V neděli 2. 4. 2023 prohrálo naše béčko mužů TJ Sokol Mochtín třetí zápas jarní části soutěžního ročníku 2022/2023 kvůli podmáčenému mochtínskému hřišti opět na umělé trávě v Klatovech s FK Budětice 2012 1:4.

2. 4. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – FK Budětice 2012 1:4(1:4)


Na utkání se sešlo mochtínské béčko netypicky v hojném počtu, když mělo na lavičce 4 náhradníky. V brance opět zaskakoval Tomáš Král, který bohužel inkasoval po chybách mochtínských hráčů 3 velmi rychlé (4., 9. a 13. minuta) a navíc hodně zvláštní (polovlastní) branky, po kterých se hosté uklidnili a hráli to, co potřebovali. Ve 28. minutě hosté přidali 4. branku a s naším béčkem to opět vypadalo všelijak. Po této brance se ale hra v poli vyrovnala, hosté vědomi si svého náskoku zřejmě ubrali ze svého výkonu a naopak naše béčko zlepšilo svůj výkon, který korunoval snížením na 1:4 ve 37. minutě zápasu střídající Láďa Potužník.

Do druhého poločasu nastoupilo naše béčko s cílem pokusit se zápas ještě zdramatizovat, na hřiště se dostali 2 střídající hráči Marek Prokop a Michal Karlubík. V celém 2. poločase se hrála vcelku vyrovnaná partie s mírnou převahou našeho béčka. Bohužel se v několika šancích neprosadili naši hráči, ale ani na druhé straně hostující hráči, když náš brankář se prezentoval několika výbornými zákroky, kdy vychytal budětické hráče při jejich únicích, navíc chytil pokutový kop hostů. V 70. minutě se do zápasu zapojil další střídající hráč Jarda Pavlík a výjimečně jsme mohli využít i hokejové střídání, takže se postupně sestava prostřídala a zahráli si všichni hráči mochtínského béčka.

Výsledek zápasu bohužel ovlivnil výpadek našeho mužstva v prvních 25 minutách 1. poločasu, neboť nebýt toho, tak jsme mohli a měli uhrát daleko lepší výsledek. I přes prohru zahrál velmi dobře Jarda Pretzelmayer, bohužel se však téměř nedostal ke svým únikům, bojovnost nelze upřít ani Tomáši Vlkovi,  střídající hráči oživili hru našeho béčka hlavně směrem dopředu. Ostatní mochtínští hráči podali spíše výkony za svými možnostmi.

Zápas rozhodoval Václav Dušek, na lajnách mu asistovali Josef Javorský a Ondřej Kaiser. Hráno bez karet, 10 diváků.


Sestava Mochtína: Král Tomáš, Smolík Radek, Šup Ondřej, Podráský Jiří, Švátora Petr (K), Vlk Tomáš, Strejc Stanislav, Kapusta Matěj, Švátora Jiří, Rašek Josef, Pretzelmayer Jaroslav, střídali Potužník Ladislav, Karlubík Michal, Prokop Marek, Pavlík Jaroslav

Branky: POTUŽNÍK Ladislav – Tomas Jan - 2, Josefík Jiří, Melka Roman

Další zápas odehraje naše BÉČKO mužů v neděli 9. 4. 2023 od 15:00 hodin v Měčíně.

Odjezd z Mochtína bude ve 13:40, z Klatov od pošty ve 13:45.