Vytisknout
V úterý 1.května se hrálo několik odložených zápasů vyšších i nižších soutěží, mezi nimi i utkání o čelo III.třídy mužů Mochtín "B" - Kašperské Hory. Naši fotbalisté zvládli tento duel na jedničku, ziskem tří bodů se posunuli do čela tabulky - blahopřejeme.

.. III.třída mužů Sokol Mochtín "B" - TJ Kašperské Hory   5 : 0 (4:0).
Náš tým podal o proti minulému utkání v Nýrsku zlepšený výkon, hlavně pak v 1.poločase, ve kterém se prakticky rozhodlo o celkovém výsledku. Hosté byli fotbaloví, ale náš tým šel za vítězstvím s větším odhodláním a nasazením. Navíc se mu dařilo i v zakončení, svému soupeři uštědřil "bůra" a to ještě řadu slibných šancí v goly neproměnil.
        Již ve 12. min. otevírá skore zápasu náš mladík Jan Šafránek. Stejný hráč pak v 19.min. nastřeluje břevno hostující brány a do 28.min. zahazuje další dvě golové tutovky ! O tři minuty později však přesnou přihrávkou vyzval ke skorování Zd. Nováka a ten se nemýlil - 2:0. Ofenziva Mochtína sílí, šanci na gol má postupně J.Pretzelmayer (z VPK) a P. Staněk (hlavou po RK), ale golman hostů je proti, vyráží na RK. Kapituluje až ve 36.min. po nechytatelném zakončení Zd. Nováka přesně k tyči a ve 44.min., kdy ho šikovně v rychlosti přehodil Jan Šafránek. Poločas končí, béčko vede 4:0, je prakticky rozhodnuto. Ve II.poločase se hosté zlepšili, Mochtín naopak trochu slevil ze svého výkonu a tak to byla spíše hra od vápna k vápnu, bez nějakého vážnějšího zakončení. Fanoušci se dočkali páteho golu v síti hostů v 51.min., kdy se konečně brankově prosazuje i náš nejpilnější zakončovatel akcí Jar. Pretzelmayer. Dvě golovky měl pak v 69. a 75. min. ještě střídající J.Žiak, ale chyběl mu klid v zakončení. Na druhé straně se hosté usilovně snažili vsítit alespoň čestnou branku, ale naše dobře organizovaná obranná hra jim šanci nedala, co prošlo, bezchybně pochytal náš jistý golman Luboš Kašpar. Pochvala patří tentokráte všem hráčům za kolektivní a zodpovědný výkon, stejně tak si pochvalu zaslouží i trenér Jan Kolárik, který to při sestavování mužstva (když má k dispozici 17 vyrovnaných hráčů) neměl vůbec jednoduché. Rozhodčí Michael Vavroch, ŽK 1:1, 75 diváků.
Sestava Mochtína : Kašpar Lubomír, Lorenc Pavel, Podráský Jiří, Staněk Pavel, Šup Ondřej, Peleška Jiří, Švátora Jiří (51. Vlk Tomáš), Novák Zdeněk (51. Jarabica Stanislav), Strejc Stanislav, Šafránek Jan (55. Kanta Tomáš), Pretzelmayer Jaroslav (68. Žiak Jan). branky : ŠAFRÁNEK Jan - 2, NOVÁK Zdeněk - 2, PRETZELMAYER Jaroslav 1
      Výhrou se Mochtín "B" posunul do čela III.třídy, když již uhrál 48 bodů a skore 83:25, 2. TJ Nezamyslice 46 b., skore 54:29, 3. TJ Kašperské Hory - 45 bodů.


VE ČTVRTEK 3.5.2018

se v Mochtíně hraje od 8,00 hod. okrskové kolo v minifotbale MC Donal s Cup - za účasti družstev škol : ZŠ Bolešiny - 2, ZŠ Klatovy Čapkova - 2, ZŠ Vrhaveč a ZŠ Mochtín

TRENINKY mužů - jsou tentokráte jen ve středu a pátek od 18,00 hod.

Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1802