Vytisknout
K sobotnímu dopolednímu utkání do Kralovic odjelo mochtínské áčko jen s 12 hráči, zbytek je na marodce ! Domácí fotbalisté vedou tabulku I.A třídy, náš tým naopak je v pásmu mužstev bojujících o udržení se v této druhé nejvyšší krajské soutěži Plzeňského kraje. Výsledek 5:2 ukazuje, že domácí měli jasnou převahu, ale skutečnost byla úplně jiná. Mochtín zde odehrál vyrovnanou partii, měl minimálně stejný počet šancí na vstřelení branek jako jeho soupeř, ale koncovka byla opět špatná.

12.11.2022 - I.A třída mužů mistrovsky TJ Sokol Kralovice - TJ Sokol Mochtín  5:2 (2:1).
Do zápasu vstoupili lépe domácí, když dvěma střelami z dálky vyzkoušeli pozornost našeho golmana. První velkou golovou šanci ale měl v 6.minutě Mochtín. Jan Žiak pláchnul domácí obraně, ale jeho solonájezd na dom. golmana zakončil střelou těsně vedle tyče ! Od té doby byla hra vyrovnaná, ve 22.min. však domácí z ojedinělé akce po rozehrání RK otevírají Bulínem skore a vzápětí po nedůrazu naší obrany zvyšuje O.Berbr na 2:0. Těsně před koncem 1.poločasu vyslal přesnou přihrávkou M.Kutka do šance J. Pretzelmayera a ten prostřeluje domácího golmana , střílí důležitý kontaktní gol na 2:1.
   Druhá část tohoto duelu začala oboustranně vlažně, ale po špatném odkopu naší obrany se lacině dostává v 55.minutě do golové šance domácí Lavička, který zvyšuje na 3:1 pro Kralovice. Ty pak měly nějaký čas převahu, ale v 72. min. přichází dlouhý pas Ji. Dolejše na našeho kanonýra J.Žiaka, který snižuje na 3:2. Vzápětí mohl srovnat na 3:3 Zb. Smolík, ale jeho pohotový lob ze 25 m v bráně nekončí. Mochtín v poslední desetiminutovce otevírá hru,chce alespoň vyrovnat. Zb.Smolík po akci na jeden dotek trefuje z voleje jen tyč domácí brány a J.Šafránek z malého vápna přestřeluje prázdnou dom. bránu - k vyrovnání chybělo jen trochu více sportovního štěstí ! Na to si domácí stěžovat naopak nemusí, po dvou šťastných brejkových akcích upravují na konečných 5:2, když autorem poslední branky v nastaveném čase je domácí talent (ještě stále 16 letý) David Sládek.
       Zápas odřídil p. Jiří Škarda, na lajnách mu asistovali Stanislav Sladký a Václav Sirový, DFA byl Josef Vyhnálek, ŽK 1:1, 150 diváků. Domácí si výhrou upevnili 1.místo v tabulce.
Sestava Mochtína : Prokop Daniel, Bejvl Jakub, Dolejš Jiří, Gajdušek David, Lysek Jakub, Smolík Zbyněk, Kutka Marek, Velek Tomáš, Šafránek Jan, Žiak Jan, Pretzelmayer Jaroslav (56. Smolík Radek), branky : Bulín, Berbr, Lavička, Sládek L., Sládek D - PRETZELMAYER Jaroslav, ŽIAK Jan


Poslední zápas roku 2022

odehraje áčko mužů So Mochtín na státní svátek - ve čtvrtek 17.11. od 13,30 hod. v Horšovském Týně ! Jedná se o zápas 2.kola "Poháru mužů PKFS" , soupeřem So Mochtín bude domácí Dynamo H. Týn , rovněž účastník I.A třídy, který dnes 12.11. v posledním mistráku v Lubech uhrál remisu 2:2.
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 528