Vytisknout
V sobotu 11.6.2022 odehráli naši fotbalisté - muži A i B svá mistrovská utkání na hřištích svých soupeřů. Áčko v Plzni na Petříně odehrálo s vedoucím týmem tabulky I.A třídy (a jistým postupujícím do KP) hodně dobrý zápas, při trochu sportovního štěstí v koncovce mohlo sahat po remise. "B" muži drželi v Hradešicích remisový stav do poločasové přestávky, II.poločas ale patřil domácím.

.. 11.6. - I.A třída mistrovsky - SK Petřín Plzeň B - Sokol Mochtín  6 : 4 (2:2)

Náš tým odehrál v Plzni s domácí zálohou divizního Petřína hodně kvalitní a vyrovnanou partii. Hrál se oboustranně ofenzivní fotbal, padaly krásné branky. Nakonec z toho byl hokejový výsledek, všechny tři body si připsal domácí favorit, který vede tabulku s velkým náskokem a je již jistým postupujícím do Krajského přeboru.
Domácí vedli od 10.minuty golem P.Bendla 1:0, ale o sedm minut později to již bylo 1:1, když se po úniku prosadil golově náš Jan Žiak. Ve 30.min. šel Petřín opět do vedení, ale z toho se radoval pouhé tři minuty, protože náš kanonýr Jan Žiak srovnává přesnou hlavičkou (po RK) na 2:2 ! A tento stav vydržel až do přestávky, i když domácí měli šanci ho změnit ve svůj prospěch z nařízené penalty. Tu však neproměnili. Měli však dobrý vstup do II.poloviny zápasu. Nejdříve se 2x zasebou prosadil kanonýr Petřína B Petr Bendl (skompletoval svůj hatrick), další barnku přidal J.Krystl - domácí vedli v 60.minutě již 5:2 ! Náš tým to však nezabalil, hrál stále otevřenou partii, vstřelil dvě branky a měl šance na další goly. Domácí si ale výhru pohlídali, zvítězili 6:4, Mochtín zde ale zanechal velice dobrý dojem.Zápas odřídil zkušeně Josef Schneider, na lajnách mu asistovali Gabriel Bogdan a Tadeáš Pastyřík, ŽK 1:0, 30 diváků.
Ssestava Mochtína : Blahník Matyáš, Lysek Jakub, Bejvl Jakub, Čeleda Jiří (58. Strejc Stanislav), Blažek Petr, Dolejš Jiří, Žiak Jan, Smolík Zbyněk, Plánička Zdeněk, Šafránek Jan, Pretzelmayer Jaroslav (46.Osvald Jaroslav), branky : ŽIAK Jan - 2, BEJVL Jakub, DOLEJŠ Jiří

..OP mužů - mistrovsky - Sokol Hradešice - Sokol Mochtín "B" 5:1 (1:1)
I v tomto duelu byli domácí jasným favoritem a svoji roli nakonec potvrdili. Náš tým držel krok se soupeřem celý první poločas a zásluhou Jardy Pretzelmayera šel dokonce v 19.minutě do vedení ! Byl to jeho tradiční únik a solojízda na golamana domácích s přesným zakončením. Škoda jen, že další tři podobné úniky již v goly neproměnil, výsledek mohl být úplně jiný. Domácí do přestávky stačili srovnat na 1:1, hned po přestávce šli do vedení 2:1 a třemi slepenými goly mezi 61. až 68. minutou pak rozhodli (po chybách naší obrany) o svém jasném vítězství. Zápas odřídil jaho hlavní RO p. František Petrželka, na lajnách mu asistovali Jan Kečkeš a Josef Javorský, ŽK 0:1, 60 diváků. Sestava Mochtína : Prokop Daniel, Smolík Radek, Prokop Marek, Švátora Jiří, Podráský Jiří, Jarabica Stanislav, Žiak Milan (51. Toman Petr), Kanta Tomáš, Troch Roman, Vlk Tomáš, Pretzelmayer Jaroslav (, který se však v 70.min. zranil a náš tým dohrával zbytek utkání o 10 lidech.), branka: PRETZELMAYER Jaroslav 


PŘÍŠTÍ zápasy našich mužů "A" i "B"

budou odehrány na domácím hřišti v Mochtíně a budou to zápasy posledního mistrovského kola sezony 2021/2022 - přijďte se podívat !

Sobota 18.6.2022 od 17,00 hod. - I.A třída mužů So Mochtín - So Kralovice

Neděle 19.6.2022 od 17,00 hod. - OP mužů So Mochtín "B" - FK O. Nýrsko "B"

Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 792