Vytisknout
V sobotu 25. 3. 2023 netradičně od 12:00 hodin odehrál Mochtínský "B" tým mužů další mistrák III. třídy v Hartmanicích. Očekával se vyrovnaný zápas, ve kterém se hrálo v podstatě o 6 bodů, když domácí Hartmanice ztrácely před tímto zápasem na naše béčko 2 body. Bohužel po nevýrazném výkonu odjela naše záloha mužů z Hartmanic bez bodů navíc s přídělem 7 branek a dovolila tak Hartmanicím, aby přeskočily naše béčko v tabulce III. třídy.

  1. 3. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – Sokol Hartmanice – TJ Sokol Mochtín B 7:0(2:0)


K utkání nastoupilo naše béčko opět jen s 12 hráči, do branky musel opět Tomáš Král. Prvních 25 minut zápasu se hrál celkem vyrovnaný zápas, ačkoliv se domácí ujali vedení hned ve 4. minutě zápasu, když po naší levé straně unikl domácí pravý záložník a střelou na zadní tyč poprvé rozvlnil síť mochtínské branky. Po této brance se hra přelévala z jedné straně hřiště na druhou. V jasné tutovce vychytal našeho Ladislava Potužníka domácí brankář a vzápětí se prosadil na druhé straně hřiště domácí kanonýr P. Sládek, ke kterému se odrazil míč po zaváhání našich hráčů při odkopu míče v pokutovém území. Tímto výsledkem také skončil 1. poločas a nic nenasvědčovalo tomu, jak bude vypadat 2. poločas.

Do druhého poločasu naše béčko bohužel nepřeneslo svoje poločasové předsevzetí, že s výsledkem lze ještě něco udělat, a 2. poločas byl výkon našeho béčka žalostný a naplňoval spíše parametry IV. třídy. Na nerovném a místy blátivém hřišti se našemu béčku nedařilo téměř nic, navíc se snad všechny míče poblíž našeho pokutového území odrážely k domácím hráčům, kteří po našich chybách, podklouznutích apod., postupně navyšovali svoje vedení až na konečných 7:0. Naši hráči si bohužel ve 2.poločase nevypracovali výraznější šance, a tak odcházeli ze hřiště s velmi nelichotivým výsledkem.

V tomto zápase chyběla většině našich hráčů větší bojovnost, pohyblivost i lepší technika a především zapálení pro hru. Pokud se nezlepší docházka hráčů béčka na tréninky, nebo hráči nebudou sami nějakým způsobem zlepšovat svoji kondici, tak lze pochybovat, že v následujících zápasech se výkon béčka bude zlepšovat.   

Zápas rozhodoval Petr Bala, na lajnách mu asistovali laici, za nás Milan Žiak ml., ŽK 1:0, 50 diváků.


Sestava Mochtína: Král Tomáš, Smolík Radek, Staněk Pavel, Šup Ondřej (K), Karlubík Michal, Sádlík Martin, Podráský Jiří, Škoch Matěj, Strejc Stanislav, Rašek Josef, Potužník Ladislav, střídal Pavlík Jaroslav

Branky domácích: Sládek P. 2, Hasenöhrl, Sládek J. Tonner, Vlasák, Šperl


Další mistrák odehraje náš "B" tým mužů doma v Mochtíně a to v neděli 2. 4. 2023 od 16:30 hod. s FK Budětice 2012.

Srdečně na něj zveme všechny příznivce Sokola Mochtín i širokou sportovní veřejnost a doufáme, že naše záloha mužů předvede před domácími fanoušky na domácím hřišti mnohem lepší výkon.

Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 374