Vytisknout
V sobotu 25. září 2021 se v Mochtíně představil FK Tachov, který společně s Petřínem Plzeň "B" patří k hlavním favoritům I.A třídy mužů Plzeňského kraje. Oba tyto týmy jsou po 10.kole v čele tabulky, oba usilují o postup do Krajského přeboru. Oslabený Mochtín se snažil, ale na Tachov to nestačilo. Ten byl lepší, odvezl si výhru 1:4.

SO 25.9. - I.A třída mužů - mistrovsky TJ Sokol Mochtín - FK Tachov  1 : 4  (1:1).
    Náš tým nastoupil proti Tachovu bez svých opor (Ji.Dolejše a Zd.Pláničky), přesto držel se silným soupeřem krok celý první poločas a to herně i výsledkově. Hosté šli do vedení již v 10.minutě a to poměrně laciným golem. Zaznamenal ho Lukáš Hudec, který poslal střílený centr z VPK před naši bránu a míč skončil v síti - 0:1. Z podobné situace ale srovnal na 1:1 i Mochtín. Běžela 18.minuta, VPK z úhlu zahrával Zb. Smolík, který střleným centrem překvapil golamana hostů Landrgotta. Ten míč neudržel v koši, propadl mu do sítě, začínalo se znovu. Hosté byli pohyblivější, měli i další dvě velké šance na gol, ale nevyužili je. Brzo po přestávce se k nebezpečnému zakončení dostává i náš T.Velek, ale jeho střela jen těsně míjí šibenici brány hostů. Ti jsou na druhé straně o pouhou minutu později šťastnější, když se jim povedla rychlá kombinační akce a přesné zakončení Slámou - 1:2.  Tento stav nutil Mochtín k útočení, ale proti kvalitnímu Tachovu to nebylo jednoduché. Soupeř byl silný na míči, dobře kombinoval, byl ve II.poločase lepší.Vypracoval si další slibné příležitosti, ale náš golman Matyáš Blahník byl vždy na svém místě, držel naději. V 84.min. měl slibnou golovku na vyrovnání náš J.Žiak, ale netrefil se, z VPK jen těsně minul bránu hostů  i Zb. Smolík. Náš tým v závěru utkání riskoval, chtěl vyrovnat , ale to se nepodařilo. Naopak, hosté v 86.min. zyšují svůj náskok z nařízené penalty (faul Ji. Čeledy) na 1:3 (autorem byl opět Hudec) a v nastaveném čase v 92. min. uzavírá skore zápasu na konečných 1:4 střídající Beneš. Rozhodoval s přehledem mladý arbitr Jan Jakš, na lajnách mu asistovali Radek Brůha a Václav Pressl, ŽK 4:1, 90 diváků.
Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Bejvl Jakub, Gajdušek David, Lysek Jakub, Čeleda Jiří , Žiak Jan, Velek Tomáš, Pretzelmayer Viliam, Smolík Zbyněk, Osvald Jaromír (82. Jarabica Stanislav), Šafránek Jan, branky : SMOLÍK Zbyněk - Hudec 2 (1x z pok.kopu), Sláma, Beneš.

Příští neděli 3.10. 2021 odehraje další zápas I.A třídy naše ÁČKO mužů v Rokycanech a to již od 15,00 hodin ! 


Zítra v neděli 26.9.2021

se hraje v Mochtíně od 10,00 hod. turnaj starších přípravek

v Sušici na UMT  
od 15,30 hod. utkání OP mužů TJ Sušice B - Sokol Mochtín B.  Odjezd k utkání z Mochtína od kabin bude ve 14,05 hodin.
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 896