V pátek 6. 10. 2023 od 17:30 hodin odehrála mochtínská stará garda přátelský zápas na tréninkovém hřišti v Měcholupech s Arosou Luby a prohrála 0:3.

Pátek 6. 10. 2023 - SG přátelsky – SG TJ Sokol Mochtín – AROSA Luby 0:3 (0:1)

K tomuto přátelskému zápasu nastoupila naše stará garda se 13 hráči, lubská Arosa měla k dispozici hráčů 14.

Hrálo se 2krát 30 minut, rozhodčím byl mochtínský Jirka Švátora. Lubská Arosa byla během celého zápasu pohyblivější než naše stará garda, naše garda měla problémy se zachytáváním lubských hráčů. V 1. poločase naši gardisté nevystřelili na branku soupeře ani jednou, přestože v brance stál hráč z pole Michal Krejčiřík. Luby se dostaly po několika šancích do vedení zásluhou Pavla Smolíka, pro kterého nebyl problém uklidit míč za našeho výborného gólmana Zděnka Koláře po centru z naší levé strany hřiště. Do poločasu se již žádná šance ani na jedné straně neuchytila, takže poločas skončil těsným vedením Lub 1:0.

Do 2. poločasu nastupovala naše SG s cílem zápas otočit ve svůj prospěch, nebo jej alespoň zremizovat. Ani jedno se bohužel nepodařilo, když hráči lubské Arosy podnikali nebezpečné protiútoky do naší otevřené obrany a podařilo se jim ještě 2krát skórovat. Náš brankář Zdeněk Kolář se navíc několikrát zaskvěl výbornými zákroky při šancích Lub. Konečný účet tohoto zápasu tak byl 0:3 pro starou gardu Lub.

Zápas se odehrál v přátelském duchu, problémy oběma celkům dělal hrbolatý povrch tréninkového hřiště v Měcholupech, přestože musíme být rádi, že jsme nakonec toto utkání mohli odehrát, neboť v Mochtíně to nešlo kvůli stavu hlavního hřiště a v Lubech také ne, z důvodu vytížení obou hřišť, hlavního i tréninkového. Důležité bylo, že se nikdo nezranil a všichni si mohli zahrát.

Sestava SG Mochtín: Kolář Zdeněk, Uhlík Jiří, Šup Ondřej, Podráský Jiří, Kodyš Juraj, Cihlář Jaroslav, Toman Petr, Jarabica Stanislav, Švátora Petr, Rajtmajer Kamil, Cihlář Pavel, Dolejš Jiří st., Novák Jindřich