Vytisknout

V sobotu 23.09.2023 zajíždělo naše áčko k dalšímu mistrovskému utkání na půdu posledních Svéradic. Naši fotbalisté v tomto utkání, ve kterém domácí tým hrál již od 2. minuty po vyloučení brankáře v deseti, doslova „utrpěli“ výhru. Domácí byli i v početní nevýhodě našim hráčům vyrovnaným soupeřem, dali nám lekci z bojovnosti a nasazení a je nutno sportovně uznat, že si prohrát nezasloužili, respektive náš tým si za předvedenou hru v chůzi, bez osobních soubojů a zápalu hry nezasloužil vyhrát.

FK Svéradice - TJ Sokol Mochtín 3:4 (1:1)

Úvod utkání patřil našim fotbalistům. Hned ve 2. minutě vyslal do samostatného úniku David Höfler Jardu Pretzlmayera, který byl mimo pokutové území po kličce sražen vyběhnuvším domácím brankářem Soukupem a následovala po právu červená karta. Do domácí branky si na první poločas stoupl 52 letý matador Staněk (poté domácí do zápisu o poločase dopsali náhradního brankáře, který odchytal druhý poločas). V početní převaze si náš tým dokázal, zejména po dlouhých balónech za domácí obranu, vypracovat minimálně tři vyložené brankové příležitosti, které ale bohužel vinou špatného zakončení nedokázal proměnit. Postupem času se domácí hráči oklepali z brzkého vyloučení a začali být našim hráčům vyrovnaným soupeřem. Svou bojovnost a nasazení korunovali ve 33. minutě, kdy náš tým zamkli před brankou sérií snad šesti standartních situací a jejímž vyvrcholením byla krásná střela Prokopiuse do šibenice a vedení 1:0. Našim hráčům se podařilo vyrovnat na 1:1 ve 37. minutě, kdy se po rohovém kopu míč odrazil na malém vápně ke Kubovi Bejvlovi, který jej pohotově uklidil do sítě.

Také do druhého poločasu vstoupili aktivněji naši hráči a odměnou jim byla v 56. minutě vedoucí branka na 2:1, kdy svůj únik z pravé strany dokázal přesně zakončit Honza Šafránek. Když v 63. minutě navýšil vedení na 3:1 Jarda Pretzlmayer, zdálo se, že se náš tým uklidní a dokráčí k pohodovému vítězství. Opak byl ale pravdou, domácí začali ještě více bojovat, přidali na pohybu a po zbytek zápasu už byli lepším mužstvem. Odměnou jim za to bylo snížení na 2:3 v 72. minutě, kdy svou druhou branku v utkání přidal Prokopius, který z volného přímého kopu prostřelil špatně stojícího brankáře Prokopa. Ihned vzápětí v 73. minutě protrhl své střelecké trápení Honza Žiak, když dokázal z úhlu z levé strany gólově zakončit svůj průnik pokutovým územím domácích. Další naše vyložené šance, opět však pouze po rychlých brejkových akcích do otevřené domácí obrany, nedokázali ale naši hráči, zejména Honza Žiak a Míra Osvald, proměnit. V závěru následovala série šancí na straně domácích a často to v našem vápně doslova hořelo. Snížení na 3:4 se domácí dočkali v 88. minutě, kdy z poza vápna prostřelil vše, co mu stálo v cestě přízemní střelou Majer. Když domácí Beránek z trestného kopu trefil jen břevno naší branky, uhájilo naše áčko s notnou dávkou štěstí těsnou výhru.
Za předvedenou hru, zejména ve druhém poločase, si však naši hráči pochvalu nezaslouží.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Gajdušek David, Jiří, Dolejš Jiří, Lysek Jakub, Smolík Radek, Žiak Jan, Bejvl Jakub, Strejc Stanislav (63. Osvald Jaromír), David Höfler, Šafránek Jan (93. Smolík Jakub), Pretzlmayer Jaroslav

Tréninky pokračují tento týden ve středu a pátek od 18:00.

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko na domácí půdě v neděli 01.10.2023 od 16:00, kdy přivítá tým z Chanovic.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky



Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 452