V neděli 10.8.2014 odstartoval nový soutěžní ročník fotbalových soutěží 2014/2015 a to jen v některých soutěžích. Neúspěšně do něj vstoupilo naše béčko mužů, které se po roční přestávce opět vrátilo do Okresního přeboru. V úvodním kole ale narazilo na hodně kvalitního soupeře, doma prohrálo s TJ Sušice "B" těsně 2:3.

Muži "A" měli volno,dorost odehrál v sobotu 9.8.svůj 1.přípravný zápas. Doma hostil So Hradešice, se kterým prohrál 2:5.

.. OP mužů,  mistrovsky  - Sokol Mochtín "B" - TJ Sušice "B"  2:3 (1:2). Ani sedm hráčů  širšího kádru "A" týmu So Mochtín nestačilo na to, aby naše záloha odvrátila porážku v úvodním kole OP mužů v domácím prostředí. Soupeř byl silný na míči a měl hlavně šikovného a pohotového útočníka Imricha Vargu, který nekompromisně trestal chyby naší obrany. Svým hatrickem prakticky rozhodl zápas a i když mělo naše béčko více ze hry i územní převahu, na body to nestačilo.

    Mochtín vstoupil do zápasu vlažně a již v 1.minutě mohl inkasovat. Postupem času se ale rozehrával, přišly i šance. Tu největší v 8.min.pak po střele Ji.Dolejše, kterou hostující golman vyrazil na roh, stejně i tak následnou hlavičku J.Šťastného po centru z rohového kopu. Mochtín měl více ze hry 30 minut, ale pak se mu přestalo dařit v rozehrávce, soupeř se dostával lehce k míči i do šancí a ty nekompromisně proměňoval. Ve 36.min. otevřel skore dělovkou pod břevno již jmenovaný Varga, o dvě minuty stejný hráč zvýšil na 0:2 po další hrubce naší obrany. Vzápětí se naštěstí dostal do úniku náš Tomáš Babka a šikovnou střelou k tyči snížil na 1:2, zajistil Mochtínu důležitý kontaktní gol. Druhý poločas začali mochtínští hráči aktivně, chtěli vyrovnat. Soupeř pozorně bránil, podnikal však nebezpečné protiútoky.V 55.min. přišla ale další chyba našich stoperů. Šikovný Varga se jich zbavil a pohotově zakončil - Sušice vedla znovu o dva goly - 1:3. Mochtín hrál v této době nervozně, křečovitě a tak nepřekvapilo, že hosté byli v dalším brejku a šanci, kterou naštěstí zlikvidoval náš nový golman Petr Vítovec. Posledních 30 minut ale patřilo našemu mužstvu, které se snažilo o vyrovnání. Čas však utíkal a soupeř dobře bránil. Až v 74.min. se dostal do čisté golové šance Ji.Dolejš, smolně však trefil jen břevno hostující branky. Do černého se trefil až v 85.min. a to přesnou hlavičkou po přesnem centru T.Babky. Závěr byl hektický. Mochtín chtěl vyrovnat, ale zkušení hráči soupeře mu to nedovolili - radovali se z těsného vítězství za tři body. Úmorné dusno, rozhodčí Ladislav Stach, ŽK 2:3, 40 diváků. Sestava Mochtína : Vítovec, Bejvl, Křivánek (46.Zazvonil), Švátora P.(46.Švátora Ji.), Žiak J., Babka, Žiak M.(75.Zajíc), Šťastný, Dolejš Ji., Diviš, Smolík, branky : BABKA Tomáš, DOLEJŠ Jiří - 1

.. 9.8. - dorost přátelsky - Sokol Mochtín - Sokol Hradešice  2:5 (1:4). Hosté postoupili do Krajské soutěže, na kterou se pečlivě připravují. Svůj tým posílili o hráče ze Svéradic, Chanovic a Horažďovic, v Mochtíně odehráli kvalitní zápas. Rychlým nástupem překvapili náš tým, ve 27.min. vedli již 4:0 !  Naše mužstvo se snažilo o kombinaci i nátlakovou hru, ale na mnoha hráčích bylo znát, že toho v letní přestávce mnoho nenatrenovali. Do poločasu ale stačil Mochtín snížit D.Burianem na 1:4 a po přestávce se do soupeře pustil s větší vervou. Byl lepším mužstvem, soupeř "uvadal", přesto po hrubce našeho golmana znovu skore navýšil na 1:5. Mochtín měl řadu slibných střel, ale soupeř měl nejlepšího hráče v golmanovi (Zd. Říha), který své mužstvo častokráte podržel, kapituloval jen po střele Vildy Pretzelmayera. Ten upravoval skore na konečných 2:5, k lepšímu výsledku se naši kluci nedopracovali. Rozhodčí z lidu St.Bejvl (od 46.min. Zb.Smolík).

-x-x-x-x-

..v ÚTERÝ 12.8.2014

se hraje v Mochtíně přípravný zápas mužů Sokol Mochtín - Sokol Postřekov a to od 17,45 hod. - sraz je v 17,00 hod.

.. zároveň bude probíhat i trenink dorostu , do kterého by se měli zapojit nejen všichni dorostenci, ale i muži z "B" týmu, kteří se nedostanou do hry proti Postřekovu ! Začátek je v 18,30 hod. !