Vytisknout
V sobotním derby utkání (25.8.) I.A třídy mužů mezi Mochtínem a Žichovicemi měl náš tým jasnou převahu i spoustu šancí na skorování. Hosté ale přijeli uhrát do Mochtína bod a to se jim povedlo. Prakticky z jediné větší šance dokázali srovnat na 1:1, v penaltách však neuspěli. Ty vyhrál Mochtín jasně 4:1, když 4 penalty dokázal zlikvidovat náš golman Matyáš Blahník !

... I.A tř. mužů  TJ Sokol Mochtín - TJ Žichovice     1  :  1  (0:0), p.kopy 4:1
  
Od první minuty bylo evidentní s jakou taktikou hosté do Mochtína přijeli. Zatáhli se do obrany, nechali Mochtín kombinovat a hrát, čekali na chybu, ze které by profitovali jejich brejkoví hráči Chalupa, Špírek a Butnaru.
       Prakticky dvě třetiny utkání se hrálo na polovině Žichovic, do první golové šance ale pustili hosté Mochtín až ve 32.minutě, kdy hlavičku J.Bejvla vyráží nohou golman hostů na brankové čáře ! Mochtín svůj tlak stupňoval a již ve 48.min. byl blízko úvodního golu po VPK Ji. Čeledy. Jeho střelu golman Žichovic Hlaváč vyráží, zblokovány jsou i další dvě golové dorážky našich hráčů na RK. Z ńěj ale již "zapršelo", když po závaru hlavou otevírá skore Pavel Staněk - 1:0. Hosté museli změnit taktiku a hned o dvě minuty později mají po brejku též golové zakončení, naštstí netrefují branku Mochtína. Náš tým bojuje dál, chce své vedení pojistit dalším golem, ale to se mu nedaří. Blizoučko sice k tomu byl Ji. Dolejš i Zbyněk Smolík, ale hlavička Jiřího i dělovka Zbyňka jen těsně míjí bránu Žichovic. Jsou to naopak hosté, kteří po ojedinělém protiútoku a nedostatečném odkopu míče našimi obánci srovnávají  Chalupou. na 1:1. To běžela teprve 59.minuta, do konce utkání zbývá ještě hodně času. Žichovice se opět "zatáhly" do obrany, Mochtín do soupeře "bušil" ze všech stran, ale kýžený vítězný gol již nevsítil. Na řadu přišel penaltový rozstřel, ve kterém "kraloval" náš mladý golman, který soupeři chytil 4 penalty ! Sám pak penaltu neproměnil, ale přesto naši fotbalisté rozstřel vyhráli 4:1, do tabulky si připsali 2 body, soupeř jen jeden. Z našich hráčů penaltu proměnili :Jiří Dolejš, Jan Žiak, Zdeněk Plánička a Jakub Bejvl, zápas s přehledem řídil Jiří Komínek, AR byli Zdeněk Kašpar, Jakub Hamouz, DS Alois Svoboda, ŽK 3:3,80 diváků, sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Žiak Jan, Bejvl Jakub, Šup Ondřej, Staněk Pavel, Dolejš Tomáš (76. Šafránek Jan), Čeleda Jiří, Dolejš Jiří, Smolík Zbyněk, Pretzelmayer Jaroslav (84. Jarabica Stanislav), Plánička Zdeněk, branky : STANĚK Pavel - Chalupa Ondřej


V nEDĚLI 26.8.2018

se hraje v Lubech od 16,00 hod. derby utkání Okresního přeboru mužů Start Luby "B" - Sokol Mochtín "B"

přijďte se podívat, přijďte povzbudit naše fotbalisty  !!!
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1658