V neděli 22. 10. 2023 prohrálo béčko mužů TJ Sokol Mochtín s béčkem TJ Svatobor Hrádek 2:4 po poločase 1:1, když před zápasem byl soupeř podle postavení v tabulce a podle počtu získaných bodů favoritem, roli favorita v Mochtíně nakonec potvrdil, přestože dohrával po vyloučení svého hráče tři čtvrtě zápasu pouze v 10 hráčích. Naše béčko opět doplatilo na žalostnou koncovku a také na hrubé chyby v obraně. Po víkendových zápasech III. třídy a jejich výsledcích se tak bohužel naše záloha propadla na úplný chvost tabulky.

22. 10. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – TJ Svatobor Hrádek B 2:4 (1:1)

Na tento domácí zápas podzimní části soutěžního ročníku 2023/2024 se sešlo původně 18 hráčů. Kvůli zranění nadále chyběl Pavel Kovařík, nově Jirka Peleška a stále také oba brankáři Petr Rajtmajer a Jirka Vláčil, další hráči byli omluveni (Matěj Kapusta, Pepa Rašek i hrající trenér Jirka Podráský a na poslední chvíli omluvený Jirka Švátora). Do branky tak musel opět Ondra Šup, který již chytal minulý zápas v Bolešinech. Do zápisu o utkání se vešlo 16 hráčů, místo omluveného Jirky Švátory nakonec dorazil Standa Strejc, nedostalo se tak opět na našeho matadora Jardu Pavlíka.

Do utkání jsme nastoupili ve velmi podobné sestavě jako v Bolešinech, na předstoperu nahradil Jirku Podráského jeho jmenovec Jirka Dolejš, na levé záloze začal Martin Sádlík a v útoku hrál potom s kapitánem Petrem Švátorou Jarda Pretzelmayer. Sestava tak nebyla vůbec špatná, dalších 5 hráčů čekalo na svou šanci na lavičce náhradníku a všichni svoji šanci v zápase dostali.


Komentář k zápasu od trenéra Milana Žiaka ml.:

"Béčko vstoupilo do zápasu velice špatně. V první minutě se po rohovém kopu soupeře dostává do zakončení, hráč hostů Tomáš Adamec trestá naši nedůraznost v pokutovém území a otevírá skóre zápasu a Hrádek B vede 1:0. Ve 22. minutě dostává hráč Hrádku B Miroslav Tonner druhou žlutou kartu za hru rukou a Hrádek musí odehrát zbytek zápasu v 10. Mochtín se dostával do velkého množství šancí, hlavně Jaroslav Pretzelmayer se dostal do několika samostatných úniků, které bohužel neproměňuje. Naši hráči hráli celý zápas pod svoje možnosti, přesto v 1. poločase se štěstím dal gól na 1:1 Petr Kubalík po několikáté dorážce. Druhý poločas vypadala hra spíše vyrovnaně, gól vstřelil Jarda Pretzelmayer, vypracovali jsme si nějaké další šance, ale bohužel nic z nich nebylo. Gól na 2:3 padl po chybě Michala Karlubíka a na 2:4 po chybě Radka Smolíka.“


Hrádecké béčko si tak připsalo na své konto další 3 body, naše záloha se propadla na poslední místo tabulky s pouhými 6 získanými body. Do konce podzimní části zbývá odehrát pouhá 2 kola, když zajíždíme do Ježov a do Velkých Hydčic. Je potřeba se o 6 potenciálních bodů poprat, pokud to nejde fotbalově, tak se musí bojovat, a každý hráč by měl k těmto 2 zápasům nastoupit s cílem odevzdat na hřišti vše, co je v jejich silách a kvalitách.

Zápas odřídila trojice rozhodčích ve složení Hájek Zdeněk jako hlavní rozhodčí, jako AR1 Bernard Filip a jako AR2 Vystrčil Jakub. ŽK 2:5, ČK 0:1, 80 diváků.

Sestava Mochtína: Šup Ondřej, Smolík Radek, Potužník Ladislav, Dolejš Jiří, Höfler David Josef, Biedermann Miroslav, Kubalík Petr, Horský Michal, Sádlík Martin, Pretzelmayer Jaroslav, Švátora Petr (K), střídali Karlubík Michal, Strejc Stanislav, Bauer Adam, Smolík Jakub a Uldrych Pavel

Branky: KUBALÍK Petr, PRETZELMAYER Jaroslav – Balog Karel 2, Adamec Tomáš, Hanula David

Pozn.: Zápis o utkání v některých případech (střelci branek a čas vstřelení gólů) neodpovídá skutečnosti. 

Zápis o utkání

Utkání soutěže

Tabulka III. třídy 2023/2024


Další zápas odehraje naše BÉČKO mužů v neděli 29. 10. 2023 od 14:30 hodin v Ježovech proti nováčkovi II. třídy.

Odjezd z Mochtína bude ve 13:00, z Klatov od pošty ve 13:05, sraz v Ježovech ve 13:30.