Vytisknout

V sobotu 07.10.2023 dopoledne odehrálo naše áčko, bez zraněného kapitána Kuby Bejvla (výron kotníku), ale s již uzdraveným Pavlem Staňkem, další mistrovský zápas na půdě Spáleného poříčí. O osudu utkání rozhodl první poločas, ve kterém naše mužstvo podalo špatný výkon nejen směrem dopředu, ale zejména do defenzivy, se spoustou individuálních chyb. Ve druhém poločase se hra našeho áčka částečně zvedla, paradoxně zejména pak po vyloučení Jirky Čeledy domácí tým i v deseti přehrávalo. Nakonec v závěru utkání sahalo i po remíze, jenže opět doplatilo na neproměňování svých šancí.

TJ Spálené Poříčí - TJ Sokol Mochtín 5:4 (4:2)

Do utkání vstoupilo naše áčko výborně, když se hned v první minutě utkání po rychlé a přímočaré akci ujalo vedení 1:0, když Honza Žiak dokázal tečovanou střelou prostřelit domácího brankáře. Rychlé vedení však naše hráče ukolébalo, laxně bránili, dělali individuální chyby a domácí tak byly v prvním poločase lepším týmem. Již ve 26. minutě vedli 2:1 po dvou slepených brankách v naší síti. Vyrovnání na 2:2 se naši hráči dočkali ve 29. minutě, kdy byl ve vápně faulován Pavel Staněk a nařízený pokutový kop proměnil Jarda Pretzlmayer. Zbytek poločasu pak opět patřil domácím, kteří v rozpětí 38. až 40. minuty přidali další dvě branky po hrubých individuálních chybách našich hráčů v obranné fázy. I přes špatný výkon v prvním poločase mohlo jít naše áčko do kabin za příznivějšího stavu, své šance, zejména pro brejkových akcích, však proměnit nedokázalo.

Do druhého poločasu nastoupilo domácí družstvo s jasným cílem spoléhat na poctivou defenzivu, udržet své vedení a zahrozit z brejkových příležitostí. Našim hráčům v úvodu druhého poločasu chyběl pohyb, a tak za zmínku stojí pouze dalekonosný pokus Jirky Dolejše, který střelou z poloviny hřiště trefil ale jen břevno domácí branky. V 65. minutě přišel smolný okamžik pro Jirku Čeledu, který po přerušení hry na půlce hřiště vzal do rukou balón s cílem zamezit rychlé rozehrávce domácích, který následně otočen zády k místu přestupku hodil zpět a bohužel nešťastně trefil domácího hráče do rozkroku, a tak následovala červená karta. Po této situaci paradoxně domácí tým ještě více „zalezl“ a naše hráče tento okamžik nabudil k větší iniciativě. Odměnou bylo snížení na 4:3 v 70. minutě, kdy Zbyněk Smolík dokázal ve vápně křižnou střelou na zadní tyč prostřelit domácího brankáře. Náš tým si následně vypracoval několik slibných příležitostí, bohužel však opět bez gólového efektu. Tou největší byl pokus Honzy Žiaka, který se po průniku do vápna pokusil přehodit domácího brankáře, což se mu povedlo, jeho pokus však bohužel jen těšně minul pravou tyč domácí branky. Když domácí přidali do naší otevřené obrany v 88. minut po brejkové akci branku na 5:3 zdálo se být o osudu utkání rozhodnuto. V 91. minutě však přišel ve vápně faul na Matěje Kapustu a druhý pokutový kop proměnil Honza Žiak. Při následné rozehrávce doslova namazal domácí obránce míč našim hráčům, kteří však opět nedokázali slibnou akci zakončit gólově, a tak domácí tým uhájil těsnou výhru.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Gajdušek David, Dolejš Jiří, Čeleda Jiří, Smolík Radek, Lysek Jakub, Staněk Pavel (77. David Höfler), Žiak Jan, Strejc Stanislav (61. Šafránek Jan), Smolík Zbyněk, Pretzlmayer Jaroslav (82. Kapusta Matěj)

Připraven byl ještě Smolík Jakub

Tréninky pokračují v úterý a pátek od 18:00.

V dalším mistrovském utkání nastoupí naše áčko na domácí půdě v derby zápase v neděli 15.10.2023 od 16:00 proti týmu z Bolešin.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky

Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 353