Vytisknout
Fanoušky hodně sledované derby I.A třídy Mochtín - Luby zvládli lépe hosté, kteří si za výhru 3:2 odvezli všechny 3 body a oplatili tak našemu áčku drtivou porážku 0:6 z podzimu 2021 v Lubech.
Tentokráte to bylo vyrovnanější utkání, kterému by slušela spíše remisa. Hosté však dokázali nemilosrdně trestat hrubky v naší defenzivě, z minima vytěžili maximum a ziskem dalších bodů unikají z pásma sestupu. Jsou již s 25 body na 11.příčce tabulky, náš tým So Mochtín má 31 bodů a zatím drží 7.místo. K dobru však má ještě dohrávku v Bělé, která se hraje ve středu 4.5. od 18,00 hodin, ale velké šance na bodový zisk si nedělá, protože řada hráčů se z pracovních důvodů k utkání dostavit nemůže.

..1.5.2022 - mistrovsky I.A třída mužů Sokol Mochtín - Start Luby  2:3 (0:2)

Hostům pomohl k uklidnění rychlý (a laciný) gol, který hlavou vsítil již ve 3.minutě urostlý Karel Šleis. A když přidal ve 14.minutě další gol hlavou i rychlonohý J. Jirotka, byli hosté z Lub na koni. Vedli 2:0, mohli se soustředit na zajištěnou obranu, vyráželi již většinou jen k rychlým brejkům. Mochtín se snažil, bojoval, chtěl rychle vyrovnat, ale to se mu nedařilo. Naděje přišla ve 31.minutě, kdy vyběhnuvší golman Lub Šít "sestřelil" mimo vápno našeho T.Velka a byl vyloučen. Od této doby začal náš tým soupeře ještě více přehrávat, ale golu se do poločasu přesto nedočkal. Bohužel, těsně před přestávkou obdržel náš stoper P.Blažek 2 ŽK a tím pádem i červenou, byl vyloučen - síly se opět vyrovnaly. I ve II.poločase Mochtín pokračoval v nátlakové hře, snažil se o vyrovnání, ale to stále nepřicházelo. V 60.minutě přišela na druhé straně hrubka našeho golmana, kterou potrestal dalším svým golem hostující Jirotka, Luby vedly již 0:3 ! Posledních 30.minut bylo hodně dramatických. Mochtín se nechtěl smířit s porážkou, dřel, riskoval, měl šance, ale stihnul vsítit soupeři jen dva goly.a to nestačilo. V 70.min. snižoval hlavou Zbyněk Smolík, pak se též přesnou hlavičkou v 83.min. prosadil kapitán Jakub Bejvl, ale další šance již hosté našim hráčům vsítit nedovolili - odvezli si všechny tři body. Rozhodoval Petr Strolený, na lajnách mu asistovali Radek Brůha a Vladislav Stach, DFA byl pan František Schnemayer z Holýšova, ŽK 4:3, ČK 1:1 (45.Blažek - 31. Šít), 210 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Dolejš Jiří, Bejvl Jakub, Čeleda Jiří, Strejc Stanislav (46.Pretzelmayer Jaroslav), Velek Tomáš, Smolík Zbyněk, Žiak Jan, Kapusta Matěj (87. Prokop Marek), Šafránek Jan.

Další program našich mužů :

Středa 4.5.2022 od 18,00 hod. v Bělé nad Radbůzou - dohrávka I.A třídy mužů Start Bělá - Sokol Mochtín

Sobota 7.5. od 17,30 hod. v Tachově - I.A třída mužů FK Tachov - Sokol Mochtín

Neděle 8.5. od 17,00 hod. v Mochtíně - OP mužů Sokol Mochtín "B" - SK Kovo Strážov
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 688