Vytisknout
V sobotu 9. března vstoupilo naše áčko mužů úspěšně do mistrovského jara 2019, když na hřišti (s UMT) Senco Doubravka v Plzni dokázalo zvítězit nad SK Starý Plzenec 4:3 ! Náš tým tak oplatil soupeři nečekanou porážku z úvodního kola loňského podzimu, kdy hosté dokázali v Mochtíně zvítězit nečekaně 2:0.

... I.A třída mužů - SK Starý Plzenec - TJ Sokol Mochtín    3 : 4 (3:2).

   Zápas se hrál za nepříjemného, silného větru a v úvodu i za dešťových přeháněk na UMT Senco Doubravka v Plzni a měl hororový průběh. Naštěstí se šťastným koncem pro naše fotbalisty.
      Domácímu Plzenci totiž vyšel suprově začátek utkání. V 16. minutě vedl již 3:0 a nikoho z přítomných akterů tohoto souboje v tomto čase nenapadlo, že by domácí mohli tento náskok prohospodařit a ztratit "doma" body. Míč je však kulatý, Mochtín se  semknul, hráči zapoměli na nepovedenou generálku z minulého týdne v Sušici i na špatný vstup do tohoto mistrovského utkání, začali bojovat jako lvi a dokázali nemožné - vstřelili 4 branky, otočili zápas ve svůj prospěch !
          Již ve 4.minutě jdou domácí do vedení 1:0 z penalty, který rozhodčí Duda přísně nařizuje za souboj našeho T.Dolejše s domácím útočníkem. Plzenec hraje po větŕu, naše obrana je pod tlakem a nedaří se jí. V 15.min. zvyšuje na 2:0 domácí Mašek a vzápětí "slepenou" brankou zvyšuje v 16.minutě na 3:0 Menšík - Mochtín je "na ručník" ! Do konce zápasu je naštěstí ještě hodně času a Mochtín tento nepříjemný stav nepoložil, naopak. Postupně naši hráči vyrovnávají hru a do přestávky stíhají snížit na 3:2, když se ve 26.min. trefuje Zbyněk Smolík (3:1) a dvě minuty před poločasem upravuje přesnou hlavičkou (po centru z VPK) na 3:2 Pavel Staněk ! Tento kontaktní gol naše hráče utvrdil v tom, že soupeř je zranitelný a dá se s výsledkem ještě něco udělat. Celý II.poločas byl ve znamení převahy Mochtína, který si navíc vypracoval řadu skvělých šancí na vstřelení branek. Velké příležitosti skorovat měli především M.Kapusta (2x), Ji. Dolejš i J. Šafránek, ale nepovedlo se. Naštěstí v 57.min. srovnává na 3:3 dorážkou Matěj Kapusta a v 86.min. střílí vítězný gol na 3:4 Zb. Smolík a to přímo z rohového kopu !  Domácí se již na odpověď nezmohli, Mochtín si z Plzně zaslouženě veze všechny 3 body !
Rozhodoval Miroslav Duda, AR byli Antonín Liškutin a Radek Schneinert, DS Josef Vyhnálek, ŽK 5:3,hráno za umělého osvětlení,přihlíželo pouhých 10 diváků, z toho většina z nich fandila Mochtínu ! Sestava So Mochtín : Blahník Matyáš, Dolejš Tomáš, Staněk Pavel, Bejvl Jakub, Gajdušek David, Žiak Jan (77. Strejc Stanislav), Pretzelmayer Viliam, Kapusta Matěj (89. Švátora Petr), Dolejš Jiří, Smolík Zbyněk, Šafránek Jan, Branky Mochtína : SMOLÍK Zbyněk - 2, STANĚK Pavel, KAPUSTA Matěj

Příští sobotu 16.3.2019 hraje naše ÁČKO mužů opět na hřišti svého soupeře - zajíždí do ŽIHLE, kde bude hrát od 15,00 hod. na UMT s místním Slavojem ! Pojede se mikrobusem na 18 lidí, odj. z Mochtína bude ve 12,00 hod., z KT na Plzeňské třídě (před hotelem Beránek) ve 12,10 hod.

Zítra v NEDĚLI 10.3. 2019
 hraje náš "B" tým mužů svůj 1. přípravný zápas a to v Sušici na hřišti s UMT. Od 14,30 hod. to bude souboj mezi TJ Sokol Mochtín "B"  versus SK Bolešiny.
 
K zápasu se jede auty, spol. odjezd od kabin z Mochtína ve 13,05 hod.

TRENINKY mužů zůstávají v platnosti - v Mochtíně v úterý a čtvrtek od 18,00 hod.
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1744