Vytisknout

V sobotu 03.06.2023 v podvečer odehrálo naše áčko svůj poslední venkovní zápas toho ročníku I.A třídy na půdě plzeňských Křimic. Bohužel kolo před koncem soutěže je již jasné, že to byl i minimálně na další rok poslední venkovní zápas v této druhé nejvyšší krajské soutěži. Vlivem ostatních výsledků pohasla už i čistě teoretická naděje na záchranu v baráži, a co víc, už je také jasné, že v konečné tabulce obsadí naše mužstvo nelichotivé poslední místo.

K utkání do Křimic odjelo naše áčko pouze s 11 hráči, když vypomoci musel opět 51 letý Stano Jarabica, za což mu patří velké poděkování. I přes tento stav nakonec odehrál náš tým v Plzni vcelku kvalitní zápas, bohužel si do Mochtína odvezl nakonec těsnou jednogólovou porážku. Je to škoda, domácí tým měl sice výraznou optickou převahu, nicméně zejména v prvním poločase naše obrana domácí do vyložených šancí nepouštěla, a naopak měl Mochtín minimálně dvě vyložené gólové šance, které však vinou smůly či nekvality v zakončení nedokázal využít. Ve druhém poločase už náš tým tak nebezpečný směrem dopředu být nedokázal, domácím se naopak podařilo jednu ze svých šancí proměnit, a tak odjel Mochtín opět bez bodového zisku. Pochvalu zaslouží zejména náš brankář Dan Prokop, který svými jistými zákroky držel do poslední minuty naději na bodový zisk pro náš tým. V dané situaci však lze pochválit všech 11 hráčů nejen za slušný výsledek, ale také za předvedený výkon.

FC Křimice - TJ Sokol Mochtín 1:0 (0:0)

V prvním poločase měli územní převahu domácí hráči. Jejich snažení však končilo před našim pokutovým územím, nepřesným zakončením či kvalitním zákrokem našeho brankáře Dana Prokopa. Jednou stálo při našem týmu i štěstí, když zazvonila tyč naší branky. Na druhé straně si naše áčko dokázalo také vytvořit několik nadějných příležitostí. Tou největší byl průnik Honzy Žiaka, který však ve vyložené pozici dokázal pouze trefit domácího brankáře a následná dorážka Kuby Bejvla do polo-odkryté branky skončila nad domácí brankou. Vyloženou šanci měl po centu z pravé strany také Míra Osvald, jeho hezkou hlavičku však dokázal domácí brankář vytěsnit mimo tři tyče. Za zmínku stojí také nastřelené břevno z velké dálky z přímého kopu od Zbyňka Smolíka.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako ten první s tím rozdílem, že naši hráči již nedokázali tak často ohrozit domácí branku, zato domácí tým zvýšil tlak a vypracoval si i několik gólových příležitostí. Zvýšené úsilí domácích přineslo odměnu, a nakonec i vítězný gól již v 52. minutě, kdy se bývalý ligový hráč Pavel Fořt prodral do našeho pokutového území, naši tři hráči mu nedokázali odebrat balón a tento zkušený fotbalista jej nakonec dokázal propasovat pod tělem našeho padajícího brankáře do sítě. Vedení 1:0 dodalo domácím hráčům více klidu na kopačky a byli nadále herně lepším týmem, nastřeli další tyč a vyslali na naši branku i další nebezpečné střely. Své vedené mohli domácí navýšit v 76. minutě, kdy měli možnost po faulu Honzi Žiaka kopat pokutový kop. K tomu se postavil opět velezkušený Pavel Fořt, nicméně tentokrát vysoko přestřelil. Velikou šanci na srovnání skóre zápasu měli následně naši fotbalisté, když se do přečíslení dva na jednoho, po průnikové přihrávce od Zbyňka Smolíka, dostali Honza Žiak a Jarda Pretzlmayer, bohužel ale další křižnou přihrávku do zakončení na Jardu Pretzmayera od Honza Žiaka dokázal domácí obránce zblokovat.

Jak již bylo uvedeno, v dané situaci by si naši hráči bod za remízu 1:1 zasloužili, nicméně svými předchozími výkony a výsledky evidentně urazili také štěstěnu.


Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Dolejš Jiří, Šafránek Jan, Gajdušek David, Jarabica Stanislav, Bejvl Jakub, Smolík Zbyněk, Žiak Jan, Strejc Stanislav, Osvald Jaromír, Pretzlmayer Jaroslav


K poslednímu a rozlučkovému zápasu s I.A třídou nastoupí naši hráči netradičně již v pátek 09.06.2023 od 18:00 na domácím hřišti proti Kralovicím.


Foto a video ze zápasu v Křimicích pod následujícím odkazem - děkujeme za něj panu Fridrichovi z Křimic:

https://photos.google.com/share/AF1QipMXyp2U8EKc9nyAaOd1QSMkmWkI_HHzRo9ycUgF-n9O0QrtsMtca_6T4--LEgrllQ?pli=1&key=Yzl1OGI1Tk9FNG5fcWJtSWRNSjBtdWRJTUNFLTJB


b_150_100_16777215_00_images_Kimice_Mochtn.jpg

Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 470