"A" muži předehrávali svůj zápas v Plzni na Doubravce již v pátek 16.5.2014 a s místním Senkem "B" ho prohráli 1:3. Za svůj výkon se však stydět nemuseli, odehráli kvalitní partii proti silnému soupeři.

V pátek 16.5. odehráli doma svůj mistrák i mladší žáci So Mochtín a to proti SK Klatovy "B". Hosté vyhráli 3:0.

V sobotu 17.5. 2014 se hrály v Mochtíně dva zápasy. Na těžkém, vodou promáčeném trávníku, vyhrál vedoucí tým tabulky OP žáků So Měčín nad našim týmem So Mochtín vysoko 11:0, v hlavním zápase pak naši muži "B" porazili FK Du Janovice "B" 4:1, stále drží 2., postupovou příčku!

..I.A třída mužů SENCO Doubravka "B" - Sokol Mochtín 3:1 (2:0).  Domácí tým nastoupil s několika hráči "A" týmu v sestavě, Mochtín pak se třemi dorostenci (J.Žiak, Zb.Smolík a novic J.Bejvl), kteří se pomalu a jistě zapracovávají do áčka a nutno dodat, že v tomto duelu zahráli všichni velmi dobře. Hrál se oboustranně svižný fotbal, domácí měli míč více na svých kopačkách, ale i Mochtín velmi dobře kombinoval. Škoda jen, že domácí šli do vedení již v 8.minutě, kdy rychlonohý Boháč dostal dlouhý pas za naší obranu, obešel i vyběhnuvšího P.Rajtmajera a do prázdné branky zavěsil - 1:0. Na druhé straně se dostal ve 12.min. do čisté golovky náš Zd. Plánička, ale výborný (divizní) golman Senka V.Bouzek ho vychytal. V 15. min. měl po centru T.Babky golovku Ji.Dolejš, ale trefil jen tyč domácí branky ! O pouhé dvě min. na to utekl svému strážci znovu T.Babka, ale jeho golovou střelu znovu bravurně vyrazil domácí brankář. Ve 30.min. utekl po levé straně domácí hráč, zbavil se našeho mladíka J.Žiaka, odcentroval a bylo to 2:0, protože na centr si naběhl domácí Krysl a hlavou lehce skoroval. Mochtín to nevzdal, bojoval a ve 44.min. měl blizoučko ke kontaktnímu golu. Domácí ale dokázali míč odvrátit na rohový kop. Po přestávce se naši hráči snažili opět o ofenzivní fotbal, chtěli s výsledkem něco udělat. Domácí však pozorně bránili, každou přípležitost využili k rychlému protiútoku. v 65.min. nastřelili břevno naší branky, ale v 75.min. inkasovali, když se po rohovém kopu Zb. Smolíka přesnou hlavičkou trefil náš kapitán Jiří Dolejš - 2:1. Pak měl Mochtín ještě šance na vyrovnání, ale golman Senka byl na místě, stejně tak i náš P.Rajtmajer při brejku domácích. Při tom dalším ale již kapituloval, domácí Matas byl rychlejší a přesnější, zvyšuje v 78.min. na 3:1 a stanovuje konečný výsledek. Hrálo se slušně, rozhodčí Sladký, Kostelník, Valenta, ŽK 2:0, pouze 12 diváků !!! Sestava : Rajtmajer, J.Žiak, Cihlář, J.Bejvl, P.Švátora (80. M.Žiak), Babka, Flodr, Smolík, Zahradník (46.Staněk), Dolejš Ji., Plánička (75. Schejbal). Branka : Dolejš Jiří - 1.

III.třída mužů - Sokol Mochtín "B" - FK Dukla Janovice "B"  4:1 (1:1). Naše béčko bylo jasným favoritem, ale hosté přijeli v kvalitní sestavě(zápas áčka FK Janovice v Žel. Rudě byl zrušen) a hráli velice dobře. Především v záloze byl u nich znát Patrik Petruška (extraligový hokejista Škodovky Plzeň) i zkušený Václav Slivoň. Pršelo, terén byl podmáčený, samá louže, takže výsledek byl otevřený. Naše mužstvo začalo solidně, ale postupem času byli lepší hosté a ve 25.min. mohli jít do vedení. Nařízený pokutový kop jim ale náš golman M.Kloupar chytil (!), o pět minut později ale již kapituloval proti střele, nám dobře známého dorostence, R.Diviše - 0:1. Vzápětí mohli hosté skore navýšit, ale tutovku V.Slivoně opět bravurně vychytal náš M.Kloupar . Ve 43.min. přišlo vyrovnání, když z VPK ze 30 m. se přesně k tyči dělovkou trefil P.Staněk - 1:1. Brzo po přestávce šli hosté do deseti, když byl vyloučen R.Mandák, který nakopl po odpískání našeho hráče. Náš tým získával stále větší převahu, kterou vyjádřil i goly. Čistým hatrickem se zaskvěl Pavel Staněk, na konečných 4:1 upravoval v 63.min.  po přihrávce Gajdůška střídající Jakub Bejvl. Rozhodoval Vlastimil Kanta (z Heřman. Hutě !), ŽK 1:1, ČK 0:1, 50 diváků. Sestava : Kloupar, Bláha, Kubala, Staněk (75. Kašpar), Sukovatý (46.Bejvl), Reitmaier (46.Zimmermann), M.Žiak, Jarabica, Gajdušek, Smolík (J.Žiak), Nováček, branky : Pavel STANĚK - 3, Jakub BEJVL - 1 

OP st. žáci - Sokol Mochtín - Sokol Měčín  0:11 (0:4). Na zápas nedorazili někteří naši hráči a bylo to znát. Soupeř vede tabulku, Mochtín je druhý, očekával se vyrovnanější souboj. Jenže, po několika obdržených golech někteří naši kluci rezignovali, toho dokázal soupeř, hlavně v závěru utkání, dokonale využít. Rozhodčí Vl. Kanta z H.Hutě, 30 diváků. 

TRENINKY : dorost - v úterý a čtvrtek od 17,30 hod., muži v úterý a pátek od 18,00 hodin.

V úterý a středu (20. a 21.5.2014) se hraje v Mochtíně Okresní finále v minifotbalu MC Donald s Cup 2014. Začíná se v 8,30 hod., v úterý se představí 8 nej. týmů v kategorii "B" - žáci 4.-5.ročníků ZŠ, ve středu pak 8 nej. týmů z okresu v kategorii "A" - žáci 1.-3.tříd ZŠ