Podmáčené terény a nepříjemný déšť provázel fotbalisty při mistrovských zápasech o víkendu 13. a 14. září 2014.

Již v sobotu 13.9. odehrála naše mladší přípravka svůj další turnaj a to na domácím (treninkovém) hřišti v Mochtíně. Naši kluci vysoko porazili nejen Bolešiny, ale i Kolinec, trpělivá trenérská práce našeho hlavního trenéra Jardy Mareše a jeho pomocníků (P.Rajtmajera a M.Žiaka) s mochtínskou omladinou se začíná projevovat. Jen tak dál !

Dopoledne v sobotu uhráli zaslouženě 3 mistrovské body naši dorostenci v Lubech, kde v derby zápase vyhráli 4:1. Bohužel, odpolední zápas našeho áčka mužů ve Štěnovicích vůbec dobře nedopadl. Mochtín nebyl horším týmem, ba naopak, ale bez golů se nevyhrává.

Po dalším vytvalém dešti se v neděli  14.9. řada zápasů nehrála, ale naši ml. žáci ve Strážově hráli a domů přivezli cenné tři body za těsnou výhru 2:1 ! Stejným výsledkem pak zvítězilo naše "BÉČKO" mužů doma nad TJ Měcholupy, radovalo se zaslouženě z prvního vítězství v OP !

.. KS dorostu Start Luby - Sokol Mochtín  1:4 (0:2). Náš tým byl po celé utkání lepší, měl stálou převahu a spoustu šancí na gol. Proměnil sice jen 4, ale i to na soupeře bohatě stačilo. Hatrickem se prezentoval náš Daniel Kotlan, 1 gol přidal Pavel Lorenc, rozhodčí Petržílka, ŽK 1:0, za domácí snižoval na 1:4 Ji. Vlach.

.. I.B třída mužů, sk.B - Sokol Štěnovice - Sokol Mochtín 4:1 (2:0). Hrozivý výsledek vůbec neodpovídá průběhu hry na hřišti, ale do tabulky, ve které má Mochtín zatím jen pouhých 5 bodů, se  počítá. Ve Štěnovicích se hrála naprosto vyrovnaná partie, Mochtín byl fotbalovější, domácí hráli jednoduše, důrazně a hlavně - dávali branky - Mochtín NE. V 7.min. střílí Ji. Dolejš, v 10 Viktor Špindler, domácí obr v brance (Vá.Stuchl) chytá. Ve 12.min. jsou v šanci domácí, náš nový golman Pavel Průša chytá. Ve 20.min. přišla po rohovém kopu obrovská šance Mochtína na gol, ale Ji. Dolejš hlavou jen těsně míjí domácí branku! Byl to hodně klíčový moment zápasu, kdy byl Mochtín lepší, svoji převahu mohl vyjádřit golem. Nevyjádřil ji a přišel trest. Ve 27.min. hrubě zaváhal náš mladý stoper J.Bejvl. Ztratil míč, domácí útočník šel sám na golmana a solo proměnil - 1:0. Neuběhly ani dvě minuty a bylo to po další hrubce Mochtína 2:0 ! To centr z roh. kopu neměl ani náš golman, ani náš obránce P.Staněk, domácí Belan pohodlně hlavou skoruje u zadní tyče. Mochtín to nevzdal - bojoval dál. Pěknou střelu j.Cihláře ze 39.min.  dom. golman chytá, ve 48.min. si poradil i s tvrdou střelou Zd.Pláničky z úhlu. V 50.min. přišla krásná akce Mochtína, přečíslení, prudkou nahrávku Ji.Flodra, ale Ji. Dolejš nestačil ve skluzu usměrnit do sítě. Tlak Mochtína sílil, domácí se prakticky jen bránili, domácí obrana i brankař odvrací jedno nebezpečí za druhým, až v 70.min. přišla opakovaná střela Ji.Dolejše zblíska a ta znamenala snížení na 2:1 ! Vzápětí mohl Mochtín vyrovnat, ale golman Stuchl držel Štěnovice nad vodou. V 83.min. ale přišel obsajdový brejk domácích, rozhodčí útok pustil, i přes signalizovaný ofsajd - domácí pohodlně zvyšují na 3:1 ! Marné byly protesty našich hráčů, výrok sudího změněn nebyl, navíc, Mochtín po špatném odkopu V.Špindlera znovu inkasoval, v 88.min. prohrával již 1:4 a tento výsledek byl i výsledkem konečným. Rozhodčí Pavel Hromka, ŽK 3:2, 70 diváků. Sestava Mochtína : Průša, Staněk (82. P.Švátora), Bejvl, Žiak J., Flodr, Babka, Dolejš T., Cihlář, Dolejš Ji., Špindler, Plánička, branka : DOLEJŠ Jiří - 1

OP mužů - Sokol Mochtín "B" - TJ Měcholupy  2:1 (1:0). Hřiště v Mochtíně bylo totálně podmáčené, navíc začalo dvě hodiny před začátkem utkání vytrvale pršet a tak bylo na vážkách, zda se bude vůbec hrát. Oba týmy hrát chtěly ( v týdnu by se k náhradnímu utkání hráči jen těžko sešli), rozhodčí byl též pro a tak se hrálo. Míč se často zastavoval v loužích, bylo to náročné, ale pro oba týmy stejné. Diváci viděli soustu kuriózních situací a nakonec vítězství naší zálohy, které bylo vydřené a trochu i šťastné. Štěstí ale šli naši "bojovníci" na hřišti naproti, podali nadšený, vyrovnaný výkon, odměnou jim byla první výhra za tři body v soutěži ! Pochvala patří všem, ale vyzdvihnout musím za nadstandartní výkon našeho golmana Petra Vítovce, v obraně pak L.Kašpara, v záloze Pepu Křivánka a v útoku Lukáše Kolárika, který též s velkým sebezapřením dřel do úmoru. Skore oteveřel ve 12.min. náš Jan Potužník, který těžil z chyby hostujícího golmana D.Jakubce. Ve 20.měl šanci na gol "náš" Zd. Novák, ale ve službách soupeře, náš golman však byl proti, střelu z úhlu vyrazil. Ve 26.min. hosté naštěstí přestřelili, pak měl šance opět Mochtín. Povedenou střelu P.Švátory z VPK ve 29.min. golman hostí vyrazil na roh, po dalším rohovém kopu náš Michal Reitmaier hlavou jen těsně míjí branku hostů! Těsně před přestávkou josu v golovce také hosté, ale náš mladý golman opět bravurně míč vyráží. Po přestávce se hosté stále více tlačí do útoku, chtějí vyrovnat. Mochtín dobře brání, podniká jen brejkové akce. Jedna z nich vyšla v 62.min., kdy se k vyraženému míči golmanem hostí dostal náš hodně agilní krajní bej Jan Žiak a umístěnou střelou k tyči zvyšuje na 2:0 ! Hosté bojují dál, tlačí se do ofenzivy, mají další šance. Střely ale s jistotou pochytává náš golman, v 70. min. mu pomohlo i břevno (po hlavičce zblíska), ale na přesnou hlavičku (po RK) hostujícího O.Havlíčka z 81.min. již reagovat nestačil - Měcholupy snižují na 2:1. V 85.min. měl na hlavě gola i náš střídající David Burian, ale golman hostů míč chytá, stejně tak i na druhé straně náš P.Vítovec v 89.min. chytá zblíska zakončený míč hostujícím útočníkem, odvrací vyrovnání ! Dobojováno, Mochtín "B" vyhrává těsně 2:1. Rozhodčí Radim Koura z Vrhavče odřídil nelehké utkání s přehledem, ŽK 3:2, 60 diváků. Sestava Mochtína "B" :  Vítovec, Bláha, Žiak J., Kašpar, Švátora P., Sukovatý, Žiak M. (51. Burian), Reitmaier, Křivánek, Kolárik L.(86. Rubáš), Potužník, branky : POTUŽNÍK Jan, ŽIAK Jan - po 1.

POZOR !

Treninky dorostu budou tento týden v úterý a ve čtvrtek od 18,00 hodin

Treninky mužů pak (naposledny 3x týdně) v úterý, středu a pátek od 18,00 hodin

                   .. přijďte v hojném počtu !!!