Vytisknout
I první říjnový víkend (6. - 7.10.)roku 2018 přál fotbalistům. Bylo příjemné podzimní počasí, o mistrovské body se hrálo na kvalitních, nepoškozených trávnících. V Mochtíně se konal turnaj st. přípravek a též se zde hrál zápas I.A třídy Mochtín - Rokycany "B", který naši fotbalisté zvládli na jedničku, porazili 4. tým tabulky nečekaně hladce 3:0 ! Naopak s porážkou se vrátilo naše béčko mužů z Rabí, kde prohrálo s Buděticemi 0:3.

..7.10. - I.A třída mužů TJ Sokol Mochtín - FK Rokycany "B"     3 : 0 (3:0)
  Mochtín začal velice aktivně. Již ve 3.minutě mohl jít do vedení, ale J.Žiak zakončil svůj nebojácný průnik jen střelou do boční sítě. V 5.minutě se pěknou střelou z VPK prezentoval Ji.Čeleda, ale ani on bránu netrefil. Povedlo se to až Zb.Smolíkovi v 16.min., kterého do šance vyslal přesnou přihrávkou Ji.Čeleda. Zbyněk šikovně přehazuje golmana hostů Šindeláře - posílá Mochtín do vedení 1:0. Hosté pak přidali, do šancí se dostávají jen záasluhou dvou VPK, které však náš golman s přehledem likviduje. Na druhé straně se pěknou střelou na soupeřovu branku prezentuje náš Jar. Cihlář a ve 40. min. po RK golovou hlavičkou Pavel Staněk, který zvyšuje zblíska na 2:0 pro Mochtín. O čtyři minuty později kope Mochtín další rohový kop, do přesného centru se opřel z voleje J.Bejvl, ale jeho střelu vyráží rukou na brankové čáře hostující Brož ! Následuje přesné rozhodnutí hl. rozhodčího - vyloučení hráče Brože, Mochtín navíc kope pokutový kop ! Ten s přehledem proměnil v gol zkušený Jar. Cihlář, náš tým vede nečekaně 3:0 a II.poločas bude hrát proti oslabenému soupeři. Ten však i v deseti odehrál II.poločas v Mochtíně ve velice bojovném duchu, propracoval se i k několika nebezpečným zakončením. Náš tým jich však měl ve druhé pětačtyřicetiminutovce přece jen více (ty největší opět Zb.Smolík a také M.Kapusta, který trefil tyč hostující brány), přítomní diváci ale již žádný gol neviděli.
I tak výhra 3:0 hodně těší, v tabulce I.A třídy, kterou vede Holýšov s 19 body, se Mochtín s 15 body posunul na pěkné 7.místo těsně též za 15 bodové Kralovice a těsně před Žichovice, které mají též 15 bodů. Zápas odřídil s přehledem jako HL RO Zdeněk Kašpar, AR byli Michal Homr a Lukáš Picek, DS pan Miroslav Svoboda, ŽK 1:3, ČK 0:1 (44.min. L.Brož), přihlíželo cca 40 diváků. Výhru věnovali naši hráči svému kamarádovi Ji.Čeledovi, se kterým oslavili 30 té kulatiny den před tímto  zápasem v KD Hoštičky. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Dolejš Tomáš, Gajdušek David, Bejvl Jakub, Staněk Pavel, Kapusta Matěj (89. Švátora Petr), Smolík Zbyněk, Pretzelmayer Viliam (74. Strejc Stanislav), Žiak Jan, Čeleda Jiří, Cihlář Jaroslav, branky : SMOLÍK Zbyněk, STANĚK Pavel, CIHLÁŘ Jaroslav (z pok.kopu)

..6.10. - OP mužů - FK Budětice - TJ Sokol Mochtín "B"    3 : 0 (3:0)
  I tento zápas rozhodli domácí již v prvním poločase. Výrazně jim ale v tom pomohli naši hráči, kterým se nedařilo v rozehrávce a kteří prohrávali většinu osobních soubojů s důraznými hráči soupeře. Smolný den měl navíc náš Ondra Šup, který se po dvouzápasové pouze opět zařadil do sestavy na místo stopera. V 10.min. výrazně asistoval u 1.golu domácích, kdy jeho krátkou "malou domů" zachytil rychlonohý Janečka a poslal Budětice do vedení, ve 31. min. pak Ondra čistým "vlastencem" posílá domácí Budětice do vedení 2:0 ! Golem do šatny ve 45.min. pak domácí Petr Janečka upravuje na konečných 3:0. Po přestávce se náš tým trochu zlepšil, ale do nějaké významější golové šance se nepropracoval. Naše záloha ztratila nejen 3 body, ale hlavně přišla o svého kvalitního hráče L.Kašpara, který musel již ve 24.min. pro vážnější zranění střídat. Nahradil ho T.Holiš, který se snad jako jediný z našeho mužstva vyrovnal domácím fotbalistům v nasazení, bojovnosti a důrazu.A to na body tentokráte nestačilo, domácí je získali zaslouženě. Rozhodoval Václav Lojík, ŽK 2:0, 80 diváků. Tabulku OP vedou s 23 body Měcholupy, o bod zpět jsou Bolešiny, 3. je Strážov s 19 body. Naše záloha je i přes dnešní porážku na pěkném 6.místě s 15 body a skorem 24:24. Čekají ale ještě těšcí soupeři. Sestava : Kodeš Petr, Peleška Jiří, Šup Ondřej, Lorenc Pavel, Kašpar Lubomír (24. Holiš T.), Novák Zdeněk, Křivánek Josef, Jarabica Stanislav, Strejc Stanislav, Vlk Tomáš, Šafránek Jan.

..6.10.2018 v Mochtíně - TURNAJ starších přípravek.
Proběhl za ideálního slunného podzimního počasí s těmito výsledky : Kolinec - Švihov/Měčín 0:5, Mochtín - Luby B 2:4, Luby B - Švihov/Měčín 2:2, Mochtín - Kolinec 4:5, Luby B - Kolinec 6:0, Mochtín - Švihov/Měčín 3:4

.................................
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1880