Vytisknout
Velice cenné tři body získalo naše ÁČKO mužů doma za výhru 4:3 nad kvalitní Žákavou. Ta v uplynulé sezoně patřila ke kandidátům na postup do Krajského přeboru, ale v novém ročníku se jí zatím bodově nedaří. V Mochtíně se však představila ve velice dobrém světle, měla více ze hry, ale v koncovce byl tentokráte lepší Mochtín a to rozhodlo.

.. NE 4.9.2022 - I.A třída mistrovsky Sokol Mochtín - FK Žákava    4 : 3 (2:0). 

Naše áčko se konečně sešlo v plné síle a bylo to potřeba, protože hosté ze Žákavé byli hodně dobří. Od 1.minuty hýřili pohybem, dobře kombinovali, byli více na míči, jen lepší zakončení jim chybělo. Mochtínu zahrála spolehlivě obrana, oporou byl golman Blahník, v ofenzivě byl náš tým efektivnější a to bylo klíčové.
      Ve 12.minutě měli hosté tutovou golovku, ale náš golman ji bravurně  likviduje. O šest minut později se skore přece jen mění, ale na druhé straně. Bleskurychlý protíútok zakončuje Jakub Lysek úvodním golem, Mochtín vede 1:0 ! Soupeř, který byl do této doby lepším mužstvem, je zaskočen a vzápětí inkasuje znova. Tentokráte z kopačky J. Šafránka, ale nakonec gol pro těsný ofsajd neplatí a to je škoda. Fanoušci Mochtína se ale 2. branky v 1.poločase přece jen dočkali. Ve 27.min. unikl svému strážci J.Žiak a zvyšuje na slibných 2:0. Hosté nic nevzdávají, naopak, usilují o rychlý kontaktní gol. Kopou několik rohových kopů, ale zkončení chybí. Ve 43.min. má obrovskou šanci na navýšení skore Jan šafránek, ale jeho střela jen těsně míjí hostující bránu. Z protiútoku mohou též skorovat i hosté, ale naštěstí i oni nejsou úspěšní, 1.poločas vyznívá lépe pro Mochtín, který vede 2:0. Brzo po přestávce je však všechno jinak. Hosté již ve 48.minutě snižují Boukalem na 2:1 a o tři minuty později srovnává dorážkou na 2:2 kapitán Žákavé Ondřej Soukup, vše hraje do karet soupeři, který chytil druhý dech. Mochtínská obrana naštěstí již další skorování soupeři nedovoluje, naopak, náš tým se znovu dostává do tempa, chce získat vedení zpět na svoji stranu. Slibné šance J.Šafránka v 56.min. i střídajícího M.Škocha v 67.min. ještě golem nekončí , ale v 72.min. posílá Mochtín opět do vedení svým 2.golem Jan Žiak, stejný hráč o sedm minut později zvyšuje na 4:2, dovršuje svůj čistý hatrick ! V poslední 90.minutě sice Žákava parádní střelou svého kapitána Soukupa ze 25 m z VPK do šibenice snižuje na 4:3, ale vzápětí HR zápas ukončuje, 3 cenné body zůstávají v Mochtíně. S velkým přehledem utkání odřídil jako HR p. Karel Nesvadba, na lajnách mu asitovali Antonín Liškutín a Tereza Strejcová, ŽK 1:1, přihlíželo cca 100 diváků.
    Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Dolejš Jiří, Gajdušek David, Blažek Petr, Čeleda Jiří, Bejvl Jakub, Lysek Jakub, Kutka Marek (61. Škoch Matěj), Žiak Jan (82. Smolík Zbyněk), Šafránek Jan, Kapusta Matěj (68. Osvald Jaromír), branky : ŽIAK Jan - 3, LYSEK Jakub - Soukup - 2, Boukal


V dalším mistrovském kole

by mělo naše "A" mužstvo odehrát zápas I.A třídy v neděli 11.9.2022 od 10,15 hod. v Přešticích s místní zálohou, pokud nebude řídící STK PKFS vyloučena ze soutěže (3x již nenastoupila k mistrovskému utkání !)

Mochtíně se bude hrát :

- v sobotu 10.9.2022 od 10,00 hod. -TURNAJ mladších přípravek
za účasti družstev : FK Janovice, SK Klatovy 1898 "B", Start Luby "B" a Sokola Mochtín

-v neděli 11.9. od 17,00 hod. III.třída mužů Sokol Mochtín "B" - Sokol Měčín


Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 605