Úvodní zápas mistrovského jara 2014 našemu ÁČKU mužů vůbec nevyšel. Na domácím hřišti v souboji o šest bodů s Městem Touškov "jen" remisovalo 1:1, soupeř si výhrou 11:10 na penalty navíc domů odvezl navíc i druhý bod.

9.3. - I.A třída - So Mochtín - So Město Touškov  1 : 1 (0:1), na pok.kopy 10:11 . Pro oba týmy to byl hodně důležitý zápas, Mochtín však byl favoritem. Nervozita však našim hráčům svazovala nohy, a i když měli jasnou převahu, v koncovce se trápili. Ve 20.min. navíc inkasovali z ojedinilého útoku soupeře gol, který byl pro vývoj zápasu hodně důležitý. Soupeř se po jeho vstřelení zaměřil jen na bránění, Mochtín ho přehrával kondičně i herně, ale branka hostů byla zakletá. Hlavně ve II.poločase se hrálo převážně jen na půlce soupeře, golové šance Ji. Dolejše, Zb. Smolíka a dalších našich využity nebyly a závr utkání se blížil. Až v 85. min. byl ve vápně soupeře "sestřelen" náš hodně ofenzivní obránce Tom. Dolejš a jeho bráška, kapitán Jiří z nařízené penalty srovnal na 1:1. V následné penaltové loterii o další bonusový bod byli hosté opět šťastnější - vyhráli ji 11:10, z Mochtína odjížděli s dvěma nečekanými body ! Našim fotbalistům nelze odepřít obrovskou snahu o získání všech 3 bodů, v mnoha případech však chyběla finální přihrávka, ale hlavně - klid a rozvaha při zakončení. Utkání odřídil Jar. Rubáš z Domažlic, asistovali mu na čarách P.Pohančeník a Jos. Ulrych z H.Týna, delegátem svazu byl Lad. Lecjaks. Hrálo se bojovně , ale slušně (bez karet), přihlíželo na 150 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer, Dolejš T., Staněk, Špindler (69. Schejbal), Flodr, Kul, Cihlář, Švátora P., Babka, Dolejš Ji., Smolík - branka : Jiří DOLEJŠ z pok. kpu.  -  v dlouhé penaltové sérii o druhý bonusový bod se vystřídalo všech 11 našich hráčů, někteří dokonce i dvakrát (!), bohužel hosté měli více štěstí, když za Mochtín penaltu neproměnili Ji. Dolejš (2. ano), Smolík a Pe. Švátora (tu 1.ano).

8.3. - příprava mužů:So Hradešice "B" - So Mochtín "B"    1 : 5 (0:3).Domácí tým nebyl rovnoceným soupeřem a tak naše záloha vyhrála jednoznačně, navíc naši hráči měli další tutovky, které zůstaly nevyužity (Gajdušek, Reitmaier, Nováček a další). Sestava : Kloupar, Šťastný, Bláha, Javorský, Zimmermann (46. J.Žiak), Reitmaier, M.Žiak (46. M.Matoušek), Bejvl (46. Burian), Sukovatý, Nováček (60. J.Pretzelmayer), Gajdušek, branky : Marek KAJDUŠEK - 2, Jakub BEJVL, Václav NOVÁČEK, Milan ŽIAK - po 1

9.3. - příprava dorostenců : So Mrákov - So Mochtín  1 : 3 (1:2). Domácí tým vede tabulku okresního přeboru Domažlice, pro náš tým to byla dobrá příprava. Branky : Dan Kotlan, Roland Diviš (z pok. kopu), vlastní

TRENINKY mužů - budou v tomto následném týdnu v Mochtíně od 18,00 hodin a to v úterý, čtvrtek a pátek

Jen připomínám další program našich fotbalistů o víkendu 15. - 16.3.2014 :

dorostenci : sobota 15.3. od 12,00 hod. v Sušici na umělce přípravný zápas TJ Sušice - So Mochtín

muži "B" : sobota 15.3. od 15,00 hod. ve Vrhavči přípravný zápas So Vrhaveč "A" - So Mochtín "B"

muži "A" : neděle 16.3. od 14,30 hod. v Křimicích - 2.jarní mistrovský zápas I.A třídy So Křimice - So Mochtín, odj. auty z Mochtína ve 12,30, z Klatov od pošty ve 12,40 hod.