Vytisknout
Ve čtvrtek 17.11.2022 odehrálo Mochtínské áčko mužů svůj poslední zápas roku 2022 a to v Horšovském Týně. Jednalo se o utkání 2.kola Poháru PKFS, které skončilo hokejovým výsledkem 8:6 po prodloužení, když v řádné hrací době to byla remisa 5:5 ! Do 3.kola, které se bude hrát na jaře 2023, postupuje domácí Dynamo.

..17.11. - pohárové utkání mužů Dynamo Horšovský Týn - Sokol Mochtín  5:5 (3:2) 8:6 po prodl.

Náš tým měl do utkání dobrý vstup. V 8.minutě otevřel skore Jan Žiak, o dvě minuty později se prosadil golově Jar. Pretzelmayer a tak Mochtín vedl nečekaně 2:0. Ne však dlouho. Vzápětí totiž domácí snižují Čižikovem, pak laciným golem srovnává na 2:2 Havlíček a šikovný záložník Čižikov posílá ve 38.minutě do vedení 3:2  domácí Dynamo. Mochtínu vyšel i začátek II.poločasu, když nejdříve z VPK srovnává v 55.min. Zbyňa Smolík, na 3:3 a o minutu později Marek Kutka posílá svůj tým do vedení 3:4. Dynamo srovnává na 4:4 Chržem v 67.minutě, ale o deset minut později nejhezčí brankou utkání (utaženou střelou z 18 m do šibenice) posílá Jiří Dolejš Mochtín znovu do vedení ! Vyrovnaný zápas nakonec končí smírnou remisou 5:5, pouhé dvě minuty před koncem se o ni zasloužil svojí brankou tvůrce hry domácího týmu Jaroslav Malý.
     O postupu domácího Dynama do 3.kola Poháru se rozhodlo v následném prodloužení hraném  2x 15 minut. H.Týnu se v něm podařilo vstřelit 3 branky (Havlíček,Falout, Čižikov), za Mochtín korigoval konečný výsledek na 8:6 Zb. Smolík. Zápas odřídil p. Jaroslav Rubáš jako HR, na lajnách mu asistovali Jan Zavadil a Václav Sirový, ŽK 1:0, 50 diváků. sestava Mochtína : Prokop Daniel, Lysek Jakub, Gajdušek David, Bejvl Jakub, Smolík Radek, Dolejš Jiří, Smolík Zbyněk, Kutka Marek, Šafránek Jan, Žiak Jan, Pretzelmayer Jaroslav, připraven na střídání byl ještě Jiří Podráský. Branky : Čižikov  - 3, Havlíček - 2, Chrž, Malý, Falout - SMOLÍK Zbyněk - 2, ŽIAK Jan, PRETZELMAYER Jaroslav, KUTKA Marek, DOLEJŠ Jiří.

        Nyní následuje pro všechny hráče (dospěláky) Sokola Mochtín potřebná přestávka, aby si pomalu a jistě vyzdravili všechny šrámy a zdravotní problémy a připravili se na zimní přípravu, kterou nesmí podcenit ! Jak "A", tak i "B" tým mužů čeká hodně těžké mistrovské jaro 2023 !

        -- všem hráčům (současným i bývalým) a fanouškům připomínám, že v sobotu 26.listopadu 2022 se společně setkáme na OSLAVĚ (odložené z loňského podzima) 110.výročí založení TJ Sokol Mochtín a 50. výročí založení fotbalu v Mochtíně. Oslava se koná od 18,00 hod. v Kulturním domě v Hoštičkách - očekáváme hojnou účast - všichni jste vítáni, buďte dochvilní !

     Pozvánka na OSLAVU viz dokumety (vlevo). Součástí bude i tombola, do které prosím přineste každý nějakou pěknou cenu(y). Předem za ně děkujeme !
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 603