V sobotu 16.dubna 2022  byl v Mochtíně po měsíční pauze opět odehrán mistrovský zápas I.A třídy mužů a opět s vítězným koncem pro náš tým. Před měsícem odjela z Mochtína s nakládačkou Žihle, která následně odhlásila svůj tým z další části soutěže, tentokráte se musela s těsnou porážkou  smířit Žákava, která se 41 body okupuje 2.příčku I.A třídy !

...SO 16.4.2022 - I.A tř. mistrovsky - Sokol Mochtín - FK  Žákava     1 : 0 (0:0)
Hosté přijeli do Mochtína v roli favorita, který zatím drží v průběžné tabulce 2. příčku za suverení zálohou Plzně Petřína a patří mezi horké kandidáty na postup do Krajského přeboru. Náš tým však byl na soupeře dobře takticky i herně připraven. Žákava sice měla více míč na kopačkách a byla dopředu aktivnější, ale do vyložených šancí ji mochtínská defenziva nepouštěla. V 1.poločase byl nejblíže golu dirigent hry Žákavé, zkušený Jan Aubrecht, který z VPK trefil břevno domácí brány. Vzápětí ale trefil břevno hostující brány i domácí Standa Strejc,  tentokráte ze hry, takže na šance to skončilo 1:1. Pět minut po přestávce mohl otevřít skore střídající domácí útočník Jan Šafránek, ale z výhodné pozice přestřeluje bránu hostů, kterou hájil golman Vykoupil. Na druhé straně se v 54.minutě dostává k zakončení rychlík a 13 golový kanonýr soupeře Matěj Boukal, ale ani on z velké šance nic nevytěžil, bránu netrefil, bezgolový stav se nemění. O osudu zápasu se rozhoduje v 80.minutě. Po faulu na pronikajícího J.Žiaka kope Mochtín VPK, ze kterého přesnou střelou do šibenice hrající trenér a nestárnoucí opora mužstva  Jiří Dolejš posílá svůj tým do vedení 1:0. A těsnou výhru Mochtín udržel až do závěrečného hvizdu HR, v tabulce si naši fotbalisté polepšili, jsou s 31 bodem na 5.místě - blahopřejeme !  Zápas odřídila trojice rozhodčích : Zdeněk Hájek - Václav Pressl, Radek Brůha, DFA byl pan Václav Havlík, ŽK 1:2, přihlíželo 100 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš (77. Prokop Daniel), Bejvl Jakub, Dolejš Jiří, Čeleda Jiří, Osvald Jaromír (34. Strejc Stanislav), Žiak Jan, Lysek Jakub, Velek Tomáš, Smolík Zbyněk, Pretzelmayer Jaroslav (46. Šafránek Jan), Plánička Zdeněk (75. Kapusta Matěj), branka : DOLEJŠ Jiří - 1

Příští zápas odehraje naše  ÁČKO mužů opět v sobotu a to 23.4. 2022 v PLzni na Košutce !
Utkání Košutka Plzeň - Sokol Mochtín tam bude začínat v 17 hodin, společný odjezd z Mochtína bude ve 14,55 hod., z Klatov od pošty pak v 15,05 hodin.

Ještě připomínám, že odložený (nesehraný) zápas BĚLÁ - MOCHTÍN bude muset být odehrán z nařízení STK PKFS v Bělé ve středu 4.5.2022 od 18,00 hodin ! Hráči a vedení mužstva (doprovod) - počítejte s tím !!! Pokyny k nominaci i dopravě obdržíte od trenéra Jiřího Dolejše.