Vytisknout
Na dvou frontách bojovali Mochtínští fotbalisté v neděli 28. dubna 2019. Starší přípravka se úspěšně prezentovala na turnaji v Plánici, doma pak áčko mužů hostilo vedoucí tým tabulky I.A třídy - TJ Sokol Plzeň - Černice, která si z Mochtína odvezla nečekanou porážku 1:5 !

I.A třída mužů - Sokol Mochtín - Sokol Plzeň-Černice   5 : 1  (2:0).
Náš tým nastoupil k utkání bez několika svých opor (zranění:Ji.Čeleda, T.Dolejš,T.Babka, nemocný P.Staněk, na cestách : Ji. Dolejš) a tak se očekával spíše debakl na Mochtínské straně - opak byl nakonec pravdou ! Černice vedly po minulém kole tabulku a prvních dvacet minut byly jasně lepším mužstvem. Jeho hráči hýřili pohybem, vycházela jim kombinace, byla jen otázka času, kdy otevřou skore utkání. V koncovce jim to naštěstí nevycházelo, náš tým poctivě bránil a uměl i ve vhodnou dobu zaútočit. V 9.minutě byl blizoučko úvodního golu Zb. Smolík, ale jeho dělovku z hranice šestnáctky vyráží z brankové čáry hlavou hostující obránce ! V 16.min. měli na druhé straně golovku hosté, ale náš golman ji včasným výběhem  zmařuje. Golu se dočkali přítomní diváci až ve 25.min. , kdy náš Zd. Plánička využil nedorozumění hostujícího golmana se svými obránci a pohotově otevírá skore - 1:0 ! Ve 39.min. přichází pro hosty další rána v podobě vyloučení hráče Zd. Hachera, který v krátkém sledu obdržel za fauly 2 ŽK + červenou ! Oslabení i vedoucí branka Mochtína  suveréní hosty očividně zaskočila, jejich tlak ochabl  a když Zb. Smolík přidal ve 41. min. z VPK další gol Mochtína, bylo to pro náš tým neuvěřitelné vedení o dvě branky. A těsně před přestávkou to mohlo být ještě o gol lepší, hostující golman R.Anders však dorážku (po rohovém kopu) J.Žiaka ze 3 m bravurně zkrotil těsně před brankovou čarou !
     I 2.poločas začal ve svižném tempu a děly se věci ! Již ve 48.min. hosté snižují z penalty (po smolné ruce ve vápně Vildy Pretzelmayera) Hrachem na 2:1. O 3.min. později kope penaltu Mochtín za faul na Zb.Smolíka, ale Jar. Cihlář míč posílá nad břevno ! Naštěstí v 52.min. se z úhlu přesně trefuje Matěj Kapusta, upravuje na kýžených 3:1, ale do konce utkání je stále daleko. Hosté bojují, šanci na kontaktní gol mají v 61.minutě, ale náš golman včasným vyběhnutím golovku maří. Závěr utkání ale patří opět našemu mužstvu. V 78.min. se poprvé dostává do golového průniku náš střídající Jar. Pretzelmayer, jeho "jedovka" však jde těsně nad bránu hostů. O 4 minuty později ale jeho zakončení již končí za zády hostujícího golmana (do šance ho poslal nádhernou přihrávkou jeho bratranec Vilda Pretzelmayer), upravuje již na nečekaných 4:1 a to není všechno. O další 4 minuty později se k zakončení hlavou (po centru z RK) dostává náš kapitán Jakub Bejvl a povedený výkon našeho áčka v tomto duelu završuje krásným golem na konečných 5:1 !  Rozhodoval Ladislav Fanfule, AR Jaroslav Rubáš a Adam Fanfule, DS Zdeněk Bartošek, ŽK 2:5, ČK 0:1 (39. Hacher Zd.), 70 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Žiak Jan, Gajdušek David, Bejvl Jakub, Novák Zdeněk, Pretzelmayer Viliam, Cihlář Jaroslav, Kapusta Matěj (63. Pretzelmayer Jaroslav), Smolík Zbyněk, Šafránek Jan, PLánička Zdeněk ( 85. Strejc Stanislav), branky : PLÁNIČKA Zdeněk, SMOLÍK Zbyněk, KAPUSTA Matěj, PRETZELMAYER Jaroslav, BEJVL Jakub - po 1

    Do čela tabulky I.A třídy se vyhoupl Staňkov se 42 body, 2. Černice (41), 3. Meclov (41), 4. Mochtín - 39 bodů

PLÁNICE - 28.4.2019 - turnaj starší přípravky

Mochtín porazil vysoko Kašperské Hory, remisoval se So Nal. Hory a prohrál jen s domácí Plánicí, celkově obsadil pěkné 2.místo. Blahopřejeme.

TRENINKY budou :

Školička sportu i st. přípravka  - v pondělí a ve čtvrtek od 17,30 hod.

Muži - v úterý a v pátek od 18,00 hodin
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1745