Mochtínští muži zahájili zimní turnaj v Sušici vítězstvím 3:0 nad SK Strážov, ale přišli o Jakuba Šťastného, který se při souboji o míč zranil na ruce. V sušické nemocnici nakonec u Jakuba našli zlomeninu malíčku, která ho na nějaký čas vyřazuje ze zimní přípravy. Škoda - držíme mu palce a brzké uzdravení, stejně tak i Honzíkovi Žiakovi, který po úterním treninku musel také akutně na operaci slepého střeva.

25.1.2014 - Sokol Mochtín - SK Kovo Strážov  3:0 (0:0).Úvodní zápas zimního turnaje "O pohár starosty města Sušice" byl odehrán na umělce v Sušici na dobře připraveném hřišti. V noci mírně sněžilo a tak terén byl kluzký, přesto se na něm hrál fotbal solidní úrovně.

   Úvod patřil Mochtínu, který měl více ze hry a do 18.minuty i dvě slibné golové šance, které bohužel nevyužil. Pak se však po nevinném střetu se soupeřem zranil na ruce Jakub Šťastný a protože trenér Ji.Toman neměl k dipsozici žádného náhradníka (z nominovaných nepřijel Zd.Plánička, ani D.Burian, na poslední chvíli se omluvil i Pa. Staněk, kterého zaměstnavatel neuvolnil z práce), musel hrát Mochtín jen s deseti hráči ! To byla voda na mlýn soupeře, který převzal iniciativu, do konce poločasu byl lepším týmem, naši hráči se vzniklou situací nemohli srovnat. Po přestávce ale nastoupil úplně jiný Mochtín, plný odhodlání, bojovnosti i lepší herní pohody. Pomohla k tomu i rychlá branka Jana Kula ve 48.minutě, který po přesném centru Zb.Smolíka zblíska překonal M.Javorského v brance Strážova - 1:0. I v deseti pak naši hráči svého soupeře přehrávali, byla na nich znát lepší kondice i technická vyspělost. Rozhodnutí zápasu přišlo mezi 63. - 69.minutou. Nejdříve se znovu po ideální přihrávce Zb.Smolíka prosadil golově Tomáš Babka a po další pěkné kombinaci na jeden dotek se po přihrávce T.Babky zapsal do střelecké listiny i Jakub Schejbal, upravil na 3:0. Soupeř to nevzdal, bojoval, měl také dvě pěkné příležitosti na gol, ale neproměnil je, stejně tak jako i naši hráči (Smolík, Schejbal, Cihlář, Kul), kteří měli k navýšení skore také hodně blízko. Hrálo se bojovně, někdy až zbytečně tvrdě, rozhodčí Josef Abrahám, ŽK 0:0, prakticky bez diváků, teplota kolem O - + 2 st.Celsia.Sestava : Rajtmajer, Dolejš T., Cihlář, Šťastný, Švátora P., Špindler, Babka, Flodr, Kul, Smolík, Schejbal, branky : Jan KUL, Tomáš BABKA, Jakub SCHEJBAL

TRENINKY mužů pokračují v tradičních dnech - v úterý od 18,00 h. v Klatovech - atletický stadión v Podhůrčí, ve čtvrtek od 18,00 hod. v Gymnáziu v Klatovech (tělocvična, pak posilovna) a v pátek od 18,00 hod. v Mochtíně (umělka, popř. hřiště).  Očekáváme zapojení dalších hráčů do přípravy, hlavně pak z "B" týmu mužů i dorostenců !!!

Další zápas zimního turnaje v Sušici je na pořadu opět v sobotu a to 1.2.2014 od 11,00 hod. - Start LUBY - Sokol MOCHTÍN.