Vytisknout
Skončil nám další "Covidový rok", který přinesl nám všem řadu překážek a omezení v osobní, pracovní i sportovní činnosti. S hrdostí a pokorou zároveň však mohu konstatovat, že i přes značné těžkosti se v roce 2021 tělovýchově a sportu v Mochtíně mimořádně dařilo.

      K úspěchům patří nejen skvělé 6.místo fotbalového áčka mužů v průběžné tabulce podzimu 2021 krajské I.A třídy, které je nejlepším umístěním v 50 leté historii mochtínského fotbalu, ale též výborné výkony a výsledky našich sportovců - jednotlivců.

      Konkrétně pak Jiřího Dolejše (hrající trenér našeho fotbalového áčka), který v dalším ročníku ultra těžkém závodu "1000 MILES" obsadil na horském kole skvělou 13.příčku a po vynikajícím 6.místě v předešlém roce opět dokázal, jakého mimořádného sportovce mezi námi máme !

      Úspěšný rok měl i Václav Anděl, vítěz a medailista řady běžeckých závodů, včetně celkového vítězství v okresní soutěži běžců mimo dráhu (hodnoceno 15 závodů) okr. Klatovy roku 2021.
Václav navíc absolvoval i několik překážkových běhů, včetně otevřeného MČR, ale největšího úspěchu roku 2021 dosáhl na půlmaratonu v Třeboni, kde si splnil limit pro účast na Mistrovství ČR v této disciplině pro letošní rok 2022.
 
     Třetím našim úspěšným reprezentantem hodnoceného roku 2021 je Tomáš Dolejš, bývalý náš úspěšný fotbalista, který se po vážném zranění a operaci kolene věnuje nyní převážně vytrvalostním běhům. Úspěšně naší TJ reprezentoval v seriálu běhů mimo dráhu okr. KT, nejvíce si ale váží osobáku v půlmaratonu, kterého dosáhl v Itálii.

        Mezi největší úspěchy roku 2021 však řadím skutečnost, že se nám ke sportování vrátila i přes časté zákazy a omezování pohybu ve více lidech, většina našich členů a to nejen fotbalistů, ale např. i členů odd. RS včetně žen (volejbalistek) z odboru SPV . A nejen to. Do našich řad  se nám naopak přihlásila (a začala poctivě a pravidelně trenovat) řada nových členů, především dětí. A nutno dodat, že to bylo především zásluhou naší Školičky sportu", která pod trenérským vedením Milana Žiaka ml. a dalších jeho pomocníků vykazovala výbornou činnost.
        Skvělou práci odváděli i trenéři Jaroslav Cihlář ml., Petr Toman a Zdeněk Kolář u družstev mladší a starší fotbalové přípravky, ve kterých se výkonnostně vpřed očividně posunuje řada šikovných klučinů i děvčat.

       Letošní rok byl rokem 110.výročí založení TJ Sokol Mochtín a 50.výročí založení fotbalového odd. při TJ v Mochtíně. Výročí jsme byli nuceni oslavit kvůli Covidu 19 v omezeném provedení, a tak jsme ho slavili především pohybem. K výročí jsme uspořádali několik pěkných turnajů - především pro naše nejmenší sportovce . Bohužel,některé jsme museli  zrušit a to včetně hlavní akce, kterou byla dle pozvánky  "OSLAVA" uvedených výročí, která měla proběhnout 27.11.2021 v Kulturním domě v Hoštičkách. Na ní jsme chtěli především poděkovat a ocenit zasloužilé členy naší TJ. K tomu však nedošlo a za to se moc omlouváme. Provedeme to však při jiné vhodné příležitosti.
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 931