Vytisknout
V neděli odehrálo naše áčko svůj první jarní mistrovský zápas před domácím mochtínským publikem, když hostilo v derby utkání ambiciózní přední celek I.A třídy Sušici. Premiéru si tak konečně odbyly naše nové na podzim dokončené kabiny domácího mužstva a rozhodčích, mochtínské hřiště bylo navíc i přes vydatné přeháňky posledních dnů ve výborném stavu, a tak měli naši hráči připraveny ideální podmínky pro to, potěšit své domácí fanoušky. To se bohužel, zejména pak ve druhém poločase, herně opět vůbec nepodařilo, když vývoj utkání a konečný stav 1:1 naprosto kopírovali minulý zápas našeho áčka na půdě plzeňského Smíchova. Hosté ze Sušice byli od první do poslední minuty lepším celkem, v prvním poločase se našim hráčům ještě dařil přechod do rychlých protiútoků či zahrozit po standartních situacích, ve druhém poločase však dostala Sušice naše áčko pod obrovský tlak a opět jen zásluhou vynikajícího výkonu našeho brankáře Dana Prokopa, obětavé obrané hry celého našeho celku a zejména pak neschopnosti a někdy i smůly hostujících hráčů v zakončení, nakonec doslova vydřelo naše áčko další velice důležitý bodík, tolik potřebný k záchraně.

TJ Sokol Mochtín – TJ Sušice 1:1 (1:1)
První poločas patřil od prvních minut hostujícím hráčům, ti si vypracovávali spoustu brankových příležitostí a nebezpečných standartních situací, přičemž jednou rozezvonili břevno naší branky. Náš tým dokázal být nebezpečný zejména po rychlém přechodu do útoku či po několika rohových kopech. Byli to však naši hráči, kteří se ujali v 16. minutě vedení. To se po rychlém protiútoku a po vysunutí od Honzi Žiaka dostal do sólo úniku Honza Šafránek, převedl své pověstné zakončení a nádherným „lobíkem“ navíc otřeným o břevno přehodil vyběhnuvšího hostujícího gólmana. Hosté byli i po inkasované brance nadále lepším a nebezpečnějším celkem. Za zmínku stojí např. jejich krásná střela z 25 metrů do šibenice, kterou však bravůrním zákrokem konečky prstů vytěsnil náš brankář Dan Prokop. Když už se zdálo, že naši hráči uhájí těsné vedení do poločasové přestávky, dokázali hosté z nenápadné akce vyrovnat na 1:1, když centr z levé strany nechytatelně hlavou prodloužil na zadní tyč trestuhodně nepokrytý kanonýr hostů Tomáš Klíma.
Do druhého poločasu nastoupili bohužel naši hráči bez zraněného obránce Jirky Čeledy, kterého musel nahradit matador Ždeněk Novák a když také pro zranění odstoupil ihned z kraje poločasu i náš tvůrce hry Zbyněk Smolík, kterého nahradil naopak po dlouhodobém zranění se vracející Standa Strejc, bylo jasné, že s ohledem na průběh prvního poločasu, čeká naše áčko "perná" drhá půle. Naši hráči, stejně jako minulý týden v Plzni, nedokázali ve druhém poločase vůbec podržet balon, zcela chyběla mezihra a na soupeřovu polovinu se dostávali jen po dlouhých výkopech od vlastní branky. Náš tým si dokázal vytvořit pouze jednu brankovou příležitost, když po hlavou prodlouženem dlouhém balónu Jiřím Dolejšem se za hostující obranu dostal náš kanonýr Honza Žiak, jeho zakončení levou nohou však skončilo pouze vedle brány hostů. Sušice zatlačila náš tým hluboko do obranné poloviny, měla jednoznačnou územní převahu a vytvářela si spoustu nebezpečných příležitostí a zakončení. Jednou se opět po standartní situaci rozeznělo břevno naší branky a i v několika dalších situacích stálo při našem týmu veliké štěstí. Vynikající výkon však podal ale také náš gólman Dan Prokop, který tým několikrát podržel velice důležitými a na mokrém terénu velice těžkými zákroky, a když se k němu přidal obětavou obranou hrou i zbytek našeho týmu, skončilo utkání remízou 1:1.
Je nutno konstatovat, že pro hosty se jedná o smolnou a nezaslouženou remízu, nicméně na to se už historie ptát nebude, náš tým si připsal další velice důležitý bod do tabulky I.A třídy. Po prvních jarních kolech tak může oproti podzimní části soutěže těšit zlepšená obraná hra našeho týmu, která je základem v boji o záchranu. Již opakující se totální herní výpadek v druhých poločasech by měl naopak být pro naše hráče varováním do dalších utkání, ve kterých by již takový výkon (podpořený značnou dávkou štěstí) na body stačit nemusel. Zejména na domácí půdě by si pak věrní domácí fanoušci určitě zasloužili více fotbalovosti z kopaček našeho týmu.
Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Čeleda Jiří (46. Novák Zdeněk), Bejvl Jakub, Blažek Petr, Gajdušek David, Lysek Jakub, Žiak Jan, Dolejš Jiří, Smolík Zbyněk (53. Strejc Stanislav), Šafránek Jan, Pretzlmayer Jaroslav (92. Švátora Petr), ( - Smolík Radek)
K dalšímu mistrovskému zápasu, tentokrát o 6 bodů, zajíždí naše áčko v sobotu 01.04.2023 na hřiště do Nezvěstic, kde se od 16:30 utká s týmem Žákavy (hřiště Nezvěstice, šatny Žákava).

Tabulka I.A třída

 b_150_100_16777215_00_images_Mochtn_Suice.jpg

Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 648