě míče se dostal do úniku rychlonohý Jan Roháč (je mu již 39 roků, ale stále umí), náš L.Kašpar mu nestačil a tak hostující útočník si přesným lobem přes golmana poradil přesně - 0:1.  O pouhou minutu na to byla podobná situace i na druhé straně, ale lob Milana Žiaka přes vyběhnuvšího golmana Bolešin (Vl.Hromadu) šel bohužel, jen těsně vedle branky. Hosté pak byli v dalším průběhu 1.poločasu lepším mužstvem. Měli lepší kombinaci, dobrou obranu i kvalitní přechod do útoku. Naštěstí své šance nedokázali proměnit v další gol a to bylo pro náš "B" tým štěstí. Naše mužstvo navíc hrálo od 20.min. bez zraněných J.Potužníka (tříslo) a od 25. min. bez Milana Žika (kotník), byla to citelná oslabení. Po přestávce se ale náš tým výrazně zlepšil.Impuls tomu dali hodně aktivní L.Kašpar, J.Žiak., J.Bejvl i další hráči. Celý tým začal bojovat jako jeden muž, soupeř byl najednou v mnoha situacích zaskočen aktivitou našich fotbalistů. A Mochtín se dočkal i zaslouženého vyrovnání. V 60.min. ještě golman hostů Vl.Hromada golu zabránil, ale o tři minuty později byl proti střele z těžkého úhlu z levé strany, kterou poslal náš Ondra Sukovatý přesně do šibenice, bezmocný - 1:1. Hosté pak přidali, s jedním bodem se nechtěli smířit. Měli i šance, ale náš golman vše pochytal s jistotou. Ale pozadu nezůstali v útočné aktivitě ani naši hráči, kteří se též snažili o získání všech třech bodů. Skore se vašk již nezměnilo a tak o druhém bonusovém bodu rozhodovaly penalty. V těch byli lepší naši borci, když je s velkým přehledem proměnili Lukáš Bláha, Petr Švátora, Roland Diviš a Jakub Bejvl, hostům navíc dvě penalty bravurně chytil náš golman P.Vítovec. Mochtín tak vyhrál 4:2 a do tabulky si připsal dva cenné bodíky. Stále je však náš "B" tým na posledním místě tabulky, potřeboval by podobných výkonů, jako byl dnešní ve II.poločase, zopakovat vícekráte. Rozhodčí Jiří Klička z Klatov pouštěl souboje, které pouští běžně v divizi a Kraj. přeboru, který "píská", ale v tomto "našem OP" to u hráčů a hlavně u diváků nenašlo velkého pochopení. ŽK 1:2, zápas sledovala početná divácká kulisa(100), hlavně pak bylo hodně fanoušků z Bolešin. Sestava So Mochtín "B" :  Vítovec, J.Žiak, Bláha, P. Švátora, Kašpar, M.Žiak (25.Zajíc), Diviš, Burian, Bejvl, Nováček (67. Strejc), Potužník (20. Sukovatý), branka : Ondřej SUKOVATÝ - 1

TRENINKY  v nastávajícím týdnu budou :

dorostenci  - v úterý a čtvrtek již od 17,30 hodin !!!

muži - v úterý a pátek od 18,00 hodin

.. ZNOVU PŘIPOMÍNÁM úhradu členských příspěvků za II.pololetí r.2014 - obratem  !!!

.. přípravka ml. i starší.... 250,- Kč, žáci ml. i starší .... 300,-Kč, dorostenci ... 450,- Kč, muži s registrací ... 600,- Kč, muži ostatní - členové fotbalového odd., odboru SPV, dr. staré gardy a přispívající .... 200,- Kč, důchodci .....  50,- Kč.

Neplatí - rozhodčí a trenéři, kteří pro FO So Mochtín odvádějí obrovský kus poctivé práce. Zdarma trenují, popř. zdrama řídí zápasy našich týmů. Patří jim za to náš velký dík !