Vytisknout
Jubilejní 50.ročník Mochtínského přespolního běhu,který se uskutečnil v pátek 6.května 2022 ve sportovním areálu v Mochtíně a jeho okolí, je již historií. Konal se v rámci programu ČUS "Tipsport Sportuj s námi" a pořadatelská TJ Sokol Mochtín ho zvládla organizačně připravit tradičně na jedničku.

            Letošní jubilejní 50. ročník přilákal na start 174 závodníků, z toho 125 dětí a mládeže do 18 let. V kategorii dospělých byl běh součástí okresní soutěže běžců mimo dráhu okresu Klatovy "Husqvarna Cup 2022". Počasí přálo, nebylo hlášeno žádné zranění. Z bezpečnostních důvodů byla tentokrát změněna trasa hlavního okruhu, aby se nemuselo běžet po silnici. Opět potěšila početná účast dětí a mládeže, ale i dospěláků si přišlo zaběhat hodně. Nejlepší závodníci v jednotlivých kategoriích přebírali na stupních vítězů pamětní medaile a pěkné věcné ceny, pro všechny účastníky byl připraven pamětní diplom. Vítězové hlavního závodu mužů a žen na 4 km si navíc odvezli domů pamětní pohár.
    
     Vítězem hlavního závodu na 4000 m se stal 26 letý Jiří Procházka z Atletiky Klatovy, který v dramatickém finiši porazil svého oddílového kolegu a  favorita číslo jedna - 30 letého Vojtěcha Koželuha o pouhou 1 sekundu!  Časem 13:52 min. vytvořil rekordní čas nově vytvořené trati, která vede převážně po loukách a travnatém povrchu.
      Vítězkou hlavního závodu v kategorii žen se s převahou stala Nikola Hatová z Plzně časem 17:07 min. a zopakovala si tak prvenství z minulého týdne v Nýrsku.

        Chtěl bych v závěru poděkovat všem svým spolupracovníkům z pořadatelského sboru za vzorně odvedenou práci, sportovcům z naší TJ za hojnou účast v samotných závodech (někteří dosáhli i na medailová umístění!), Vlastíkovi Zwiefelhoferovi za tradiční významnou pomoc v roli startéra a hlavního rozhodčího zároveň.
        Velké uznání a poděkování patří starostovi Obce Mochtín Zdeňku Voráčkovi, který nám významně pomohl řešit možnost přeběhu závodníků po nové trati po pozemcích převážně soukromých vlastníků. Navíc postavil i potřebnou dřevěnou lávku přes Mochtínský potok, která byla součástí nového 2 km okruhu. Poděkování si zaslouží též pan Jiří Jiřík z Kodaku Klatovy, který každoročně k nám do Mochtína jezdí a jako uznávaný fotograf zajišťuje fotodokumentaci z tohoto našeho sportovního klání.

        A v neposlední řadě chci poděkovat našim tradičním sponzorům Mochtínského přespolního běhu, kterými dlouhodobě jsou Pekárny a Cukrárny Klatovy a.s., Drůbežářský závod Klatovy a.s. a Mlékárna Klatovy a.s.. Letos se též připojila firma KV Cutt s.r.o. a UNILEASING Klatovy a.s. i někteří jednotlivci. Z nich vyzdvihuji především Josefa Šmejkala z Prahy, kterému patří moje velké poděkování.

    Jen ještě upozorňuji, že výsledkovou listinu  najdete zde na našem webu TJ vlevo v dokumentech, fotky Pavla Šota ve fotogalerii TJ zde: http://www.tjmochtin.cz/fotogalerie/category/235-mochtinsky-prespolni-beh-6-5-2022.html
a fotky pana Jiřího Jiříka ve fotogalerii Kodaku Klatovy na tomto odkazu: http://www.kodak-klatovy.cz/?menu=galerie&folder=ostatni_galerie

Video ze závodu natočil Michal Král: 
https://www.youtube.com/watch?v=QXuG-myL3yk
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 907