Vytisknout
Jen s 12 hráči odjelo naše áčko mužů k dalšímu mistrovskému utkání I.A třídy do Žákavé odkud si soupeři body běžně nevozí. Domácí jsou na 3.místě tabulky, v souboji s Mochtínem byli jasnými favority. Náš tým ale mile překvapil, v Žákavé remisoval 1:1 ! Prohrál však na penalty a tak dva body získali domácí, mochtínští fotbalisté si domů přivezli hodně cenný bod ! 

SO 4.9.2021 - mistrovsky I.A třída mužů FK Žákava _ Sokol Mochtín   1 : 1 (1:0), p.kopy 5:3
    V prvním poločase byli domácí fotbalisté lepším mužstvem. Z územní převahy si sice vypracovali řadu standartních situací, golově se však prosadili jen jednou, více jim naše dobře organizovaná obrana nedovolila. Do vedení 1:0 šla Žákava ve 32.minutě, kdy se po centru z RK dostal k odhlavičkovanému míči volný Smazal a pohotovou střelou otevřel skore. Obrovskou šanci na vyrovnání měl brzo na to náš Jan Šafránek, ale neproměnil ji - škoda. Ve II. poločase čekalo 150 natěšených domácích fanoušků na to, že Mochtín odjede s "bůrem", ale toho se nedočkali. Domácí fotbalisté totiž ze svého výkonu hodně slevili, byli nakonec rádi za remisu 1:1. Tu pro Mochtín zařídil v 68.minutě Jiří Dolejš, který proměnil nařízenou penaltu za nevybíravý faul na našeho J.Žiaka. Ten sice zbytek utkání dohrával s velkým sebezapřením , jeho spoluhráči však bojovným výkonem cennou remisu udrželi, o vítězi musela rozhodnout následná střelba pokutových kopů. V té se domácí hráči nemýlili, proměnili všech 5 penalt, vyhráli ji 5:3, do tabulky si připsali 2 body, Mochtín si odvezl  jeden. Za Mochtín byli úspěšnými střelci pokutových kopů : Dolejš Jiří, Bejvl Jakub, Velek Tomáš, neproměnil ji jen Zbyňa Smolík.  Zápas odřídil mladý, 19 letý arbitr František Krůs, na lajnách mu asistovali Vladimír Orlík a Lumír Kostelník, DFA byl Václav Duda, ŽK 2:2, 150 diváků. 
SEstava Mochtína : Blahník Matyáš, Bejvl Jakub, Gajdušek David, Lysek Jakub, Čeleda Jiří (46. Švátora Petr), Dolejš Jiří, Žiak Jan, Smolík Zbyněk, Velek Tomáš, Osvald Jaromír, Šafránek Jan, branka : DOLEJŠ Jiří - 1 (z pok. kopu).

Zítra v neděli 5. září 2021 se hraje :

od 14,00 hod. v Kolinci - Turnaj starších přípravek i za účasti družstva Sokola Mochtín

od 14,00 hod. v Hádku u Sušice - Turnaj mini přípravek i za účasti Sokola Mochtín

od 17,00 hod. v Mochtíně - OP mužů Sokol Mochtín "B" - Sokol Chudenice

Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1205