Všechny tři body vybojovali v sobotu 26.4.2014 naši dorostenci v Horšovském Týně, kde po prohraném poločase nakonec zvítězili 6:2 (!), zcela nečekaně si tři mistrovské body přivezlo z Měcholup i naše béčko mužů, které tam zvítězilo 1:0 golem navrátilce (po 3 rocích absence) Karla Tománka ! Na body nedosáhli jen naši mladší žáci, kteří 1:3 prohráli v Bolešinech.

SOBOTA 26.4.2014

..OP mladších žáků - SK Bolešiny - Sokol Mochtín  3:1 (1:1). Naši kluci vedli 1:0 brankou Daniela Vozky a do poločasu drželi se soupeřem krok. Pak se ale do černého trefili 2x jen domácí, body zůstaly v Bolešinech. Rozhodčí Koura

.. KS dorostu - Dynamo Horšovský Týn - Sokol Mochtín  2:6 (2:1). Náš tým byl lepší po celý zápas, ale prosadil se až po přestávce. Domácí v 1.poločase 2x trestali chyby naší obrany z brejků, ale to bylo vše. Mochtín se postupně rozehrával ke zlepšenému výkonu a nebýt zbytečně zahozených šancí, tak z toho byl dvouciferný výsledek. H.Týn "odešel" kondičně, v posledních 5 minutách mu naši kluci vstřelili 3 branky ! Rozhodčí Schwarz, ŽK 1:1, branky Mochtína : Rašek,Burian, Diviš, Kotlan,Lorenc,Šafránek.   Naši kluci se drží na 2.místě tabulky těsně za Chanosem Chanovice, který vyhrál též vysoko 6:1 v Lubech.

...III. třída mužů - TJ Měcholupy - Sokol Mochtín "B"  0:1 (0:0). Souboj prvního (Měcholup) s druhým Mochtíne "B" měl být hladkou záležitostí domácího mužstva a to proto, že naše záloha měla neskutečné potíže "slepit" dohromady jedenáctku pro tento duel. Chyběli především nemocný Hrudička, vykartovaný Potužník, Bláha, Matoušek i J.Žiak, který je v nominaci do "A" týmu pro nedělní zápas, stejně tak i Zahradník. A tak musel do hry z voleje (bez treninku po operaci kýly) P.Kubala, Ji.Zimmermann (po nemoci) i tři dorostenci (J.Bejvl, D.Burian a St.Strejc), kteří měli dopolední zápas v H.Týně v nohou, ale také navrátilec Karel Tománek  (po 3 rocích pauzy), kterému patří poděkování, že vyslyšel prosbu o pomoc a na zápas přijel a nelitoval. Nakonec to byl právě on, který v 53. min. dorážkou rozhodl zápas. Domácí měli v prvním poločase jasně navrch, byli ve velké tlaku. Mochtín poctivě bránil, vše co prošlo "počapal" Luboš Kašpar, který si v 10.minutě poradil i s přísně nařízenou penaltou, kterou kopal Zd.Novák ! A když si poradil i s umístěnou střelou pod břevno od vlastního hráče (p.Kubaly), bylo jasné, že má den s velkým "D", který je potřeba zúročit. To se nakonec povedlo. Mochtín ve II.poločase postupně vyrovnával hru, také se několikráte dostal do slibných šancí, ale hlavně - v 53.min. vsítil K.Tománek gol, který domácím týmem hodně psychicky otřásl. V 65.min. byl K.Tománek navíc faulován v pok. území Měcholup, ale píšťalka rozhodčího zůstala tentokráte němá, penalta se nekopala, hrálo se dál. Šance pak byly na obou stranách, z našich hráčů měl dvě hodně slibné střídající mladíček David Burian, ale neproměnil je, šance domácích hráčů pak likvidoval náš golman Luboš Kašpar, který měl velký podíl na nečekaném výsledku. Bylo to nakonec těsné a šťastné vítězství, které naší zálohu stále drží na 2.postupovém místě tabulky.  Za bojovný, nadšený výkon patří díky celému družstvu, z jednotlivců vynikal (kromě golmana) na místě stopera Jakub Bejvl, v záloze pak Michal Reitmaier a ve druhé části též Karel Tománek. Rozhodoval Josef Javorský z M.Vísky, ŽK 1:0, hrálo se před hodně početnou diváckou kulisou - před 150 diváky ! Sestava : Kašpar, Bejvl, Kubala (70.Burian), M.Žiak, Javorský, Sukovatý, Tománek, Reitmaier, Gajdušek, Zimmermann (75.Strejc), Nováček, branka: TOMÁNEK Karel - 1

Kéž by trochu toho sportovního štěstí mělo zítra - v neděli 27.4.2014 i "A" mužstvo Sokola Mochtín, které doma od 17,00 hodin hraje o důležité body k záchraně v I.A třídě mužů  s Keramikou Chlumčany !!

Přijďte se podívat, přijďte povzbudit naše fotbalisty !!!