Vytisknout
Kdo se přišel v neděli 23.9.2018 podívat do Mochtína na fotbalový zápas I.A třídy mužů mezi So Mochtín a Košutkou Plzeň, určitě nelitoval. K vidění bylo 6 golů (z toho 5 v síti soupeře z Plzně), ten poslední Jiřího Čeledy z 84.minuty je mezi kandidáty na "GOL ROKU 2018" - byl dosažen dalekonosnou střelou z VPK z 56 metrů !!!

.. I.A třída mužů - TJ Sokol Mochtín - TJ Košutka Plzeň    5 : 1  (3:0)
     Mochtínské áčko nastoupilo proti Plzeňské Košutce s odhodláním získat doma všechny tři body. S kapitánskou páskou na levém rukávu vedl poprvé do boje mochtínské muže mladík Jakub Bejvl (dlouholetý kapitán Ji.Dolejš je zraněn) a premiéra se mu vydařila skvěle. Mužstvo odvedlo kvalitní výkony ve všech řadách, navíc se mu dařilo mimořádně v koncovce a tak z toho nakonec bylo vysoké vítězství nad kvalitním a nebezpečným soupeřem.
      Skore otevřel v 11.min. zkušený Jarda Cihlář, kterého poslal po průniku po levé straně a přesné přihrávce do zakončení Jan Žiak - 1:0. Ve 29.min. se po přihrávce Jar. Cihláře zapsal do listiny střelců Matěj Kapusta, zvyšuje umístěnou střelou na 2:0. Hosté jsou zaskočeni, náš tým naopak hraje jak z partesu a svoji převahu potvrzuje ve 44.minutě krásnou hlavičkou ze 22 m Zd. Plánička- tak trochu náhodným, ale přesným lobem trefuje šibenici brány hostů - upravuje stav 1.poločasu na 3:0 !
     A Mochtín začíná dobře i II.poločas. Již ve 47. min. zvyšuje na 4:0 z VPK Jarda Cihlář a to za přispění hostujícího obránce, který si smolně patičkou sráží míč (odražený od tyče) do vlastní brány. Hosté prostřídali, bojují dál a v 51.minutě snižují na 4:1 utaženou střelou Kadlece ze 25 m. Pěknou střelou se o čtyři minuty na to prezentuje na druhé straně i náš Matěj Kapusta, hostující golman míč s námahou vytěsňuje na rohový kop. I Mochtín posílá do hry své hráče z lavičky, i oni si vedou zdatně, usilují o navýšení vedení. V 75.min. byl blizoučko golu náš střídající Jar. Pretzelmayer, na druhé straně hosté zblíska trefují tyč naší brány. Golová paráda dnešního zápasu přichází v 84.min. a to z VPK, který zahrává Jiří Čeleda tři metry za půlicí čarou ! Dalekonosnou střelou z 56 metrů překvapuje golmana Košutky ( míč se snesl za jeho záda těsně pod břevno) - upravuje na konečných 5:1 pro Mochtín. Utkání rozhodoval Fanfule Ladislav, AR Rubáš Jaroslav, Pressl Václav, DS Vyhnálek Josef, ŽK 0:5, 80 diváků. Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Dolejš Tomáš, Bejvl Jakub,  Žiak Jan (66. Strejc Stanislav) , Staněk Pavel, Gajdušek David, Čeleda Jiří, Kapusta Matěj (85. Smolík Zbyněk), Babka Tomáš, Plánička Zdeněk (68. Pretzelmayer Jaroslav), Cihlář Jaroslav (79. Pretzelmayer Viliam)., branky : CIHLÁŘ Jaroslav - 2, KAPUSTA Matěj, PLÁNIČKA Zdeněk, ČELEDA Jiří
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1814