Vytisknout

V neděli 19.02.2023 odehrálo naše áčko svůj druhý přípravný zápas na blížící se jarní část sezóny proti ambicióznímu celku z Měcholup, vedoucímu týmu podzimní části tabulky 1.B třídy. Hrálo se vinou vytrvalého deště a silného větru na těžkém terénu tréninkové hřiště v Měcholupech. Naše mužstvo k utkání odjelo přímo ze soustředění, které většina hráčů absolvovala od čtvrtka 16.02 v rekreačním středisku Rybník u Hostouně na Domažlicku. Vinou rozsáhlé marodky bohužel ani k tomu utkání nenastoupili naši hráči v plné a ideální sestavě. Aby se utkání mohlo vůbec odehrát museli opět vypomoci matadoři působící již převážně v B týmu.

TJ Měcholupy - TJ Sokol Mochtín 3:2 (1:2)

První půle se nesla ve znamení vyrovnaného utkání, ve kterém měly mírou herní převahu a více střeleckých příležitostí domácí hráči. Většinu z nich však dokázal náš brankář Prokop bez větších problémů zneškodnit. Do vedení se v 10. minutě dostávají naši fotbalisté, když se v pokutovém území domácích dokázal nejlépe zorientovat náš Matěj Kapusta a pohotovou přízemní střelou dokázal prostřelit domácího gólmana. Vedení náš tým držel do 25. minuty, kdy domácí po zcela zbytečném faulu zahrávali volný kop, dlouhý nákop do našeho pokutového území nedokázali naši hráči odehrát do bezpečí a po sérii odrazů se míč dostal až ke zcela volnému Javorskému, který pohotově srovnával na 1:1. Z Vyrovnání se však domácí radovali pouhé 2 minuty. Vedení našemu týmu vrátil Jirka Čeleda, když jeho pohotová střela z 30 metrů po zemi k tyči na těžkém terénu k překvapení všech skončila až za zády domácího brankáře. Do poločasu mohl mochtínské střelecké konto navýšit ještě Tomáš Velek, ale jeho hezkou střelu z VPK dokázal domácí gólman vytěsnit mimo tři tyče.

Do druhé půlky vstoupili mnohem aktivněji domácí fotbalisté a odměnou jim byla vyrovnávací branka na 2:2 ihned po začátku druhého poločasu, jejímž autorem byl opět Javorský, mimochodem nová zimní posila a hrající trenér domácího mužstva z Domažlic. Mochtín měl v průběhu druhé půlky pouze náznaky šancí, když zejména nedokázal finální přihrávkou do gólové šance podpořit své nadějné postupné protiútoky. Za zmínku stojí hezká střela z dálky Tomáše Velka, která orazítkovala spojnici tyče a břevna. Když už se zdálo, že utkání skončí remízou, udělali naši hráči na půlce hřiště obrovskou minelu, kterou domácí dokázali rychlou akcí potrestat vítězným golem.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Blažek Petr, Bejvl Jakub, Čeleda Jiří, Troch Roman, Strejc Stanislav, Velek Tomáš, Smolík Zbyněk, Žiak Jan, Šafránek Jan, Kapusta Matěj

Střídali: Novák Zdeněk, Jarabica Stanislav, Vlk Tomáš, Lysek Jakub

Branky Mochtína: Kapusta Matěj, Čeleda Jiří

K dalšímu a již poslednímu přípravnému zápasu nastoupí naši hráči v neděli 26.02 od 14:00 na UMT v Klatovech, kde jim bude soupeřem starší dorost TJ Klatovy.

Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 496