Vytisknout
Za nepříjemného, deštivého počasí se hrál v sobotu 11.5. v Mochtíně turnaj st. přípravek, za podobných podmínek pak náš "B" tým mužů odehrál mistrák OP mužů v Malém Boru.

.. Turnaj starších přípravek v Mochtíně

Těsně před zahájením se spustil hustý déšť, který promáčel mochtínský trávník, ale kluci chtěli hrát. A tak se hrálo, mnohdy míč zůstával v loužích, voda stříkala na všechny strany, navíc i drobně pršelo. Přesto byly k vidění pěkné souboje a fotbalové akce. Nejfotbalovější byli mladíci z Horažďovic, kteří si poradili se všemi soupeři, ale i naší fotbalové omladině se dařilo. Mochtín porazil Nal. Hory i Chanovice, obsadil celkové pěkné 2.místo. Zápasy rozhodovali : mladíček Daniel Mareš a Karel Šot st.

Výsledky : Mochtín - Chanovice 6:0, Nal. Hory - Horažďovice 2:6, Chanovice - Horažďovice 2:14, Mochtín - Nal. Hory 2:0, Nal. Hory - Chanovice 7:0, Horažďovice - Mochtín 4:0.

Konečné pořadí : 1. FK Horažďovice, 2. TJ Sokol Mochtín, 3. TJ Sokol Nalžovské Hory, 4. TJ Haas
                                Chanovice


.. OP mužů - TJ Sokol Malý Bor - TJ Sokol Mochtín "B"    4 : 2  (2:0)
Domácí tým patří k předním celkům soutěže, ale první dvě velké golové šance měli naši fotbalisté. V 10. min. po solo úniku mohl otevřít skore náš Jar. Pretrzelmayer, ale v zakončení selhal, netrefil bránu z výhodné pozice. Do podobného soloprůniku se pak dostal i náš další útočník Matyáš Blahník, ale ani on neskoroval, trefil jen domácího brankáře a to byla škoda, dvoubrankové vedení by se hodilo.  Rčení nedáš - dostaneš se naplnilo ve 31.minutě, kdy centr z VPK našel u naší brány neobsazeného domácího útočníka V. Melku a ten otevírá skore - 1:0. A o 7.min. později to bylo již 2:0, když střelou z dálky skoruje kpitán M.Boru Milan Hlaváč. Vyrovnaný poločas se šancemi na obou stranách tak vyzněl jasně pro domácí. Ve II.poločase měl pak Mochtín mírnou převahu, ale vyrovnání se nedočkal. V 66.min. sice snižuje na 2:1 náš Matěj Kapusta. když střelou z dálky přehodil domácího golmana, domácí však o pouhé tři minuty později jdou opět do dvoubrankového vedení - skoroval Mir. Šipla. Naději na remisu vykřesal svým kontaktním golem na 3:2 v 82.min. opět náš Matěj Kapusta, ale vše maří o minutu později rozhodčí Lojík, který píská pro domácí vymyšlenou penaltu za čistý obranný zákrok našeho St. Jarabici. Tu proměnil kapitán domácích M. Hlaváč, upravuje na konečných 4:2.  Z našich hráčů podali hodně kvalitní výkony především Standa Strejc, Pepa Křivánek a Tomáš Kanta, ostatní svůj standart, některým se moc nedařilo. Rozhodoval Václav Lojík,ŽK 0:1, 70 diváků,  sestava Mochtína : Kodeš Petr, Křivánek Josef, Podráský Jiří, Švátora Petr (24. Peleška Jiří), Kanta Tomáš, Staněk Pavel, Jarabica Stanislav, Pretzelmayer Jaroslav, Strejc Stanislav, Blahník Matyáš (40. Kolář Jiří), Kapusta Matěj, branky : KAPUSTA Matěj - 2

Zítra - v NEDĚLI 12.5.2019 se v Mochtíně hraje od 17,00 hod. mistrovské utkání I.A třídy mužů

SOKOL MOCHTÍN - TJ HOLÝŠOV .  - přijďte se podívat, přijďte povzbudit naše fotbalisty !!!
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1686