Vytisknout
Nedělní derby zápas I.A třídy mužů v Lubech se našim fotbalistům vůbec nepovedl, hlavně pak 1.poločas, ve kterém Luby vedly ve 28. minutě již 3:0 - vypadalo to na debakl ! Náš tým se v další části utkání naštěstí "zmotořil", ale na body to nestačilo. Hrálo se za nepříjemného vedra před velkou návštěvou - na derby se přišlo podívat přes 250 diváků !

18.8.2019 - I.A třída mužů Start Luby - TJ Sokol Mochtín    4 : 2  (3:1)
Náš tým začal tento duel laxně. Toho domácí využívají a již ve 2.minutě jdou do vedení zásluhou rychlonohého Kvítka a i v další části hry jsou domácí lepším týmem. Mají lepší pohyb bez míče, jsou důraznější, hrají jednodušeji, účelně. Mochtín se dostává do 1. šance až v 16.minutě, ale zakončení Ji. Dolejše je domácí obranou zblokováno. To na druhé straně se do průniku naší obranou lehce dostává ve 20.min. opět Patrik Kvítek a šikovným lobem překonává našeho golmana - zvyšuje na 2:0. V této době je Mochtín v hlubokém útlumu, Luby naopak dominují, mají další velké šance na gol. Ve 25. min. nastřelují tyč naší brány, o minutu později vypadává našemu golmanovi míč z rukavic, golovou dorážku naštěstí naše obrana odvrací na rohový kop. Těch ale kopou Luby více, po jednom z nich z blízka (ve 28.min. a po špatném odkopu našich obránců) upravuje na 3:0 Jan Voráč. Ve 38.min. se naštěstí dostává po akci Zd. Pláničky ke golovému zakončení i náš Zbyněk Smolík, snižuje na 3:1 a naznačuje, že i soupeř je zranitelný. Žádnou podobnou akci ale Mochtín do přestávky již nepředvedl, naopak, ve 41.min. musel náš golman likvidovat dělovku J.Voráče ze 30 m, ketrou s námahou vytáhnul na další rohový kop. Do II.poločasu vstoupili naši fotbalisté aktivněni, ale úmorné vedro ubíralo sílu hráčům. Přesto měli nad soupeřem územní převahu, bohužel bez vážnějšího zakončení. Co letělo na bránu bezproblémově pochytal novic v domácí bráně Schweigl.Náš tým v závěru riskuje, hodně otevírá hru, toho využívá v 78.min. domácí Holý a přízemní střelou upravuje na 4:1. Účet zápasu však upravuje náš střídající Jiří Peleška, který naskočil do hry až v 86.minutě a ve stejném čase šikovným padáčkem snižuje na 4:2.
Utkání odřídila Zuzana Špindlerová, AR byli Tereza Hessová a Jan Mičan, DS pak Ladislav Mareška, ŽK 3:1, 256 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Žiak Jan, Bejvl Jakub, Gajdušek David, Staněk Pavel (81. Švátora Petr), Dolejš Jiří, Strejc Stanislav ( 63. Osvald Jaromír), Smolík Zbyněk, Velek Tomáš, Kapusta Matěj, Plánička Zdeněk (86. Peleška Jiří), branky : SMOLÍK Zbyněk, PELEŠKA Jiří.

TRENINKY mužů : budou i v následujícím týdnu v úterý, čtvrtek a pátek od 18,00 hodin.


Další zápasový prgram našich týmů mužů :

sobota 24.8. od 17,00 hod. v Lubech - OP mužů Start Luby "B" - Sokol Mochtín "B"

neděle 25.8. od 17,00 hod. v Mochtíně - I.A třída mužů Sokol Mochtín - SK Bělá


   srdečně na oba zápasy zveme naše příznivce i širokou sportovní veřejnost !




Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1529