Vytisknout

V neděli zajíždělo naše áčko, povzbuzené velmi dobrým výkonem z prvního jarního „domácího“ zápasu, na půdu plzeňského Smíchova (stadion bývalého 1. FC), odkud si nakonec s velkou dávkou štěstí odvezlo velmi cenný bod za remízu 1:1. Trenér Jaroslav Cihlář již měl k dispozici navrátilce po nemoci Petra Blažka a Davida Gajduška. Bohužel naši hráči nenavázali na dobrý výkon z minulého zápasu, domácí byli od první minuty daleko pohyblivější a fotbalovější. V prvním poločase si naši fotbalisté, i přes tlak domácích, ještě dokázali vypracovat nadějné brankové příležitosti, v poločase druhém již ale soupeř zcela zatlačil náš tým, který se v podstatě jen bránil hluboko ve své obrané polovině a takřka ani jednou nedokázal ohrozit domácí branku. Zásluhou jistého brankáře Dana Prokopa, obětavých obranných zákroků našich hráčů a zejména neschopnosti a někdy i smůly domácích v zakončení, nakonec dokázalo naše áčko doslova ubránit remízový, pro domácí Smíchov ne zcela spravedlivý a smolný výsledek 1:1. I když se tentokrát našemu celku herně vůbec nedařilo a po fotbalové stránce v Plzni nic nepředvedl, je nutno alespoň ocenit obětavost všech hráčů ve druhém poločase, kterou vložili do uhájení remízového stavu.  

SK Smíchov Plzeň - TJ Sokol Mochtín –1:1 (1:1)

První poločas patřil od prvních minut po herní stránce domácím, ti drželi míc častěji na svých kopačkách,  mnohem lépe kombinovali a vytvářeli si spoustu nebezpečných příležitostí. Našim hráčům chyběl pohyb a když vázla i kombinace, museli se spolehnout na svou osvědčenou zbraň v podobě brejkových situací. Jedna taková přišla hned v 10. minutě, kdy mohl poslat náš tým do vedení Jarda Pretzmayer, bohužel jeho střela orazítkovala pouze tyč domácí branky. Následně se potvrdilo pravidlo „nedáš dostaneš“, když hned v 11. minutě po pěkné kombinační akci a nedůrazu našich obránců otevřel skóre zápasu z malého vápna střílející domácí David Tobrman, který dokázal zužitkovat přihrávku z levé strany pokutového území. Srovnání na 1:1 se naši fotbalisté dočkali v 19. minutě, to dokázal Zbyněk Smolík projít z levé strany do pokutového území a přízemní střelou na zadní tyč nedal domácímu brankářovi šanci. V dalším průběhu prvního poločasu si sice více šancí vypracovali domácí, a to jak ze hry, tak ze standartních situací, tu největší brankovou příležitost však měli naši fotbalisté, když se z pravé strany dostal do úniku Honza Žiak, jeho zakončení dokázali domácí obránci odvrátit z brankové čáry pouze k na hranici vápna stojícímu Honzovi Šafránkovi, který svou střelu poslal pouze do břevna domácí branky a neujala se ani následná dorážka Kuby Lyska.

Druhý poločas měl jednoznačný průběh, naši fotbalisté vůbec nedokázali udržet balon na svých kopačkách, takřka se nedokázali ani dostat na soupeřovu polovinu, natož pak ohrozit domácí branku. Domácí zatlačili náš tým hluboko do obranné poloviny, měli jednoznačnou územní převahu a vytvářeli si spousty nebezpečných příležitostí a zakončení, a tak se zdálo, že je jen otázka času, kdy strhnou vedení v zápase na svou stranu. Naši hráči však i pod obrovským tlakem obětavě bránili, na poslední chvíli dokázali domácím zablokovat spoustu nadějných situací, co prošlo na naši branku jistými zákroky zneškodnil spolehlivě chytající brankář Dan Prokop a o zbytek se pak postarali domácí hráči svou neschopností a někdy i smůlou v zakončení.

Z našeho pohledu se jedná o velmi cenný bod v boji o záchranu, zejména když se jednalo teprve o 4. bod v této sezoně, který dokázali naši fotbalisté přivést ze hřišť soupeřů.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Čeleda Jiří, Bejvl Jakub, Novák Zdeněk (78. Blažek Petr), Gajdušek David, Lysek Jakub, Žiak Jan, Dolejš Jiří, Smolík Zbyněk, Šafránek Jan (90. Strejc Stanislav), Pretzlmayer Jaroslav (78. Kapusta Matěj), ( - Smolík Radek)

K dalšímu mistrovskému zápasu přijede do Mochtína k derby utkání v neděli 26.03.2023 v 15:00 přední celek I.A třídy Sušice.

b_150_100_16777215_00_images_IS_FAR_page-0001.jpg

Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 475