Vytisknout
Oba dva naše týmy mužů odehrály své zápasy úvodního kola nové mistrovské fotbalové sezony 2020/2021 v neděli 23.srpna 2020 a oba byly úspěšné. Doma vyhrálo áčko nad Slavojem Žihle 2:0, "B" tým přivezl 3 body z Kašperských Hor, kde zvítězil 4:1 !

Neděle 23.8.2020

.. OP mužů - 1.kolo od 15,00 hod. TJ Kašperské Hory - TJ Sokol Mochtín "B"  1:4 (0:4)
Nečekané, ale zasloužené 3 body přivezla naše záloha z Kašp.Hor. Domácím sice patřil úvod utkání, ale z náporu nic nevytěžili. To na druhé straně se ve 14. minutě po přihrávce Zd. Nováka dostal do první velké šance náš Jaroslav Pretzelmayer a hned ji proměnil v gol. Stejný hráč pak ve 29.minutě zvyšuje z penalty (faul na Ji. Podráského) na 0:2 a čistým hatrickem upravuje ve 33.minutě (po přesném pasu Pavla Staňka) krásnou střelou k tyči již na 0:3 pro Mochtín ! Domácí jsou v hlubokém útlumu a těsně před přestávkou znovu inkasují, tentokráte se přesnou hlavičkou (po centru J.Pretzelmayera) golově prosazuje Pavel Staněk - náš tým odchází do šaten se 4 golovým náskokem. Ve II.poločase již naše Bengo trochu polevilo, domácí se snažili s výsledkem něco udělat, ale naše obrana pracovala spolehlivě, Povolila Kašperkám již jen 1x nastřelit tyč naší brány a korigovat na 1:4 a to v 65.minutě, kdy se trefil domácí útočník Řimnáč. Rozhodoval Petr Bala, hráno bez karet (!), přihlíželo 70 domácích zklamaných diváků. Sestava Mochtína : Prokop Daniel, Šup Ondřej, Plánička Zdeněk, Švátora Petr, Podráský Jiří, Novák Zdeněk, Vlk Tomáš (76.Prokop Marek), Staněk Pavel, Pryimak Maksym, Rajtmajer Kamil - nový kapitán a hrál výborně (85. Pavlík Jaroslav), Pretzelmayer Jaroslav, branky Mochtína : PRETZELMAYER Jaroslav - 3, STANĚK Pavel 

.. I.A třída mužů - 1.kolo od 17,00 h. TJ Sokol Mochtín - Slavoj Žihle  2:0 (0:0)
Těsně před rozehráním tohoto duelu uctili minutou ticha hráči obou týmů i přítomní fanoušci obou klubů světlou památku Karolínky Nováčkové, rozené Pláničkové, velké fanynky mochtínského fotbalu, která prohrála boj se zákeřnou nemocí a v pouhých 29 letech odešla z tohoto světa. 
    Náš tým v tomto duelu o první mistrovské body podal zodpovědný výkon, byl po celé utkání lepší svého soupeře, zaslouženě vybojoval všechny 3 body. Soupeř se převážně bránil a jen díky svému brankáři Hučkovi, který chytil minimálně 6 jistých golů a nemohoucnosti našich hráčů při zakončení odjel s přijatelnou porážkou ! Již v 5.minutě trefuje náš záložník Spasov břevno hostující brány. Dělovku stejného hráče ze 25 m zázračně vytahuje hostující golman na RK a svůj tým drží nad vodou i v dalším průběhu zápasu. Po golu volaly tutovky Žiaka, Bejvla, Velka i Smolíka, 1x zvonila i tyč hostující brány, o přestávce to však bylo stále 0:0. A ve stejném duchu pokračoval i II.poločas. Tentokráte se naši hráči naštěstí 2x golově prosadili, výhru 2:0 posílají Karolínce do nebe. V 52.min. po přihrávce Zb.Smolíka otevírá skore na 1:0 Jiří Čeleda. Další golovky postupně ale neproměňují Smolík, Bejvl, Žiak, Velek a to je škoda, protože hosté občas zazlobili z brejků a v 69.min. dokonce  trefují tyč naší brány ! V 71.minutě však přichází druhý gol Mochtína a tím i uklidnění. Po přihrávce Velka překonává hostujícího golmana Matěj Kapusta a vzápětí mohl vedení na 3:0 navýšit i J.Šafránek. Utekl svému strážci, obešel i golmana, ale v poslední chvíli golu zabránil skluzem a vypíchnutím míče na RK hostující obránce. Zbytek zápasu náš tým dohrál zkušeně, výhru 2:0 si pohlídal. Rozhodoval Ladislav Fanfule, na lajnách mu asistovali Zdeněk Štěpán a Adam Fanfule, delegátem PKFS byl Ladislav Lecjaks, ŽK 2:4, 70 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Dolejš Jiří, Bejvl Jakub, Čeleda Jiří, Žiak Jan, Spasov Spas (90. Švátora Petr), Velek Tomáš (87.Pryimak Maksym), Smolík Zbyněk, Kapusta Matěj (76. Osvald Jaromír), Šafránek Jan, branky Mochtína : ČELEDA Jiří a KAPUSTA Matěj po 1

TRENINKY
pokračují na hřišti v Mochtíně - muži v úterý a pátek od 18,00 hod.,

začínají trenovat i děcka ml. a st. přípravky i Školičky sportu - v pondělí a ve čtvrtek od 18,00 hod.Zde srdečně zveme i nové zájemce, děcka od 4 do 10 let. a projeví-li zájem někdo o jejich trenování, bude též mezi námi srdečně vítán.

POZVÁNKA na další mistrovské zápasy našich mužů

neděle 30.8.2020

.. od 16,00 hod. v Lubech, derby I.A třídy TJ Start Luby - TJ Sokol Mochtín.
Odjezd z Mochtína ve 14,50 h., ostatní sraz v přímo v Lubech do 15,00 hodin.

... od 17,00 hod. v Mochtíně, OP mužů TJ Sokol Mochtín "B" - FK Dukla Janovice
Utkání je z nařízení STK OFS Klatovy přeloženo z původní soboty 29.8. na neděli 30.8., protože náš klub nemá k dispozici vyškoleného "rozhodčího okresních soutěží". Na školení se zapoměl dostavit závazně nahlášený Petr Švátora. Mrzí to samozřejmě jeho, ale i nás všechny, protože se budou měnit ze SO na NE i některé další domácí zápasy našeho "B" týmu a tím se zároveň budou krýt i se zápasy "A" mužstva. Škoda.
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1276