Vytisknout

V neděli 14.04.2024 nastoupilo naše áčko ke svému druhému jarnímu venkovnímu utkání a sice na půdě Chanovic. Tento souboj soupeřů ze středu tabulky přinesl pro diváky celkem pohledné ofensivní utkání, a to zásluhou obou celků. Celkově lepším týmem však byl náš celek, který si vypracoval minimálně pět vyložených brankových příležitostí, bohužel byl ale v tomto utkání zcela střelecky impotentní, a tak utkání skončilo bezbrankovou remízou.

TJ Pfeifer Chanovice - TJ Sokol Mochtín 0:0 (0:0)

Do utkání vstoupilo aktivněji naše mužstvo a během prvních patnácti minut si vypracovalo několik velmi slibných střeleckých příležitostí, bohužel bez kýženého gólového efektu. Postupem času se domácí vymanili z našeho úvodního náporu a svou pohlednou kombinační hrou několikrát nebezpečně ohrozili branku Vlasty Hromady. Do úplně vyložené brankové příležitosti je však naše obrana, i přes několik taktických pochybení, nepustila. Také naši hráči předváděli směrem dopředu hezký a rychlý kombinační fotbal, vypracovali si spoustu střeleckých příležitostí a zejména dvě vyložené šance Jardy Pretzlmayera vyloženě volaly po úvodní brance. Bohužel ale zakončení našich hráčů bylo v tomto utkání žalostné. Když se k naší střelecké nemohoucnosti přidaly i vynikající zákroky domácího brankáře, jako když například konečky prstů vytáhl mimo tři tyče krásnou střelu Zbyňka Smolíka z volného přímého kopu, odcházelo se o poločasové přestávce do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu nastoupilo naše mužstvo s jasným cílem zkvalitnit a zklidnit se zejména v zakončení. Bohužel toto přání se nenaplnilo a naši hráči i ve druhém poločase pokračovali ve festivalu zahozených šancí. Po gólu volaly zejména šance Tomáše Velka, Honzy Žiaka nebo Matěje Kapusty. Celkově se druhý poločas vedl v herně celkem vyrovnaném duchu, když si i domácí hráči vypracovali několik nebezpečných střeleckých situací, které však dokázal bezpečně zlikvidovat náš brankář Vlasta Hromada a připsal si tak na své konto druhou vychytanou nulu v řadě a celkově tedy ještě po své obnovené premiéře v našem dresu neinkasoval. Šanci rozhodnout toto utkání dostali naši hráči v nastaveném čase, když domácí chybovali v rozehrávce a naši hráči postupovali tři na jednoho. Bohužel ani tuto stoprocentní šanci nedokázali využít, když v zakončení tentokrát selhal Tomáš Velek. Tato situace tak korunovala střeleckou nemohoucnost naších hráčů v tomto zápase, který tak skončil bezbrankovou remízou, což je škoda, neboť se jednalo o pohledné utkání a herně podalo naše mužstvo solidní výkon.

Sestava Mochtína: Hromada Vlastimil, Gajdušek David Čeleda Jiří, Blažek Petr, Lysek Jakub, Žiak Jan, Bejvl Jakub, Kutka Marek (39. Höfler David), Velek Tomáš, Smolík Zbyněk (71. Smolík Radek), Pretzlmayer Jaroslav (80. Kapusta Matěj)

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko na domácí půdě v neděli 21.04.2024 od 17:00 proti Spálenému Poříčí.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky



Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 174