Sobotní (28.12.) rozlučkový turnaj s rokem 2013 v halové kopané dorostu a mužů "O pohár TJ Sokol Mochtín" uspořádal náš fotbalový oddíl v hale ZŠ Čapkova v Klatovech a měl i tentokráte kvalitní obsazení a výbornou sportovní úroveň. A není se čemu divit, protože v jednotlivých týmech se kromě mochtínských fotbalistů prezentovala i celá řada jejich kamarádů, kteří též hrají krajské i vyšší fotbalové soutěže. Někteří dokonce i za Viktorku Plzeň, jako např. mládežníci Hrdlička, Lukeš či K.Pavlík.

Do turnaje se přihlásilo 8 družstev, které byly rozlosovány do dvou skupin. V těch se hrálo systémem každý s každým, pak přišly na řadu dva semifinalové zápasy a po nich zápasy o konečné pořadí. Do finále se probojoval loňský vítěz - tým Na poslední chvíli, vedený Vlastíkem Hromadou z Bolešin, ale prvenství nakonec vybojovaly NULY, které tradičně vedl v bojích o nejlepší umístění kapitán mochtínských fotbalistů Jiří Dolejš.

Skupina "A" - výsledky : Šup sem - Nuly 1:2 (Smolík - Dolejš Ji. 2),1.FC - Křeč 1:0 (Hrudička), Nuly - Křeč 0:0, Šup sem - 1.FC 2:0 (Hrudička, Smolík), 1.FC - Nuly 2:2 (Špindler, Babka T. - Kašpar,Kotáb), Křeč - Šp sem 0:2 (Hrudička, Smolík) - pořadí : 1. Šup sem 5:2 6 bodů, 2. Nuly 4:3 5 b., 3. 1.FC 3:4 4 b., 4. PS Křeč 0:3  0 b.

Skupina "B" - výsledky : Bidlo - Vejce 2:1 (Klásek,Nešpor - Zahradník), Na poslední chvíli - KRT 1:0 (Lužný), Vejce - KRT 0:2 (Bláha L., Macháček), Bidlo - Na poslední chvíli 2:1 (Voráč, Johánek - Podráský Ji.), Na poslední chvíli - Vejce 3:0 (Lužný 2, Lukeš), KRT - Bidlo 0:0 - pořadí : 1. Bidlo 4:2 7 bodů, 2. Na poslední chvíli 5:2 6 b., 3. KRT 2:1 3 b., 4. Vejce 1:7 0 b.

1.semifinále : Šup sem šup tam - Na poslední chvíli  1:2 (Smolík Zb. - Lukeš M. 2), 2.semifinále : Nuly - Bidlo 2:1 (Kotáb J., Dolejš Ji. - Voráč J.)

o 7.-8.místo : Vejce - PS Křeč Mochtín 1:3 (Dolejš Ji. st. - Šafránek J. 2, Ianosteat), o 5.-6.místo : 1.FC Show Stay - KRT 1:2 (Hrudička A. - Vlach Ji., Bejvl J.), o 3.-4.místo : Bidlo - Šup sem šup tam 1:2 (Čipera - Smolík Zb., Pavlík K.) ................... finále o 1.-2.místo : Na poslední chvíli - Nuly 1:2 (Kostolanský - Kotáb J., Mráz R.)

Konečné pořadí : 1. NULY(Dolejš Ji.,Kašpar V.,Toman P.,Kotáb J.,Mráz R.) 2. NA POSLEDNÍ CHVÍLI (Hromada Vl.,Podáský Ji.,Dolejš T.,Lužný J., Čeleda Ji., Matějka P., Kostolanský Ji., Lukeš M.), 3. ŠUP SEM ŠUP TAM (Smolík Zb., Cibulka Zd.,Procházka Ji. Kojan, Kvítek P., Dolanský D., Sláma R., Hrdlička Ví.,Pavlík K.), 4. BIDLO (Šťastný J., Voráč J., Nešpor, Sysel P., Vlach K., Klásek V., Čipera, Johánek M.), 5. K.R.T. (Sukovatý O., Potužník J., Kloupar M., Bláha L., Bejvl J., Kuželík, Šleis, Vlach Ji., Vítovec Pe., Macháček O.), 6. 1.FC SHOW STAY (Babka T., Babka O., Zahálka P.,Zoubek P., Šmolc Ji., Plánička Zd., Hrudička A., Riška M., Špindler V., Horejš M., 7. PS KŘEČ MOCHTÍN (Šafránek J., Bauer M., Švátora P., Cihlář J., Kovařík P., Ianosteat, Ouřada R.), 8. VEJCE (Javorský L.,Zahradník V., Bláha P., Dolejš Ji.st., Müller R., Müller J, Matoušek)

Org. zajištění: rozhodčí Jiří Dolejš st. a Jaroslav Pavlík, časomíra: Javorský ml. a Kardoš Lad., řed. turnaje Karel Šot, fotodokumentace Jitka Kilbergerová, O.Javorský a K.Šot, moderování Dolejš st.

Na závěr bylo provedeno slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen a také vyhlášní a ocenění nejlepších sportovců TJ Sokol Mochtín roku 2013.

Nej.sportovcem v kategorii dospělých byl vyhlášen TOMÁŠ DOLEJŠ fotbalista "A" týmu a úspěšný běžec zároveň, v kategorii dorostu JAKUB BEJVL, v kateg. st. žáků TOMÁŠ VELEK, v kateg. ml.žáků MARTIN KAPUSTA, v kateg. st.přípravky JAKUB PRETZELMAYER, v kateg. ml. přípravky bylo vyhlášeno celé družstvo.   Potěšitelné je, že to jsou všichni odchovanci TJ Sokol Mochtín !!!Nejúspěšnějšími trenéry byli vyhlášeni Stanislav JARABICA a Jaroslav CIHLÁŘ ml. za postup "A" týmu mužů do I.A třídy a Jaroslav PAVLÍK za 1.místo dr. dorostu v Krajské soutěži - kompletní listina nejlepších a nejúspěšnějších s popisem bude v brzké době vyvěšena na našem webu (vpravo červeně). 

U příležitosti této naší závěrečné akce roku mi dovolte, abych poděkoval všem sportovcům TJ Sokol Mochtín za jejich vzornou reprezentaci naší TJ i obce Mochtín v právě končícím roce 2013, stejně tak i všem trenérům, vedoucím mužstev a ostatním funkcionářům fotbalového oddílu i TJ za jejich obětavou a nezištnou práci ve prospěch Mochtínského sportu. Poděkování patří též Obci Mochtín a dalším sponzorům za finanční podporu, bez které bychom nemohli tak rozsáhlou a náročnou činnost vůbec uskutečnit a fanouškům za jejich přízeň ! Do nového roku 2014 pak přeji všem pevné zdraví, pohodu, spokojenost i úspěchy !