Vytisknout

V neděli 01.10.2023 odehrálo naše áčko na domácí půdě další mistrovské utkání se soupeřem z Chanovic. Naši hráči v tomto utkání doplatili na své dvě slabiny a sice neproměňování vyložených šancí a tristní fyzickou kondici. Do šedesáté minuty bylo naše áčko lepším týmem, do poločasu vedlo 2:0, mělo další vyložené šance, neproměnilo penaltu a když ještě na počátku druhého poločasu spálilo další vyložené šance, nezdálo se, že může o „vyhraný“ zápas přijít. Pak bohužel, nutno říci jako již tradičně, zcela vypadlo ze hry, chyběl pohyb, bojovnost a důraz, čehož hosté využili, a nakonec si z Mochtína odvezli bod za remízu, když vyrovnávací branku vstřelili v páté minutě nastavení krásnou střelou do šibenice.

TJ Sokol Mochtín - TJ Pfeifer Chanovice 2:2 (2:0)

První poločas patřil našim fotbalistům, kteří drželi více balón a vypracovali si také více vyložených šancí. Již ve 2. minutě spálil obrovskou šanci Honza Žiak, když ve vyložené pozici nedokázal trefit hostující branku. Následovali další velké šance, které naši hráči trestuhodně zahazovali, vrcholem pak byla další z řady neproměněných penalt, když tentokrát Kuba Bejvl trefil jen hostujícího brankáře. Vedení 1:0 se tak naši hráči ujali až ve 35. minutě, kdy Jarda Pretzlmayer dokázal do sítě uklidit centr z levé strany. Na 2:0 zvýšilo naše áčko hned ve 37. minutě, kdy svou střeleckou smůlu protrhl po samostatném úniku z levé strany Honza Žiak. Také hosté dokázali několikrát zahrozit, jejich pokusy však jistě zlikvidoval Dan Prokop.

Úvod druhého poločasu přinesl již vyrovnanější partii, hosté zvýšili presink a již tolik neumožňovali našim hráčům kombinaci. I tak mohlo naše áčko navýšit své vedení, když největší šancí byl samostatný nájezd na hostujícího brankáře, který však spálil Honza Žiak střelou momo tři tyče. Od cca. 60. minuty se naskytl již tradiční obrázek hry našeho áčka, kdy našim hráčům postupně docházela fyzická kondice a otěže nad utkáním přebrali aktivně hrající hosté. Našim hráčům úplně vypadla kombinace, nedokázali udržet balón a chybovala také obrana. Varování přišlo v 72. minutě, kdy našeho brankáře prostřelil hostující Machovský a snížil tak na 2:1. Toto varování však naši hráči nevzali v potaz, nadále se po hrací ploše spíše ploužili bez osobních soubojů, a tak si hosté vypracovávali další šance na vyrovnání. To nakonec přišlo až v 95. minutě, kdy se ujala nádherná střela Šebka z 25 metrů do šibenice. Závěr utkání přinesl nejen ztrátu dvou bodů do tabulky, ale také zranění dvou našich opor Kuby Bejvla a Honzy Žiaka, u kterých je bohužel nejistý strat v dalším kole.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Gajdušek David, Dolejš Jiří, Čeleda Jiří, Lysek Jakub, Žiak Jan (85. Osvald Jaromír), Bejvl Jakub (79. Kapusta Matěj), Strejc Stanislav (79. Smolík Radek), Šafránek Jan (89. David Höfler, Smolík Zbyněk, Pretzlmayer Jaroslav

Připraveni byli ještě: Horský Michal, Smolík Jakub

Tréninky pokračují v úterý a pátek od 18:00.

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko v sobotu 07.10.2023 již od 10:30 na půdě Spáleného Poříčí.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky

Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 361