Vytisknout

V neděli 21.05.2023 v podvečer odehrálo naše áčko svůj předposlední domácí zápas toho ročníku I.A třídy. Naši fotbalisté sice ani tentokrát nedokázali bodovat, nicméně domácí fanoušci konečně po dlouhé době viděli vcelku vyrovnané utkání, které naše áčko smolně prohrálo až v hodně nervózním a dramatickém závěru utkání.

TJ Sokol Mochtín - TJ Dynamo Horšovský Týn 3:4 (2:1)

Hosté drželi od úvodu míč častěji na svých kopačkách a zejména v záloze a útoku byli fotbalovější. Naši hráči se spoléhali opět spíše na rychlé protiútoky. Jeden takový se povedl hned v 18. minutě, kdy byl ve vápně soupeře faulován náš Honza Žiak a nařízenou penaltu bezpečně proměnil ve vedení 1:0 náš kapitán Kuba Bejvl. Mochtín vstřelil první branku v utkání a ujal se tak vedení v zápase poprvé od konce března, kdy také dokázal naposledy bodovat za remízu 1:1 v domácím utkání proti Sušici. Hosté dokázali srovnat stav utkání na 1:1 ve 26. minutě, kdy se střela hostujícího záložníka smolně odrazila od naší obrany ke zcela volnému hostujícímu Čižikovi, pro kterého již nebyl problém rozvlnit sít za zády našeho gólmana. Ten po chvilce předvedl nádherný zákrok, když dokázal konečky prstů vyrazit krásnou střelu hostů do šibenice naší branky. Ve 31. minutě přišla pohledná bejková akce našich fotbalistů, kteří dokázali rychle po pravé straně dostat míč od obrany až na rychlíka v naší záloze Honzu Žiaka, který prošel až do středu hřiště a na hranici vápna předložil do gólové šance míč zcela volnému Jardovi Pretzelmayeri, který nezaváhal a vrátil našemu mužstvu vedení. Do šaten tak odcházeli naši hráči s nadějným stavem 2:1.

Druhá půle pokračovala se stejném duchu jako ta první, přičemž hosté pod tíhou výsledku ještě více přidali na aktivitě a dostávali naše mužstvo pod větší tlak. Ten korunovali vyrovnáním na 2:2 v 58. minutě, kdy po závaru před naší brankou dokázal propálit klubko hráčů včetně našeho gólmana tvrdou ranou hostující útočník Havlíček. Vyrovnávací branka namotivovala hosty k ještě větší aktivitě, naopak náš tým v této fázi utkání nedokázal udržet balón na svých kopačkách a ani fyzicky soupeři nestíhal. Výsledkem tak byla v 74. minutě vedoucí branka hostů z kopačky jejich kapitána Falouta, který si naběhl na hranici vápna k odraženému balónu a přesnou střelou po zemi k levé tyči nedal našemu brankáři žádnou šanci. Velkou příležitost na vyrovnání měl pak Jarda Pretzlmayer, který však krásnou střelou z poza vápna orazítkoval ale smolně jen břevno hostující branky. Závěr utkání se nesl ve velmi nervózním duchu a přinesl dramatické chvíle. Nejprve byl zcela zbytečně (i když s ohledem na dění na hrací ploše v průběhu celého utkání i docela přísně) po druhé žluté kartě vyloučen náš zkušený David Gajdůšek (první za úmyslné zakopnutí míče mimo hrací plochu na protest proti rozhodnutí rozhodčího a druhá za kritiku hlavního rozhodčího v přerušené hře – „pískej to pořádně, to nebyl faul“). Když už se zdálo, že naši hráči nenajdou sílu na vyrovnání, přišla 89. minuta a s ní dlouhý centrovaný balón do vápna, který z levé strany od brankové čáry dokázal hlavou před branku vrátit Kuba Bejvl na zcela volného na malém vápně nabíhajícího Kubu Lyska, který do zcela prázdné branky vsítil vyrovnávací branku na 3:3. Bohužel tento nerozhodný stav nedokázali naši hráči udržet, neboť v nastaveném čase fauloval zcela zbytečně další náš zkušený hráč Jirka Dolejš na hranici vápna hostujícího útočníka a rozhodčí zápasu nařídili v 92. minutě pro hosty pokutový kop. Ten dokázal jejich kapitán Falout proměnit. Zápas poté však ještě pokračoval, naši hráči dokázali ještě dostat po dlouhém autovém vhazování míč do vápna soupeře, tam byl v závaru faulován náš Kuba Bejvl a tak rozhodčí nařídil v 95. minutě další pokutový kop. K němu se postavil opět náš kapitán Kuba Bejvl. Tentokrát však tíhu okamžiku neunesl, hostující brankář dokázal vystihnou stranu a penaltu zneškodnil. Náš tým tak bohužel odešel ze zápasu smolně bez bodového zisku a to již po sedmé v řadě.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Dolejš Jiří, Šafránek Jan, Gajdušek David, Lysek Jakub, Bejvl Jakub, Smolík Zbyněk (57. Smolík Radek), Žiak Jan, Strejc Stanislav, Novák Zdeněk (79. Osvald Jaromír), Pretzlmayer Jaroslav

K dalšímu a asi poslednímu zápasu, který může ještě za určitých okolností přiblížit naše áčko alespoň šanci zachránit I.A. třídu v baráži odjede náš tým v sobotu 27.05.2023 do Plzně, kde se od 10:00 utká se soudem v tabulce, mužstvem Bolevce.

b_150_100_16777215_00_images_Mochtn_-_Hor_Tn.jpg

Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 464