Vytisknout
Úspěšný první zářijový víkend 2021 završili "B" muži Sokola Mochtín těsnou výhrou 3:2 nad Chudenicemi, se kterými tradičně bojují v posledních rocích o udržení se v okresním přeboru. I tentokráte to byl napínavý a dramatický souboj, tři mistrovské body však zůstaly v Mochtíně. Příští neděli  (12.9.) čeká na naší zálohu rozhodně těžší soupeř, zajíždí totiž do Strážova, na hřiště vedoucího celku tabulky !   

O tomto víkendu 4.-5. 9..2021 se všechna tři družstva našich přípravek zúčastnila dalších mistrovských turnajů a to na hřištích v Hrádku u Sušice, v Kolinci a Bolešinech. A musíme s hrdostí konstatovat, že hlavně mladší i starší přípravka se prezentovala výbornými výkony a obsadila shodně vždy 2.místo, což  je o proti minulému zahajovacímu kolu velké zlepšení. 

.. NE 5.9.2021 - OP mužů mistrovsky - Sokol Mochtín "B" - TJ  Chudenice   3 : 2 (2:0)
Náš tým začal důležitý zápas se soupeřem ze spodu tabulky dobře. Již v úvodní minutě mohl otevřít skore náš nový hráč Vašek Anděl, ale jeho lob skončil jen těsně vedle hostující brány. V 7.minutě pak parádní střelou ze 24 m trefuje náš M.Blahník tyč ! Golu se mochtínští fanoušci dočkávají záhy. Po pravém křídle pláchnul hostující obraně Blahník a z jeho centru otevírá v 10.minutě skore utkání akrobatickým zakončením Jar. Pretzelmayer - 1:0. A když ve 26.min. přidal další gol dorážkou po RK  Jiří Podráský, vypadalo to pro naše béčko nadějně. Soupeř to ale nezabalil, bojoval i za nepříznivého stavu a hlavně ve II.poločase byl i hodně nebezpečný, hlavně v zakončení. Štěstí, že v 55.minutě zvýšil po brejkové akci pohledným lobem přes brankáře hostů na 3:0 opět náš Jar. Pretzelmayer. Další tutotvky totiž neproměnili jak V.Anděl, tak Jar. Pretzelmayer a toho hosté dokonale využili. Na 3:1 snižuje po brejkové akci nejlepší hráč hostí Pavel Vachtl, stejného hráče pak v 75.min. náš golman vychytal, ale v 91.min. byl proti jeho golovému zakončení opět bezmocný - Chudenice dokázaly snížit na 3:2 a v závěrečném nastavení usilovaly o remisu. To se jim naštěstí nepodařilo, 3 body zůstaly v Mochtíně. Zápas odřídil Václav Lojík, na lajnách mu asistovali Marie Šůrová a Jaroslav Hošek, ŽK 4:4, ČK 1:0 (90. Jar. Osvald po 2 ŽK), 70 diváků. Sestava Mochtína :
Rajtmajer Petr, Švátora Petr, Jarabica Stanislav, Vlk Tomáš, Podráský Jiří, Troch Roman (63.Osvald Jaromír), Smolík Radek (57. Prokop Daniel), Kiklhorn Jan, Blahník Matyáš, Pretzelmayer Jaroslav, Anděl Václav, branky : PRETZELMAYER Jaroslav - 2, PODRÁSKÝ Jiří - Vachtl Pavel - 2


..4.9. - turnaj mini přípravek v Hrádku u Sušice -  zde stratovalo 8 týmů, mezi nimi i 1 družstvo So Mochtín, které tvořilo 7 klučinů a dvě děvčata. Pro všechny to byl 1. podzimní turnaj, pro řadu našich "fotbalových nadějí" i první opravdový turnaj, ve kterém získávali první zkušenosti. Hrálo se na 3 hřištích s 12 brakami, většinu zápasů vyhráli soupeři, ale na omluvu našeho družstva je třeba poznamenat, že Mochtín měl nejmladší děti v týmu. Mochtínský tým zde vedla trenérská dvojice Milan Žiak ml. - Jiří Podráský, která bude své svěřence připravovat na trenincích na další turnaj, který bude pořádat náš FO v Mochtíně a to v neděli 19.9.2021 od 14,00 hodin. 

..4.9. - turnaj mladších přípravek v Bolešinech  - zde startovaly 4 družstva a náš tým vedený 
trenérem Petrem Tomanem vybojoval nečekané 2.místo, když dokázal porazit domácí Bolešiny i Luby B. Konečné pořadí zde bylo : 1. Horažďovice, 2. Sokol Mochtín, 3. Bolešiny, 4. Luby B
Dalšího turnaje se zúčastní naše ml. přípravka v NE 12.9. od 10,00 hod. v Sušici .

..5.9. - turnaj starších přípravek v Kolinci -
 i zde se hrálo systémem každý s každým za účasti 4 družstev. A naši kluci a děvčata zde podali o hodně zlepšený výkon nežli minulý týden a též obsadili výborné 2.místo za vítězným Kolincem. Porazili však Klatovy B a Švihov a z toho měli radost nejen oni, ale i jejich trenér Jaroslav Cihlář ml..    
K dalšímu turnaji pojede naše st. přípravka opět do Kolince a to v sobotu 11.9., začínat se tam bude v 10,00 hod. a čekat jí budou hodně těžcí soupeři - Sušice A, Horažďovice a samozřejmě i pořádající Kolinec.

TRENINKY - pokračují v zajetých dnech :
muži -
 úterý a pátek od 18,00 hod.
ml. a st. přípravka i mini přípravka (včetně Školičky sportu) - pondělí a čtvrtek od 17,30
hod.

Stále platí, že zveme do našich řad i další zájemce o pravidelně sportování a to již od 3 roků věku až po dospělé !!! Hlaste se přímo na trenincích u jed. trenérů.

 
POZVÁNKA na mistrovský fotbal dospělých

SOBOTA  11.9.2021
od 17,00 hod. v Mochtíně - I.A třída mužů Sokol Mochtín - Košutka Plzeň

NEDĚLE 12.9.2021
od 14,00 hod. ve Strážově - OP mužů SK Kovodružstvo Strážov - Sokol Mochín B.
K utkání se odjíždí z Mochtína ve 12,30, z Klatov od Kauflandu ve 12,35 hod.
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 2655