Utíká to jako voda. V pátek 6.května 2022 se v Mochtíně poběží již 50. ročník Mochtínského přespolního běhu a to opět v plném rozsahu ! Ty dva předešlé ročníky se sice též konaly, ale kvůli pandemii jen ve virtuálním provedení a to většinou jen pro dospělé závodníky.

Nyní se v Mochtíně sejdeme 6.5.2022 odpoledne opět v plné síle ! Od 4 letých dětiček až po veterány nad 70 let, pro které jsou vypsány jednotlivé kategorie. Máme objednané solidní počasí, pro každého účastníka je připraven pamětní diplom, pro děcka sladké odměny, pro nejlepší tři závodníky v každé kategorii (je jich vypsáno 21 !) jsou připraveny pamětní medaile a věcné ceny, vítěz a vítězka hlavního závodu na 4 km převezme navíc pamětní pohár

 Dle vydaného časového rozvrhu jsou přihlášky a prezentace závodníků v den konání závodu od 15,15 do 16,00 hod. u kabin ve sportovním areálu v Mochtíně (děti + žactvo), ostatní se mohou přihlásit ještě do 16,30 hod.
     V 16,10 hod. bude nástup závodníků a slavnostní zahájení jubilejního závodu,

1. závod na 110 m obstarají v 16,20 hod. ti nejmenší - děcka ročník nar. 2017 a mladší, po nich pak budou startovat pravidelně další kategorie
dle časového rozvrhu - viz propozice, které jsou v dokumentech vlevo též zde na našem webu.

Jedna velká změna :
       
Kdo měl rád tradiční Mochtínský 4 km okruh hlavního závodu na členité trase Mochtín - Pila - Těšetiny - Mochtín, na kterém se běželo po trávě, silnici, polních a lesních cestách s mírným kopečkem za Těšetinským mlýnem a s pořádným krpálem od Pily k Těšetinům, tak toho musíme tentokráte zklamat.. Z bezpečnostních důvodů (přetížená silniční doprava na úseku silnice Mochtín - Těšetiny a zpět) jsme museli letos tento okruh z našeho závodu vypustit. Je však připraven okruh nový, dvoukilometrový, který se poběží dvakrát, též po červeném značení. Start bude opět v areálu, pak se přeběhne přes Mochtínský potok po nově zbudované lávce a celá další trasa bude většinou po rovině po loukách s měkkým povrchem. Jen při doběhu k rybníku se poběží cca 100 m po asfaltu a zbytek po kraji rybníka zpět do sportovního areálu. To je potřebná informace k povrchu tratě kvůli zvolení správné obuvi.      Děcka, žactvo a dorostenky běhají tradičně přímo ve sportovním areálu na okruzích většinou po trávě, jen cca 50 m tvoří asfalt a to pro závodníky od ročníku nar. 2014 a starší.

       Přijeďte si 6. května 2022 do Mochtína zaběhat, těšíme se na Vaši účast !!!